Hogyan tanuljak hatékonyan szavakat?
Ebben az évben kezdtem el Spanyolt tanulni,de nem nagyon megy,a szó része,a nyelvtan az sokkal jobban,de a szavak nem nagyon maradnak meg,ha szöveget kell fordítani,csak ott ülök és nézek.
Hiába ülök le bemagolni,a 3/4-ét(kb azokat amiket tudok magyar vagy angol szavakhoz hasonlítani)aztan el is felejtem,van valakinek valami tanácsa,tippje hogyan tudnám a szavakat megtanulni?
Jelenleg ugyanígy vagyok a spanyollal, a nyelvtan tökre megy és a kiejtés is nagyon tetszik, de egyszerűen nem maradnak meg a szavak, pedig angolból emlékszem hogy soha nem ültem le direktben szavakat tanulni, hanem csak ragadtak rám, de most a spanyollal valahogy nem megy, olyan szinten pedig még nem járok, hogy pl videókat tudjak nézni spanyolul.
Nekem ami talán a leginkább "bevált" az az, hogy fogok mondjuk 3-4 különböző a2-es szöveget, lefordítom őket szépen magamnak, aztán napjában gyorsan átfutom őket többször is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!