Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nehéz megtanulni arabul?

Nehéz megtanulni arabul?

Figyelt kérdés
Angolnàl gondolom azért bonyolultabb

aug. 27. 16:43
 1/2 anonim válasza:
Én kezdtem arabul tanulni, nagyon szép nyelv és logikus a nyelvtana. Szerintem nem annyira nehéz mint amilyen a híre. Csak azért hagytam abba, mert megszülettek az unokáim, és mellettük és a munka mellett már nem maradt időm komolyan nyelvtanulással is foglalkozni.
aug. 27. 17:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Sokkal bonyolultabb, főleg az MSA (al-fusha) nyelvtana. A helyi dialektusok egyszerűbbek, viszont ezek eléggé, vagy nagyon eltérhetnek az MSA-tól, ezért is nehéz ez arab, mert ha MSA-t (modern standard Arabic) használsz a szaúdi piacon, lehet, senki nem fog megérteni. Ugyanúgy nehezen, ha egyáltalán megérti egymást, egy marokkói meg egy iraki. Írása, olvasása is nehéz, mivel ún. abjad rendszerű az írása, és nem jelölik a magánhangzókat (héber is ilyen), kivéve nyelvkönyvekben (itt sem mindig), vallásos szövegekben (pl. Korán), gyerekkönyvekben, stb. De ha egy hírportált olvasol, ott nem. Én magamtól tanulgattam egy ideig, vmennyire olvasni is tudtam, meg megértettem pár kifejezést AlJazeerán, már akkor örült a májam.
szept. 5. 10:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!