Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen dolog ez az angol...

Milyen dolog ez az angol nyelvben?

Figyelt kérdés

Adott a mondat: "Is there something I should know?"

Legjobb tudásom szerint ez azt jelent, hogy van valami, amit tudnom kéne?

Oké, hogy az angol egy egyszerűsítésre törekvő nyelv, de az már minden logikával ellentmond, hogy a két tagmondatot összekötő szót kihagyják a mondatból..

tegnapelőtt 16:50
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Az angol az ilyen, hogy nincsenek pl ragok meg toldalékok mint a magyarban. Sokkal kevesebb szó is van, helyette ún. "linking words"öket használnak különböző dolgok kifejezésére. Ezért terjedt el az angol mert a világon az egyik legegyszerűbb nyelv annak ellenére, hogy mindent kitudsz vele fejezni a maga módján.
tegnapelőtt 17:13
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Ha hiányzik, beletehetsz egy that-et.
tegnapelőtt 17:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Persze, de magyarban szóba se jöhetne, hogy kihagyjuk belőle ezt a szót :D
tegnapelőtt 18:05
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
3: Van rá példa a magyarban is. Nem tudom, (hogy) miért mondod ezt.
tegnapelőtt 18:27
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Angolul meg elképzelhetetlen, hogy kihagyd egy többes számot, mi meg kihagyjuk (two dogs = két kutya). Ne az egyik nyelv logikájával akard megmagyarázni a másikat.
tegnapelőtt 21:02
 6/10 anonim ***** válasza:
43%
Angolul elképzelhetetlen, hogy magyarul én szép vagyok, de ő meg szép (van nélkül). Ha ez nem logikátlan, akkor nem tudom, mi nem az :D
tegnapelőtt 22:32
 7/10 A kérdező kommentje:

6: igazad van. Gyakorlatilag úgy kell tanulniuk, hogy én + melléknév + létige ragozva, stb és az őnél ő + melléknév és nincs létige.

Nekünk meg elég furcsa lenne, ha úgy lenne, hogy ő szép van, ők szépek vannak :D

tegnapelőtt 23:03
 8/10 anonim ***** válasza:
28%

Nem teljesen mindegy, hogy teszek-e kötőszót a két tagmondat közé?

Nem teljesen mindegy, teszek-e kötőszót a két tagmondat közé?

Ugye, hogy mennyire logikátlan?

Ugye, mennyire logikátlan?

tegnap 11:34
 9/10 A kérdező kommentje:

Ad1 legalább vesszőt ígyis használsz.

Ad2 az "amit" és a "hogy" nem ugyanaz..

tegnap 23:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Az angolban teljesen más a vesszőhasználat, szerintem ezt te is tudod. Nem igazán értem, hogy miért lettem ennyire lepontozva, mert szerintem kiválóan bemutattam, hogy mi magyarok sem mindig használunk kötőszót... Ugyanúgy értelmes mindkét esetben a mondat.
ma 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!