Melyik nyelvet tanuljam?
Sziasztok!
Melyik nyelvet érdemes most kezdeni tanulni és miért? Angolul folyékonyan beszélek, a suliba németet tanultam. Ezen kívül olasz is az anyanyelvem, ugyanis édesapám olasz és sokáig éltem kint. A német nem annyira jó, igyekszem fejleszteni, de nem érzem magaménak. Az alábbi nyelvek tetszenek. Melyik lenne hasznos nekem?
- Francia
- Spanyol
- Orosz
- Norvég
- Svéd
- Dán
- Mandarin
- Japán
Jelenleg Magyarországon élek, de lehet költözni fogok 3-4 év múltán. Csak Európában, nem tudni hova még. HR, Training-coaching és fordítás-interpretáció területen vagyok és maradnék, esetleg majd vállalkozni ebben vagy hasonlóban.
Köszönöm a válaszokat.
Mandarin!
De az orosz és a francia is hasznos én szerintem.
Ha csak Európáról van szó, akkor a spanyollal se sokra lehet menni.
Európában hagyjuk már a spanyolt. Kit érdekel, hogy millió mexikói drogos és andoki kecskepásztor beszéli. De ha Spanyolországot nézzük, annál is többet ér mondjuk Olaszország. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít.
Európában a német és a francia a leghasznosabb az angol után. De az olasz sem hülyeség.
A mandarin abból a szempontból jó választás, hogy a nyugatiak nagyon félnek tőle. És nincs olyan logikájuk a keleti nyelvekhez, mint mondjuk nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!