Milyen nyelvizsgák vannak,amelyet külföldön is elismerenk?
A külföld alatt most konkrétan Spanyolországot értem.
Szeretnék majd olyan nyelvizsgát letenni spnayolból és angolból,amit majd ott is elismernek esetleg egy honosítási eljárással.
A Google-n is keresgéltem a nyelvizsga fajtákat,de erre konkrét infót nem találtam.
A DELE spanyolból a legjobb nemzetközi nyelvvizsga. A cervantes intézetben vannak felkészító órák is spanyol anyanyelvi tanárokkal. Én is spanyolul tanulok és szeretnék majd egy középfokot belőle!
Angolból a CAE a legnívósabb és elismertebb , de van még az euroexam , TELC .
Angol: Cambridge, IELTS, TOEFL pl
Spanyolhoz sajnos nem tudok hozzászólni.
Ahha,most olvasom,hogy a DELE elismert Spanyolországban
És a CAE,EUROEXAM, Cambridge,TELC,IELTS,TOEFEL is elismert angolból?
Értem, köszönöm is.
Egyébként egyetemre is tervezek menni Spanyolországba,szóval a spanyol felsőfok tutira kell majd.
De angolból sem fog artani egy felsőfok.
Ha ez szamít :D
Szóval akkor spanyolból a DELE-t válasszam majd, angolból pedig majd CAE,EUROEXAM, Cambridge,TELC,IELTS,TOEFEL közül valamelyiket.
Na akkor egy kicsit helyre kellene tenni a dolgokat, úgy látom.
Az Euroexam és a TELC sajnos NEM nemzetközileg elismertek!
A CAE pedig a Cambridgenek csak egy szintje, nem külön nyelvvizsga. Mellesleg NEM a legelismertebb, mert az a CPE. A CAE felsőfoknak felel meg, a CPE pedig az anyanyelvinek, tehát magasabb nyelvi tudást igényel.
Ezen felül azt csak plusz infónak teszem hozzá, hogy vannak nemzetközileg elismert nyelvvizsgák, amiket itthon külön honosítani kell (mert enélkül nem fogadják el) és olyanok is, amik elévülnek, x évente újra le kell őket tenni. Mivel fejből nem tudom, melyik melyik típusra igaz, így nem írom le, de ezeknek érdemes utánajárni, mielőtt dönt valaki.
Kedves 2-es és 5-ös, ne terjessz téves infókat!
Tudtommal az IELTS/TOEFL 2 évente elévül (külföldre, itthon mindegy, csak legyen papírod), de ahová ez a fajta kell, azt meg is adják feltételnek, mindig.
Az ECL nyelvvizsgát még senki sem említette angolból, de ezek szerint lehet gagyibb, mint ahogy én tudtam eddig. :( Pedig abból szeretnék C1-et.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!