Angol : Mi a különbség a Present Simple és Presen Perfect Continuous között?
Figyelt kérdés
Természetesen már utána néztem, de még nem nagyon értettem meg. Lehet , hogy valaki eltudja nekem itt magyarázni :)2009. jún. 6. 18:53
1/5 anonim válasza:
Én írtam az első és harmadik választ ide:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
2/5 anonim válasza:
Ja, bocs, most látom, hogy Present Simple-t kérdeztél. Biztos, hogy erre a kettőre gondoltál, nem arra, amire az előbbi választ küldtem? Ezt a kettőt ugyanis nem nagyon lehet összetéveszteni: Present Simple az ismétlődő, gyakori, rendszeres cselekvés, (I go to school Iskolába járok),a másik - de azt majd elolvasod - a jelent közvetlenül megelőző vagy azelőtt kezdődött és még tartó folyamatos cselekvés.
3/5 A kérdező kommentje:
én arra gondoltam aminél oda kell tenni az ing-es alakot. a másiknál viszont nem kell. Csak keverem a kettőt :(
2009. jún. 6. 19:21
4/5 anonim válasza:
Most jöttem haza. A P. P. C. have been ...ing, a sima Present Perfect have+3.alak
A Present Simple simán 1. alak
5/5 anonim válasza:
Present Simple: - szokásos ismétlés
-alanyra jellemző cselekvés
- általános igazság
Present Continuous:-pillanatban történik
-jelen bizonyos időszakára (egyetemen tanul)
-rendszeresen van de ez a dolog boszsantja a másikat(sokat beszél órán)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!