Hányan tanulják a magyart, mint idegen nyelvet?
Nekem egy osztrák barátnőm Bécsben tanfolyamon tanult magyarul. Már egyszerűbb leveleket is tudott nekem írni. Komolyan, szerintem jobban tudott ő magyarul, mint sokan nálunk németül, pedig német nemzetiségibe jártam. :) (Jobb kinn az oktatás, na.)
Ezen kívül ismerek egy sok-sok éve Magyarországon élő dél-amerikai diplomatát, akivel szintén simán el lehet beszélgetni magyarul is. De néha spanyolra vált, ami az anyanyelve. :) Akcentusa is alig van.
Illetve egyik magyar ismerősömnek angol felesége van; ő is sok mindent megért már, mivel a gyerekek sokszor magyarul beszélnek hozzá is, így megszokta. :) (Totál kétnyelvűek amúgy a gyerekek, de pici korukban még nem tudták sokszor, kihez milyen nyelven szóljanak.)
Ennyi szerintem, akiről tudok, hogy idegenként magyart tanult.
+ ugye ha már tanítasz valamit nem ártana az alapoktól kezdeni. Nyelvtan, igekötők stb. Szét lehetne szedni h pl gyárban dolgozók kifejezéseik, étteremben, üzletben stb.
Azért ehhez úgy gondolom több kell,mintsem feldobni egy magyar szöveget azt hello. Ill milyen nyelven mennen a fordítás? Angol, ukrán, német?
Ha csinálsz csinálsz rendesen.
Nem feltétlen, mert pl. Youtubeon is vannak oktató videók angol, német.
Nyílván ha pénzt akar vele keresni ( mert hulye lenne ha nem) akkor szamlázni se artana de kezdésnek én videót csinálnék
Nyelvvizsga statisztika a nyak.hu -n
2022-ben 250 magyar mint idegen nyelv nyelvvizsga volt
Persze ez csak a magyarországon tett nyelvvizsgák száma. Lehet hogy külföldön is vannak bőven.
Arról hogy vajon hányan tanulnak magyarul, nem fogsz statisztikát találni.
Keress FB és reddit csoportokat, használd a kreativitásodat. Ne mi írjuk meg az üzleti tervedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!