Egy olyan bonyolult nyelv megtanulásához mint a német, kell külön tehetség?
Embertelenül nehéznek tűnik a német, de el kellene jutnom egy B2-es szintre, munkaügy miatt.
Rokonomék Svájcban laknak, tudnak nekem szállást biztosítani az első hónapokban, de meg kellene tanulnom németül, hogy tudjak ott dolgozni.
18: tévedsz, emberek millióinak sikerült megtanulni.
"De egyelőre gyáva vagyok hozzá. Nincs elegendő önbizalomam" ez már a valószínűbb indok. De tedd hozzá a lustát is. Nyilván nem pár hónap alatt jutsz el b2re a nulláról. De amúgy nem kell b2 nyelvtudás ahhoz, hogy munkát kapj kint.
21: "De amúgy nem kell b2 nyelvtudás ahhoz, hogy munkát kapj kint."
Sőt, ahhoz sem kell nyelvtudás, hogy itthon tudjon akár egy jól kereső állásban is dolgozni, mégis külföldi állásról álmodozik, de tenni érte nem akar. Hát akkor dolgozzon itthon!
Itt élek Németországban, amióta a migránsok idekerültek az elmúlt években, nekik kötelezö német nyelvtanfolyamra járni. Gyakorlatilag mindegyik egy év múlva B2/C1 szinten beszéli a németet, pedig a többségnek még a latin betüket is meg kell tanulnia elöször.
HA nálunk butábbnak tartod magad, akkor tényleg nem érdemes belekzedni.
Azoknak jó, akiknek nem kell tanulni a nyelvet, csak kimennek külföldre, és 1 év után rájuk ragad. Én soha nem voltam ilyen, és meglehetősen frusztráló, hogy egy teljes nyelvet meg kell tanulni, nem beszélve az akcentusról.
Nehéz elhinni, hogy képes vagyok több ezer idegen szót fejben tartani, nem beszélve a nyelvtanról is. A folyékony idegen nyelvű beszélgetés elképzelhetetlennek tűnik számomra németül. Egy ilyen lúzernek, mint amilyen én vagyok, ez magas szint.
Egyrészt hagyni akarom a francba az egészet, másrészt nem akarok beletörődni, hogy ebben az országban kell élnem. Szóval őrlődöm, de döntést kell hoznom.
Ez nem hiszti, ez beismerés. Az meg tény, hogy aki jól beszél nyelveket, az nem tanult keményen, hanem ráragadt. Beszélgetésből, innen-onnan megjegyzett ezt-azt.
Én erre nem vagyok képes. Bújhatom a tankönyveket, nem jutok előre.
Ez igenis hiszti. Én két idegennyelven beszélek folyékonyan és rengeteg munkám volt benne.
Nyilván akad egy-egy kivételes tehetség, akire ráragad, de nem ez a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!