Nem értem az angol szenvedő szerkezetet, mit lehete tenni?
"Alakítsa át a megadott aktív mondatokat passzív mondatokká! Ebben a feladatban nem kell használnia a "by+a cselekvés végrehajtója" szerkezetet! A mondatot mindig a passzív mondat alanyával kezdje!
They are collecting old books.
They will hold the ceremony in Paris."
---------
Hozzá sem tudok kezdeni, az égvilágon semmit sem értek. Még csak azt sem tudom, hogy miféle szenvedésről van szó.
Amúgy ha nem értem, ezt a dolgod, még lehet B2-es nyelvvizsgám idővel?
Mert ha igen, akkor felesleges szenvedni vele.
Megnéztem. De akkor sem értem.
Látom a példamondatokat, de ha elém tesznek egy újat, nem tudom megoldani a feladatot.
Szó sem lehet róla, hogy feladjam.
A tanár magyarázata is zavaros.
"magyarázat kell"
Kaptál magyarázatot, mégsem érted. Ezek után nehéz mit csinálni, helyetted nem tudunk gondolkodni.
Itt is elmagyarázzák: az egyik kissé technikai, a másik próbálk hétköznapi példákon keresztül magyarázni
Ha egyik sem fekszik, akkor nehéz mit csinálni. Akkor csak azt tudom javasolni, minél több könnyített szöveget keress szenvedő szerkezettel (pl. [link] olvass, értelmezz, aztán idővel ráérzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!