Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvizsgák vannak,amel...

Milyen nyelvizsgák vannak,amelyet külföldön is elismerenk?

Figyelt kérdés

A külföld alatt most konkrétan Spanyolországot értem.

Szeretnék majd olyan nyelvizsgát letenni spnayolból és angolból,amit majd ott is elismernek esetleg egy honosítási eljárással.

A Google-n is keresgéltem a nyelvizsga fajtákat,de erre konkrét infót nem találtam.

2021. júl. 18. 15:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Spanyolból a Dele-t javaslom mindenképpen.
2021. júl. 18. 15:22
 2/11 anonim válasza:
100%

A DELE spanyolból a legjobb nemzetközi nyelvvizsga. A cervantes intézetben vannak felkészító órák is spanyol anyanyelvi tanárokkal. Én is spanyolul tanulok és szeretnék majd egy középfokot belőle!

Angolból a CAE a legnívósabb és elismertebb , de van még az euroexam , TELC .

2021. júl. 18. 15:26
 3/11 anonim ***** válasza:

Angol: Cambridge, IELTS, TOEFL pl

Spanyolhoz sajnos nem tudok hozzászólni.

2021. júl. 18. 15:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Ahha,most olvasom,hogy a DELE elismert Spanyolországban

És a CAE,EUROEXAM, Cambridge,TELC,IELTS,TOEFEL is elismert angolból?

2021. júl. 18. 16:45
 5/11 anonim válasza:
68%
Igen, ezek mind nemzetközileg elismert nyelvvizsgák, szóval bátran válogass közülük. A Cambridge-es nyelvvizsga a legnehezebb, de legelismertebb is.:)
2021. júl. 18. 16:51
 6/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm is.

Egyébként egyetemre is tervezek menni Spanyolországba,szóval a spanyol felsőfok tutira kell majd.

De angolból sem fog artani egy felsőfok.

Ha ez szamít :D

Szóval akkor spanyolból a DELE-t válasszam majd, angolból pedig majd CAE,EUROEXAM, Cambridge,TELC,IELTS,TOEFEL közül valamelyiket.

2021. júl. 18. 16:54
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

Na akkor egy kicsit helyre kellene tenni a dolgokat, úgy látom.

Az Euroexam és a TELC sajnos NEM nemzetközileg elismertek!

A CAE pedig a Cambridgenek csak egy szintje, nem külön nyelvvizsga. Mellesleg NEM a legelismertebb, mert az a CPE. A CAE felsőfoknak felel meg, a CPE pedig az anyanyelvinek, tehát magasabb nyelvi tudást igényel.

Ezen felül azt csak plusz infónak teszem hozzá, hogy vannak nemzetközileg elismert nyelvvizsgák, amiket itthon külön honosítani kell (mert enélkül nem fogadják el) és olyanok is, amik elévülnek, x évente újra le kell őket tenni. Mivel fejből nem tudom, melyik melyik típusra igaz, így nem írom le, de ezeknek érdemes utánajárni, mielőtt dönt valaki.

Kedves 2-es és 5-ös, ne terjessz téves infókat!

2021. júl. 18. 17:26
 8/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen 7-es.
2021. júl. 18. 17:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Tudtommal az IELTS/TOEFL 2 évente elévül (külföldre, itthon mindegy, csak legyen papírod), de ahová ez a fajta kell, azt meg is adják feltételnek, mindig.

Az ECL nyelvvizsgát még senki sem említette angolból, de ezek szerint lehet gagyibb, mint ahogy én tudtam eddig. :( Pedig abból szeretnék C1-et.

2021. júl. 21. 15:44
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem gagyi az ECL, csak nem nemzetközileg elismert. De utóbbiakat igazából akkor éri meg letenni, ha pl külföldi egyetemre készülsz, akik konkrétan elvárják, mert egyébként itthon ugyanolyan értékű, mint egy nem nemzetközileg elismert (csak még ugye honosíttatod meg újítgatod jó pénzért). Ha meg pl egy külföldi munkaadó nem várja el direktben a meglétét, akkor ott úgyis a tudásod fog számítani, nem a papírok.
2021. júl. 22. 12:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!