Amikor beszélgetsz valakivel angolul, akkor mind a 12 igeidőt használod, szenvedő szerkezetet, függő beszédet és minden nyalánkságot? Hogyan tudsz egyszerre arra figyelni, hogy vajon melyik igeidőt kell használni és mik az adott szavak angolul?
Figyelt kérdés
A téma teljesen mindegy, egy szokványos, hétköznapi beszélgetés. Hogyan kell beszélni angolul úgy, hogy nem azzal telnek a percek, hogy azon gondolkozom, hogy most akkor perfekt-tel mondjam vagy simán (ha már tudom, hogy múlt, jelen vagy jövő), hogy van az a szó angolul, mi van előbb az alany+ige+hely...2014. jún. 4. 16:41
1/4 anonim válasza:
Jézusom, nem kell ezt így túlbonyolítani. Nekem felsőfokúm van, de fogalmam sincs ezekről a hülye igeidőkről, csak annyi rémlik, hogy általánosban valamikor be kellett magolni. Ezt egyszerűen érezni kell. Ha ilyen buta szabályokon agyalsz folyton akkor sosem fogsz tudni természetesen beszélgetni.
2/4 anonim válasza:
Egy hétköznapi beszélgetés során kb. 5 igeidőt ha használsz (present simple/past/future, present continouos és present perfect). A függő beszédet mesélésnél, szenvedő szerkezetet pedig beszédstílus szerint, mert tudod mással helyettesíteni sokszor a hétköznapban.
Ha gyakorlott vagy, nem gondolkozol hogy mit használj, tudod mit akarsz mondani és tudod hogy akarod mondani, egyszerűen bántja a füled ha rosszul mondanád (mint a magyarban is, legalábbis nekem).
3/4 anonim válasza:
Elárulok egy titkot, még az angolok sem használják mind a 12 igeidőt beszéd közben. 3-4 igeidővel a mondanivaló 90%-át át lehet adni. Függő beszéd és társaik, szavak, mondatszerkezetek megszokhatóak és elég gyakorlás után már gondolkodni sem kell rajtuk, mert magától értetődőnek fognak tűnni.
4/4 anonim válasza:
kb 6-7 igeidőt használunk köznapi beszédben, függő beszédet akkor ha valamit elmesélsz, passzívot meg inkább ilyen hivatalosabb helyeken. A lényeg az, amit az előttem szóló is jól megfogalmazott, rá kell érezni, erre pedig a legjobb mód ha sokat hallgatsz angol beszédet. Nézz filmeket, sorozatokat angolul, olvass, akármi, rá fogsz érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!