Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek a Rigó Úti...

Mi a véleményetek a Rigó Úti nyelvizsgákról?

Figyelt kérdés
Május 10.-én van Origo nyelvvizsga, B2-es szintű. Voltam próbanyelvvizsgán, ahol azt mondták a szóbelire, hogy ez a B2 teteje, és ez bárhol megállja a helyét. Az írásbeli is jól sikerült, kb. 80%-os. Vettem egy gyakorló füzetet, amiben lehet gyakorolni, szóval május 10-ig még gyakorolni is tudok. Szóval szerintetek megéri elmenni a Rigó utira, mert azt hallottam hogy az Magyarországon kb. a legjobb.

tegnap 16:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ezer más vélemény is van. Az egyik legellentmondásosabb nyelvvizsga. Egyébként utca, nem út.
tegnap 17:55
 2/4 anonim ***** válasza:
24%
Valami miatt szükséged van nyelvvizsga-bizonyítványra mostanában? Ha igen, ezt a bizonyos típusút az adott hely elfogadja? Ha igen és igen, akkor megéri. Egyébként minek? Majd akkor menj vizsgázni, ha valami miatt kell a papír. Addig meg inkább vedd célba a C1-et, hátha mire kell majd a papír, már azt is jó eséllyel meg tudod szerezni, és akkor nem kell duplán vizsgáznod, duplán vizsgadíjat fizetned. (Igen, tudom, hogy visszaigényelhető a vizsgadíj, de akkor is meg kell előbb finanszírozni saját zsebből.)
tegnap 18:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet ilyet mondani, hogy egyik vagy másik nyelvvizsga a legjobb, mivel mindegyik másra helyezi a hangsúlyt.

Pl. az origó, azaz a rigó utcai nagyon arra megy rá, hogy mennyire tud az ember a nyelvek között közvetíteni, nem pedig arra, hogy mennyire tudja használni az idegennyelvet. A szövegértésnél magyarul kell válaszolni, a hanganyagnál szintén. Véleményem szerint sokkal jobban megmutatja az ember nyelvtudását egy egynyelvű nyelvvizsga, ahol csak az adott nyelvet lehet használni. (Mondom ezt úgy, hogy tettem le origót is.)

A "rigó utcai" nyelvvizsga régen volt nagy szám, mivel ha jól tudom más nem volt.

Ha felvételihez kell a nyelvvizsga, akkor kb. az összes magyarországi nyelvvizsgát elfogadják, ha pedig munkához, akkor úgyis letesztelik a tudásod.

tegnap 19:00
 4/4 anonim ***** válasza:

"a rigó utcai nagyon arra megy rá, hogy mennyire tud az ember a nyelvek között közvetíteni"

Ennyi igaz.

A második fele viszont: ha nem képes valaki mindkét nyelvet használni, nem képes közvetíteni se.

tegnap 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!