Angol szó magolás helyet szó tanulás?
Szóval angol szó dolgozatra egy rakás szót megkell tanulni de , hogy tanuljam is meg őket? Van a magolos módszer, hogy sorban hangosan olvassom őket amíg megnem jegyzem de ezt 2 nap múlva elfelejtem illetve csak sorrendben tudom elmondani és a magyar jelentést kötöm az angolhoz tehát ha angolul láttom le írva a szót akkor tudom , hogy magyarul az mi de fordítva már nem tudnám angolra fordítani beszédben használni meg végképpen nem.
Szóval milyen értelmesebb módszereket vannak szó tanulásra?
Írd be a szavakat egynyelvű szótárba! Pl.:
Aztán olvasd el a hozzájuk tartozó példamondatokat.
Meg persze a szó jelentését is angolul.
Sokkal jobb, mint ha csak egy magyar szót látsz mellette.
Nekem a Quizlet vált be eddig a legjobban. Gyors, nincs sok előkészület és pakolás utána. Jelentéshez köti a szavakat, és ha elégszer gyakorolod az aktív szókincsbe is beépül.
Jó tanács, hogy tapasztald ki neked mennyi a jó mennyiség. Mi tanártól kaptuk, volt amibe 40 szó volt. Ez nekem túl sok, megunom, nem figyelek csak túl akarok lenni rajta, nem is marad meg semmi. Olyan 15-20 szó az ideális számomra, amire még tudok koncentrálni. Talán 10 a legkönnyebb, de úgy meg túl sok adag lesz és sokszor kell nekiállni. A legjobb, ha végigpörgeted a gyakorlást, majd csinálsz egy írást, utána egy tesztet csak beírósokkal. A szókártyák pedig jók rögtön doga előtt átnézni mi is van benne. Ezzel nekem sikerült is megjegyezni őket. Ha többször is megcsinálod (elvileg 8-szor kell találkozni egy szóval, hogy jól rögzüljön, aktív szókincsbe kerüljön) akár különböző csoportokban (így nem a csoporthoz kötődik), akkor pedig biztosan emlékezni fogsz rá éd haszbálni is fogod tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!