Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem látom magamat a jövőben....

Nem látom magamat a jövőben. Veletek volt hasonló?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Németországban élek, de nem tudok még németül, jelenleg tanulom, viszont egyszerűen nem érzem azt, hogy ez menni fog, nem látom magamat, a jövőben, hogy én egyszer tényleg beszélni fogom a nyelvet.

Angolul jól tudok, így azzal elboldogulok, de nyilván szeretnék németül is megtanulni.

Már a sulira is teljesen rástresszelek, mert a tanárok azt szeretnék, hogy merjek megszólalni németül és ne csak angolul beszéljek velük, de egyszerűen amikor ott vagyok, akkor lefagyok és még egyszerű mondatokat sem tudok megfogalmazni. Ráadásul szerintem nem is megfelelő osztályba járok, mert olyanok az oszt. tásaim akik már beszélik a nyelvet rendesen, de én még ugye nem beszélek, ìgy nem is nagyon tudok velük kommunikálni. Próbálkozni, próbálkoznék, de ők meg úgy tűnik nincs türelmük megvárni, míg kinyögöm amit akarok.

Nektek volt ilyen nyelvtanulás közben? Végül mi hozta vissza az önbizalmatokat? Jelenleg semmi életkedvem, mert állandóan ezen agyalok :(

tegnapelőtt 21:38
 1/3 anonim ***** válasza:
81%

Németország nem Magyarország. Ott nem röhögnek ki a tanárok se az osztalytársaid, ha valamit rosszul mondsz. Beléd nevelték sajnos a Magyar módszert. Ettöl kell megszabadulnod. Attól a félelemtöl kell megszabadulnod. Ha el kezdesz beszélni meglátod, hogy támogatni fognak, hogy minnél jobb legyél. Saját tapasztalatból mondom.

Csak beszélj, mégha csak szavakat is, nyelvtanilag teljesen rosszul mondod, akkor is csak beszélj. Az elsö lepések a legnehezebbek. Hidd el utánna megkönnyebbülsz, mert senki nem fog elitélni.

tegnapelőtt 22:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit, hogy Németországban a tanár az tanár. Ott meg akarnak a tanárok neked tanitani mindent. Apait anyait beleadnak. Magyarországon ez már csak pár tanárról mondható el. Itt a gyereket mindig a hibáira figyelmeztetik. Németországban meg motiválják.

"Próbálkozni, próbálkoznék, de ők meg úgy tűnik nincs türelmük megvárni, míg kinyögöm amit akarok."

Mert azon agyalsz, hogy tökéletesen akarod mondani hiba nélkül. Felejts el a Magyar iskolarendszert. Németországban nem érdekli a tanárokat a hibáid.

tegnapelőtt 22:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A különbseg a magyar es nemet tanarok között, hogy Magyarorszagon a tanarok arra kivancsiak, hogy mit nem tudsz, Nemetorszagban pedig arra, hogy mit tudsz. Oriasi különbseg! Az elözö kettö valalsz tökeletesen leirja, hogy miert.
tegnap 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!