Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Sorozatokból szeretnék angolul...

Sorozatokból szeretnék angolul tanulni, mert a magolás nem az erősségem, sokkal könnyebb ha hallom, olvasom. Milyen módszerrel érdemes? Angol felirat-Magyar beszéd, vagy fordítva? Vagy mindegyik legyen agol?

Figyelt kérdés

2023. okt. 21. 19:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%

"12 igeidő van, ebből hármat használnak csak. Én anyanylevi szinten beszélem"

Melyik az a három?

2023. okt. 22. 13:12
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"Alapvetően az oktatásnak nagy hibája, hogy erőlteti nyelvtant. 12 igeidő van, ebből hármat használnak csak. Én anyanylevi szinten beszélem, éltem is kint sokat, és én sem tudom ezeket, mégis minenről el tudok beszélgetni mindenkivel."

Ezek is ordas nagy hazugságok. Honnan tudod, hogy amit más igeidővel mondasz, az nem sérti az agyát? Persze, hogy érti, mit akarsz mondani, mint Harsányi Gábortól is érteni lehetett az "én lenni görög diplomat"-ot. Csak épp semmi köze nincs egy normális beszélgetéshez.

Az meg kimondottan nevetséges, hogy valaki "anyanyelvi szint"-et állít egy nyelvről, mely nyelvtudás úgy kilóra igen sok, és akkor a kétheti nyelviskolai anyagot, ami a többi igeidő (10 dekagram), azt büszkén nem tudja. :D :D :D

2023. okt. 22. 16:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"az oktatásnak nagy hibája, hogy erőlteti nyelvtant"

Ez is hazugság mondjuk.

Része a tananyagnak nyilván, de sok minden más is része a nyelvtanon kívül akár a magyar oktatási rendszert nézzük, akár másikat - hiszen ugyanazokat a tankönyveket használjuk itthon is, mint a világ kb. bármelyik részén (English File, Solutions, Headway, stb. tankönyvsorozatok), és valamiért az egész világon fontosnak tartják, hogy nyelvtani tudnivalók is legyenek a könyvekben. De ugyanolyan mennyiségben és hangsúllyal van bennük olvasási készség fejlesztése is, hallott szöveg értésének a fejlesztése is, szókincsfejlesztés is, íráskészség fejlesztése is, és egyáltalán nem utolsósorban beszédkészség fejlesztése is. Az érettségin megszerezhető pontszámoknak a mondjuk olyan egy negyede amit a nyelvhelyességért lehet kapni, de abban már vegyesen van nyelvtan és szókincs is, a pontok nagy része egész másért jár.

2023. okt. 22. 17:11
 14/16 anonim ***** válasza:
57%

Anyanyelvi szinten beszélem én is az angolt és sose gondolkoztam rajta hogy milyen igeidőt kell használni. Ha elég angolt hallasz és alapból gyorsan beszélsz, a kutyát nem érdekli hogy milyen igeidőben mondod. Egy idő után annyira berögzülnek a nyelvtani szerkezetek hogy nem gondolkozik ilyeneken az ember hogy most akkor milyen igeidőt is kéne használni. 5 évig tanultam angolt, gimnáziumban (előtte németes voltam) és folyamatosan kaptam a rossz jegyeket rá, mert az egész angol oktatás elavult, a való életben senki nem úgy beszél. Aztán most munkában vagy ha csak beszélgetek valakivel, mindig rákérdeznek hogy honnan valósi vagyok, mert nincs semmi akcentusom és tökéletesen beszélek. Mondjuk nagy segítség volt, hogy majdnem fél család német, másik fele meg amerikai (én is az vagyok, csak Magyarországon nőttem fel, kint csak 3 éves koromig éltem), úgyhogy otthon is folyamatosan hallottam az angolt és rám ragadt, hiába nem tanultam rendesen az iskolában anno.

Legjobb módja a tanulásnak szerintem ha sokat használod a nyelvet. Próbálj meg angolul gondolkozni, vagy ha egyedül vagy, narráld magadnak angolul hogy éppen mit csinálsz félhangosan. Sorozatokból meg angol szinkron + angol felirat (ha nem zavar a felirat, engem nagyon szokott zavarni mikor nézném a filmet és alul meg megy a szöveg)

2023. okt. 23. 12:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"a való életben senki nem úgy beszél"

Nem úgy, mint a nemzetközileg használt tankönyvekben tanítják? Hanem hogy? Ja, igen: helytelenül, minden második szavuk az, hogy "like", stb. És?

Magyarul se úgy beszélünk, ahogy a nagy könyvben meg van írva, hanem ahelyett, hogy "mert", azt mondjuk, hogy "mer", ahelyett, hogy "miért?", azt mondjuk, hogy "mé?", ahelyett, hogy "nem tudom", azt mondjuk, hogy "nemtom", stb. De akkor szerinted ezt kéne tanítani az iskolában, hogy "mé?", meg hogy "nemtom"?

2023. okt. 23. 14:20
 16/16 anonim ***** válasza:
30%
Az amerikaitól valóban nem kell várni sokat.
2023. okt. 23. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!