Mi a különbség a Past Continuous és a Past Perfect Continuous között?
Pl.
I was driving on the motorway, when a policeman stopped me.
Viszont időtartammal:
I'd been driving on the motorway for an hour, when a policeman stopped me.
https://www.youtube.com/watch?v=S70AtMUUAns&t=6s&ab_channel=..
Szerintem ez jól elmagyarázza.
A past continuous az a múlt adott pillanatában folyamatban levő cselekvést fejez ki.
A past perfect continuous pedig egy folyamatban levő cselekvést fejez ki egy adott pillanat előtt.
Nem időpont, hanem időtartam: mennyi ideje tartott akkor már a cselekvés.
Általában van ilyen időhatározó a PPC-ban, de ha nincs, akkor is kifejezi, hogy már egy ideje folyamatban volt a cselekvés.
Hogy ilyenkor a beszélő PC-t vagy PPC-t használ-e, attól függ, hogy ki akarja-e fejezni ezt vagy sem. Ha neki fontos, hogy kifejezze, hogy már egy ideje tartott a cselekvés, PPC-t használ; ha csak azt akarja kifejezni, hogy akkor éppen tartott a cselekvés, akkor meg PC-t.
Hármas vagyok, én láttam már nélküle is, de a leggyakrabban vele használják. Azaz odaírják, hogy mióta. I had been driving since 10 Am and the policeman stopped me. (Személy szerint szerintem a when jobb lenne ide, mert akkor tudod, hogy abban a pillanatban amikor megállított vezettél.)
A másiknál viszont helytelen, olyan nincs, hogy I was driving since 10 AM and the policeman stopped me.
"(Személy szerint szerintem a when jobb lenne ide, mert akkor tudod, hogy abban a pillanatban amikor megállított vezettél.)"
Másképp miért ne tudnád? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!