Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet tanuljam?

Melyik nyelvet tanuljam?

Figyelt kérdés

Az angol, a német, és a koreai között szeretnék dönteni, de nem nagyon tudok.

Angol:

5.-ben kezdtem el tanulni, és azóta nagyon megszerettem. Mindig érdekelt, és 6.-ban arra jöttem rá, hogy azzal szeretnék foglalkozni, úgy, ahogy a testvérem. De most már elbizonytalanottam.

Német:

1.-ben kezdtem el tanulni, akkor még nagyon érdekelt, aztán meg 6.-ban egyre lesüllyedt nálam a nem kedvelt nyelvek közé. (Nehéz volt tanulni, és már nem nagyon tetszett maga a nyelv)

Koreai:

6.-ban kezdett jobban érdekelni ez, de tudom, hogy a betűk írása, és a nyelvtan az nem könnyű, de megtetszett. 6.-ban döntöttem el, hogy az ELTÉre szeretnék menni, mert ott van koreai szak. Ezzel nagyon szeretnék foglalkozni, mert Dél-Koreában szeretnék dolgozni, mert ott jók a fizetési körülmények, és a megélhetés is.

De! Melyiket válasszam? Segítsetek légyszi🙏🙏!

2023. máj. 10. 22:22
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
56%

"Angol az manapság már egy alap, úgyhogy azt mindenképpen iktasd be egy erős felsőfokra"

Az angol manapság már alap, úgyhogy azt mindenképpen iktasd be erős felsőfokra.

2023. máj. 11. 07:53
 32/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm #29 és #23. Ti legalább nem vagytok olyanok, mint a többiek, hogy belementek ebbe a vitába. Amúgy nem is értem, hogy miért kellett itt egy vitát elintézni, hiszen csak EGY KÉRDÉST FELTETTEM AMIRE NORMÁLIS VÁLASZT AKARTAM VOLNA!!
2023. máj. 11. 09:12
 33/49 Thunderfairy ***** válasza:
29%

EGY KÉRDÉST FELTETTEM AMIRE NORMÁLIS VÁLASZT AKARTAM VOLNA.

Helyesebben, Egy kérdést feltettem amire normális választ szerettem volna kapni. Tehát, még úgy se tudod magyarul leírni hogy az nyelvtanilag helyes legyen. Mit akarsz ezek után a Koreai-val??? Komolyan kérdezem. Egy olyan nyelvel ami nehezen is tanulható ha már az anyanyelved se megy. Gondolkoz el ezen a besértődés hyelyet.

Most jön a normális válaszom neked. ANGOL. Tanuld meg felsőfokra és utána mellé azt tanulsz amit akarsz. Angol nélkűl sajnos semmire nem megy az ember.

2023. máj. 11. 13:18
 34/49 A kérdező kommentje:
A kijavítás helyett elgondolkozhattál volna előtte, hogy mind a kettő helyes. Ja és nem Koreai-val hanem koreaival!
2023. máj. 11. 16:28
 35/49 anonim ***** válasza:
89%
Őszintén szólva a koreai szakot tanulni valóban nem éri meg, ha ott akarsz élni, mert azzal ott elhelyezkedni nem tudsz. Egy versenyképes szakot elvégezni, ÉS mellette megtanulni koreaiul az már jó, DE a legtöbb cég nem szeret külföldit felvenni, nagyon nehéz ott munkáltatót találni. :/
2023. máj. 11. 20:01
 36/49 A kérdező kommentje:
De mondom, hogy egy szakot is szeretnék tanulni. Nem olyat amit már leírtam. Akkor a munkát összekevertem a szakkal.
2023. máj. 11. 20:08
 37/49 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező, ez még mindig nem változtat azon, hogy nem szeretnek külföldieket alkalmazni. Pláne nem egy olyan külföldit, aki egy kelet-európai ország névtelen egyeteméről megy. Ha egy Harvadról vagy Oxfordról mennél, lenne esélyed, de egy itthoni szakot elvégezve szinte nincs esély arra, hogy te innen csak úgy kimenj oda dolgozni, akár beszéled a nyelvet, akár nem.

Az egyetlen reálisnak mondható opció, ha angol tanárnak mész ki, mert ott fogadnak nem anyanyelvű embert is angol tanárnak, ha felsőfokon beszéli az angolt.

2023. máj. 11. 20:38
 38/49 anonim ***** válasza:
48%

"nem is értem, hogy miért kellett itt egy vitát elintézni, hiszen csak EGY KÉRDÉST FELTETTEM AMIRE NORMÁLIS VÁLASZT AKARTAM VOLNA!!"

Én meg azt nem értem, miért kell ordibálni, ráadásul halmozott felkiáltójelekkel...

2023. máj. 11. 21:01
 39/49 anonim ***** válasza:
0%

"Az egyetlen reálisnak mondható opció, ha angol tanárnak mész ki, mert ott fogadnak nem anyanyelvű embert is angol tanárnak, ha felsőfokon beszéli az angolt."

Csak az a bibi, hogy nem angol...

2023. máj. 11. 21:02
 40/49 anonim ***** válasza:
59%
Drága ,,villamosmérnök professor emeritusnak" üzenném, hogyha életedben nem jártál még a bölcsésztudományok közelében sem, akkor miért beszélsz a munkahelyi lehetőségekről? :D Lehet lepontozni engem, de mindenki maradjon meg annál a témánál, amiben van tapasztalata/amire van rálátása.
2023. máj. 11. 23:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!