Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvizsgákat meddig lehet...

Punkta kérdése:

Nyelvizsgákat meddig lehet összevonni?

Figyelt kérdés
Nekem jelenleg van egy szóbeli sikeres német nyelvvizsgám és az hallottam hogy elvileg egy év után érvénytelen lesz ha nem csinálom meg mellé az írásbelit. Azonban ennek bárhol néztem utána nem találtam ezt igazoló dokumentumot, vagy pont az ellenkezőjét. A kérdésem az lenne, hogy akkor ha több mint egy év után csinálom meg az írásbelit is érvényes mint komplex nyelvvizsga vagy akkor újra kell szóbeliznem?

2022. okt. 17. 00:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha van egy nyelvből írásbeli és szóbeli nyelvvizsgád is az komplexnek számít. Erről nem kell külön dokumentum. Bár lehet ez nyelvvizsga függő is. Nekem 3 év különbséggel lett írásbelim és szóbelim, de olyan nyelvvizsgát is csináltam (az adott ország nyelvvizsgája) ahol semmi mással nem lehetett összevonni.
2022. okt. 17. 01:07
 2/4 anonim ***** válasza:
1. vagyok, a nyak oldalán nézzél utána ennek. Melyik nyelvvizsga? Azért kérdezem, mert vannak amiknél lehet különböző a szóbeli és az írásbeli.
2022. okt. 17. 01:12
 3/4 anonim ***** válasza:
2022. okt. 17. 05:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy nyelvvizsga nem jár le. Ha megvan, megvan, akkor is, ha csak a fele.

A kivételek ez alól a nemzetközi nyelvvizsgák továbbtanuláshoz külföldi egyetemen, vagy munkavállaláshoz, ezek általában 2 évig érvényesek (pl. IELTS), de ennek nincs csak szóbeli vagy csak írásbeli része.

2022. okt. 17. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!