Melyik nyelvet tanuljam?
Az angol, a német, és a koreai között szeretnék dönteni, de nem nagyon tudok.
Angol:
5.-ben kezdtem el tanulni, és azóta nagyon megszerettem. Mindig érdekelt, és 6.-ban arra jöttem rá, hogy azzal szeretnék foglalkozni, úgy, ahogy a testvérem. De most már elbizonytalanottam.
Német:
1.-ben kezdtem el tanulni, akkor még nagyon érdekelt, aztán meg 6.-ban egyre lesüllyedt nálam a nem kedvelt nyelvek közé. (Nehéz volt tanulni, és már nem nagyon tetszett maga a nyelv)
Koreai:
6.-ban kezdett jobban érdekelni ez, de tudom, hogy a betűk írása, és a nyelvtan az nem könnyű, de megtetszett. 6.-ban döntöttem el, hogy az ELTÉre szeretnék menni, mert ott van koreai szak. Ezzel nagyon szeretnék foglalkozni, mert Dél-Koreában szeretnék dolgozni, mert ott jók a fizetési körülmények, és a megélhetés is.
De! Melyiket válasszam? Segítsetek légyszi🙏🙏!
"Ezzel nagyon szeretnék foglalkozni, mert Dél-Koreában szeretnék dolgozni, mert ott jók a fizetési körülmények, és a megélhetés is."
Ha megtanulsz anyanyelvi szinten koreaiul és kiköltözöl Dél-Koreába akkor a tudásod pont annyit fog érni mint egy Dél-Koreai hajléktalannak. Magyarul a nyelvismereten kívül semmi kézzelfogható és használható tudásod nem lesz amivel egy normális pozíciót be tudj tölteni. A mosogatás és az utcaseprés Dél-Koreában elképzelhető hogy a magyar árakhoz viszonyítva jól fizet, de Dél-Koreában olyan alacsony fizetésnek számít hogy az albérleted költségét és a kaját sem fedezi.
Szóval ha mindenképp Dél-Koreába akarsz költözni a nyelvismeret önmagában a megélhetéshez sem elegendő mellé kell egy piacképes szakma amivel normális munkát is tudsz vállalni.
Egyébként a németet akkor javaslom ha buta vagy és fizikai munkát kell végezned mindenképp, akkor elengedhetetlen Ausztriába vagy Németoba.
Egyébként angolt tanulj mert világnyelv és a legtöbb értelmiségi munkakörhöz kapcsolódó anyag / dokumentáció angolul van illetve a nemzetközi meetingek és konferenciák hivatalos nyelve is angol.
"elbizonytalanottam"
Két t-vel? Ez komoly?
"5.-ben ... 6.-ban ... 1.-ben ... 6.-ban ... 6.-ban ... 6.-ban..."
Jó, de most hányadikos vagy? 7.-es?
Hanem?
Hiába tudjuk, hogy mi volt az álmod 6.-ban, ha nem tudjuk, hogy azóta azt az álmot megvalósítottad-e már, és úgy kérdezed, hogy melyik nyelvet tanuld, vagy még csak ott tartasz, hogy 8.-os vagy és azon gondolkodsz, melyik középiskolát válaszd, ezért merült fel a kérdés.
"Hanem még szakmát is keresnék azért. Mondjuk ügyvéd. Vagy irodai dolgozó."
Irodai dolgozó szakma... jólvan Pistike menj inkább nézd meg az esti mesét és aludj mert holnap iskola. Nem 12 évesen kell eldöntened hogy mi szeretnél lenni ha nagy leszel
Mennyi idő alatt kell döntened, hogy ilyen ideges vagy? :)
Take it easy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!