Melyik nyelvet tanuljam?
Az angol, a német, és a koreai között szeretnék dönteni, de nem nagyon tudok.
Angol:
5.-ben kezdtem el tanulni, és azóta nagyon megszerettem. Mindig érdekelt, és 6.-ban arra jöttem rá, hogy azzal szeretnék foglalkozni, úgy, ahogy a testvérem. De most már elbizonytalanottam.
Német:
1.-ben kezdtem el tanulni, akkor még nagyon érdekelt, aztán meg 6.-ban egyre lesüllyedt nálam a nem kedvelt nyelvek közé. (Nehéz volt tanulni, és már nem nagyon tetszett maga a nyelv)
Koreai:
6.-ban kezdett jobban érdekelni ez, de tudom, hogy a betűk írása, és a nyelvtan az nem könnyű, de megtetszett. 6.-ban döntöttem el, hogy az ELTÉre szeretnék menni, mert ott van koreai szak. Ezzel nagyon szeretnék foglalkozni, mert Dél-Koreában szeretnék dolgozni, mert ott jók a fizetési körülmények, és a megélhetés is.
De! Melyiket válasszam? Segítsetek légyszi🙏🙏!
Én nem tudom mik ezek a kommentek, de lesokkolódtam! Tehát üdv a magyar társadalomban!
Anglisztikásként mondom, hogy bármelyik nyelvet is választod, az angolt érdemes emelt szintre fejleszteni! De minimum egy erős középre!
Német és koreai? Nos attól függ, hol és milyen területen szeretnél dolgozni. Ha például nyelvekkel szeretnél foglalkozni (fordító, tolmács, pl) akkor a koreai egy picit jobban megéri. Hiszen kevesen beszélnek koreaiul, és még kevesebben koreaiul ÉS magyarul is! Az ELTÉ-n a koreai szak egész jó!(ismerősöktől tudom). Ha mégis itt tennéd le a voksodat továbbtanulást illetőleg, akkor arra viszont számíts, hogy RENGETEG kulturális, irodalmi, történelmi anyaggal kell foglalkoznod a nyelv mellett. Így ha ezek a dolgok nem érdekelnek, akkor inkább ne válaszd ezt a szakot!
Ha viszont nem nyelvekkel szeretnél elsősorban foglalkozni, hanem mondjuk ügyvéd szeretnél lenni, ahogy te is írtad, akkor inkább német. Hiszen gondolj bele, ha ki akarsz költözni, és még az adott területen is akarsz elhelyezkedni, elengedhetetlen a szaknyelv. És lássuk be, a német szaknyelvet könnyebb megtanulni, mint a koreait.
"Anglisztikásként mondom, hogy bármelyik nyelvet is választod, az angolt érdemes emelt szintre fejleszteni! De minimum egy erős középre!"
Büfészakosok válaszára nem lehet támaszkodni mert diplomázást követően fog szembesülni a valósággal hogy értéktelen a diplomája és a munkanélküli segélyért állhat sorba. Szóval releváns szakemberként, villamosmérnök professor emeritus beosztású egyetemi oktatóként azt mondom hogy ne válassz a nyelvek közül hanem tanuld meg mind a 3-at majd menj egy versenyképes egyetemi szakra: informatika, mérnöki vagy orvosi. Az első 2 esetén ajánlott a PhD fokozat és pár nemzetközi publikáció és abba az országba költözöl amelyikbe szeretnél.
Üdv: egy villamosmérnök professor emeritus
"a német szaknyelvet könnyebb megtanulni, mint a koreait"
Miért lenne könnyebb?
A hepciaskodasoddal Adél Koreaban semmire sem fogsz menni.
Nagy kulonbseg van egy irodai dolgozo es egy ugyved kozott.
Ugye azt tudod, hogy Del Koreaban kell tanulnod a jogot, tobb even keresztul kezdenek.
Nagyon ugy tunik, hogy mindenbe hamar beleunsz.
Angol az manapság már egy alap, úgyhogy azt mindenképpen iktasd be egy erős felsőfokra, főleg ha Korea a terv hosszú távon, pl. akkor már lehetsz tolmács több eséllyel ha az angol-koreai páros megvan (de amúgy nálunk is nagyon sok helyre keresnek koreai tolmácsot, meglepődnél).
Plusz info, ha tolmács szeretnél majd lenni esetleg, akkor érdemes még tudni 1-2 nyelvet, hogy igazán kapos legyél ;)
Ha bármilyen más szakma akkor angol-némettel többre mennél valószínűleg egész Európában és emellett elkezdhetnéd a koreait pluszba, én pont ezt csinálom jelenleg csak a japánnal :)
"tobb even keresztul kezdenek"
???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!