Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy olyan bonyolult nyelv...

Egy olyan bonyolult nyelv megtanulásához mint a német, kell külön tehetség?

Figyelt kérdés

Embertelenül nehéznek tűnik a német, de el kellene jutnom egy B2-es szintre, munkaügy miatt.

Rokonomék Svájcban laknak, tudnak nekem szállást biztosítani az első hónapokban, de meg kellene tanulnom németül, hogy tudjak ott dolgozni.

2022. ápr. 5. 15:49
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Na erről beszèlek.

De azèrt majd egyszer megpróbàlom. Jó lenne pènzt keresni, ès ilyenen múlik, hogy tudok-e nèmetül vagy sem...

2022. ápr. 5. 16:46
 12/36 anonim ***** válasza:
86%
A német valamivel nehezebb, mint az angol, de szummában nem számít kiemelkedően nehéz nyelvnek. Emberek millióinak sikerült felnőtt fejjel megtanulni...
2022. ápr. 5. 16:47
 13/36 A kérdező kommentje:

2010-es forrás szerint a világ 10. legnehezebb nyelve a nèmet:

[link]

2022. ápr. 5. 16:49
 14/36 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező! Felejtsd el a svájci munkát! Ilyen hozzáállással sosem fogsz megtanulni németül. Ellenben add meg az ismerősöd elérhetőségét mert élnék a lehetőséggel. Na mentem németet tanulni. :)
2022. ápr. 5. 16:49
 15/36 A kérdező kommentje:
Nem adom.
2022. ápr. 5. 16:52
 16/36 anonim ***** válasza:
64%
persze hogy nem adod, a kiskamaszok egyik jellemző tulajdonsága a lustaság és a kifogáskeresés mellett az irigység. de nem baj, a többség kinövi :) (neked nem sikerült, de ne aggódj, az anyukád így is szeret téged!)
2022. ápr. 5. 17:20
 17/36 anonim ***** válasza:
64%
amúgy megnézted mait linkeltél, vagy még a magyartanulással is gondok vannak? az utolsó link éppen azt magyarázza, hogy miért hüyleség a hisztid...
2022. ápr. 5. 17:24
 18/36 A kérdező kommentje:

"Emberek millióinak sikerült felnőtt fejjel megtanulni..."

Emberek milliói tanulnak, de az már más kérdés, hogy megtanulnak-e folyékonyan németül beszélni. Meg az is, hogy kell-e hozzá valamilyen érzek.

Majd egyszer elkezdem komolyan, és kiderül, hogy én hogyan állok vele.

De egyelőre gyáva vagyok hozzá. Nincs elegendő önbizalomam. Majd akkor, ha egy másik nyelvet már normálisan beszélek. Akkor még elhiszem, hogy képes vagyok megtanulni egy nehéz nyelvet.

2022. ápr. 5. 17:31
 19/36 A kérdező kommentje:
*akkor már elhiszem
2022. ápr. 5. 17:36
 20/36 A kérdező kommentje:

Miféle hiszti? Feltettem egy kérdést. Leírtam én mit gondolok, elolvastam a válaszokat. Majd vagy megtanulok németül, vagy nem tanulok meg, mert egy lúzer vagyok (ezt érzem reálisnak). Ennyi, túl van tárgyalva.

Köszönöm a válaszokat.

Nem kérek több kommentet.

2022. ápr. 5. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!