Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ti milyen módszereket alkalmaz...

Ti milyen módszereket alkalmaztok hogy hatékonyan tanuljatok szavakat?

Figyelt kérdés
Itthon nekiáltam tanulni orosz nyelvet. A nyelvtannal viszonylag jól haladok, már a különböző igeidőket már letudtam, de a szókincsem sajnos eléggé lemaradt. Azt szeretném megkérdezni hogy ti milyen módszerekkel szoktatok idegen szavakat tanulni? Jelenleg csak ismételgetem amíg meg nem ragad, de ez inkább csak bemagolás egy időre, így egy hét múlva szinte egyikre se emlékszem. Előre is köszönöm a válaszokat
2020. ápr. 16. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
A4-es füzetben minden szót leírok egy külön sorba egymás után.
2020. ápr. 16. 16:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
NE szavakat, hanem mondatokat tanulj!
2020. ápr. 16. 17:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én spanyolul tanulok, és a duolingot használva növelem a szókincsemet. Viszonylag hamar megjegyezem avval, mert ugye a duolingoban mondatba foglalva lehet tanulni a szavakat. Szóval neked is azt ajánlom (ahogy a második válaszoló is), hogy mondatba foglalva tanuld a szavakat, ne csak önmagában a szavakat. Én egyébként még úgy szoktam, hogy kis cetlikre felírom a szót az adott nyelven és magyarul, és a házban felragasztom őket össze-vissza a falra. Így nem erőlteted meg annyira magad, meg ez nem is olyan hatékony szótanulás, viszont én így is sok szavat tudok megjegyezni. :)
2020. ápr. 16. 17:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondatba foglalva tanulom. És ismétlés, ismétlés, ismétlés, még ismétlés, és még, és még...és voilá: már tudom is!
2020. ápr. 16. 17:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálom kapcsolni magamban valamihez az értelmét, a hangzását, hasonlit-e valamilyen szóra, amit már ismerek, meg hasonlók. Nem tudom jól elmondani, azt sem tudom, igazából hogyan csinálom. Pl. az angol tight (szűk) szót a magyar tág szóhoz kapcsoltam, kiejtve hasonló a hangzása, de pont az ellentétét jelenti, innen ragadt meg. Vagy A narrow (keskeny) meg onnan, hogy a nagyon keskeny utakat szokták egyirányúsitani, amit ugye nyillal (arrow) jeleznek az utca elején. Elképzeltem magamban egy nagyon keskeny utcát, felfestés nélkül, egyirányú nyillal, és már meg is ragadt a szó jelentése. Nagyon sok szó jelentését ilyesmi módokon sikerült rögzitenem magamban.
2020. ápr. 16. 18:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2020. ápr. 17. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!