Egy olyan bonyolult nyelv megtanulásához mint a német, kell külön tehetség?
Embertelenül nehéznek tűnik a német, de el kellene jutnom egy B2-es szintre, munkaügy miatt.
Rokonomék Svájcban laknak, tudnak nekem szállást biztosítani az első hónapokban, de meg kellene tanulnom németül, hogy tudjak ott dolgozni.
Megint te???
A némethez CSAK szorgalom kell!
"Német nyelvtan
Viszonylag kevés a rendhagyó ige, az újlatin nyelvekhez képest legalábbis mindenképp.
A melléknevek és a névmások mellett a főneveket is ragozza a német, ez utóbbit kétféle rend szerint: a standard deklináció a főnevek 95%-ára áll, a fennmaradó 5%-ra viszont az ún. N-Deklination a jellemző.
A többes szám képzése meglehetősen bonyolult.
Az újlatin nyelvekből megszokhattad, hogy megkülönböztetik a hímnemet és a nőnemet. A német nyelvben még semlegesnem is létezik, tehát háromféle nem él a nyelvben. Arra semmiféle általános séma nincs, hogy mi alapján lesz egy szó hímnemű, nőnemű avagy semlegesnemű. Gyakorlatilag az összes szónál külön meg kell tanulni a nemet is.
A prepozíciók használata a deklinációtól függ, minden prepozícióhoz 1-2 deklináció tartozik, ezeket fejből meg kell tanulni. Vannak persze itt is csak bizonyos prepozíciókat vonzó igék, mint minden nyelvben, ezeket külön be kell magolni.
A ragozásban megkülönböztetünk Konjunktiv I és Konjunktiv II ragozási módot. Az elsőt a függő beszédnél használjuk, míg a másodiknak szerteágazóbb a használata és kicsit hasonlít a spanyolban megtalálható subjuntivo-ra: óhajt, tanácsot, vágyat, álmodozást fejez ki."
Forrás: [link]
"Nehéz-e? igen iszonyat nehéz.
èn elöször angol nyelvterületen éltem, ragatd rám az angol egy év alatt megtanultam.
majd férjhez mentem a német páromhoz, így németországba költöztem és itt elkezdtem intenzíven németül tanulni.
ennyit az angollal nem küszködtem"
Forrás: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..
(3. válasz)
A forrásaim szerint tehát a német nyelv nagyon nehéz.
Ezért kérdezem, hogy megéri-e elkezdeni tanulni, vagy csak magamat hülyítem, és mondjak le a svájci munkáról.
Akkor inkább hagyom a francba az egészet
Köszi a válaszokat, csak ennyit akartam.
Sziasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!