Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet tanuljam?

Melyik nyelvet tanuljam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Melyik nyelvet érdemes most kezdeni tanulni és miért? Angolul folyékonyan beszélek, a suliba németet tanultam. Ezen kívül olasz is az anyanyelvem, ugyanis édesapám olasz és sokáig éltem kint. A német nem annyira jó, igyekszem fejleszteni, de nem érzem magaménak. Az alábbi nyelvek tetszenek. Melyik lenne hasznos nekem?

- Francia

- Spanyol

- Orosz

- Norvég

- Svéd

- Dán

- Mandarin

- Japán

Jelenleg Magyarországon élek, de lehet költözni fogok 3-4 év múltán. Csak Európában, nem tudni hova még. HR, Training-coaching és fordítás-interpretáció területen vagyok és maradnék, esetleg majd vállalkozni ebben vagy hasonlóban.

Köszönöm a válaszokat.

2021. dec. 18. 11:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
32%

10:

Ugyanolyan szinten van megélhetés, stb. szempontjából a spanyol és az olasz is. Idehaza van kicsivel több befolyása az olasz nyelvnek, de európai szinten ugyanazon a szinten toporognak.

Mandarinnal megint nem ér semmit. Nem, tolmácsnak se fog tudni elmenni. Azok a kínai nagykutyák, akik nem beszélnek angolul visznek magukkal saját tolmácsot, akik lefordítják angolra amit akarnak. Aztán a magyar félnek csak egy angol tolmács dolgozik legfeljebb, ha nem ért angolul.

2021. dec. 23. 13:06
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És mi a helyzet a skandináv nyelvekkel? Ott is elképzelhető az élet.
2021. dec. 23. 20:24
 13/17 anonim válasza:
75%
Latin nyelveknél előny, ha már beszél egyet, s úgy tanulod, főleg az olasznál. A déli államokban beszélnek kevesen idegen nyelvet, így talán olyannal próbálkozhatnál, ha már fordító szeretnél lenni.
2021. dec. 25. 15:28
 14/17 anonim ***** válasza:
84%

12:

Hát van a svéd-norvég-dán hármas, ők ugye a skandináv nyelvek. Norvég a köztes nyelv, ő megérti írásban a dánt, szóban a svédet. A dán meg a svéd sehogy se érti meg egymást.

Norvégiáról meg Dániáról tudok nyilatkozni. Norvégiának anno utána néztem, mert ki akartam költözni, Dániában meg 2 hetet éltem (nem olyan volt a munka, a szállás, stb. mint ahogy meg volt beszélve).

Mindkettő elég drága ország magyar pénztárcával mérve, főleg Norvégia. Ott baromi soknak hangzik forintba a fizetés, de a kiadások is jóval többek. Főleg a lakhatás. Dánia se olcsó ország, de valamennyivel olcsóbb Koppenhága kivételével.

Mindkét ország olyan, hogy bőven el vagy az angollal, de egy idő után meg normálisabb álláshoz elvárják a norvég/dán nyelvtudást. Még akkor is, ha soha az életedben nem használod a munkád során.

A probléma meg a munka kereséssel van. Itthonról nehéz munkát találni szállással, közvetítő meg nem sok van. Dániában is elsődlegesen mezőgazdasági munkásokat keresnek csak (földekre napszámosokat, farmokra kisegítőket), de ezek is tipikusan olyan melók, hogy forintba jól hangzanak, kint közel se olyan jók. A magyar cég, aki szokott az 50 dánkoronát szokott adni átlagban óránként. Az árakat meg itt tudod látni milyenek a boltokban:

[link]

[link]

Nyelvek közül dánnal van több tapasztalatom. Kb. angol meg német keverékét képzeld el. Önállóan felejtsd el, hogy meg fogod tudni tanulni. Magántanár mellett is sok tanulással tudod csak.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2021. dec. 26. 16:29
 15/17 anonim ***** válasza:

És az Izlandi? Az is skandináv nyelv. Sőt a ma tanulható Óskandináv az Óizlandin alapul.

2022. jan. 13. 16:16
 16/17 anonim ***** válasza:
39%

A többi skandináv nyelvhez képest sokkal nehezebb megtanulni.

2022. jan. 13. 18:01
 17/17 anonim ***** válasza:

A nehézségtől függetlenül még az is skandináv nyelv. S nehézségről egy szó se volt a kérdésben, legalább is én nem láttam, hogy kitért volna rá a kérdés, hogy csak a könnyűeket kéri. Szóval nem értem milyen logika alapján zártad ki a nehézsége miatt a skandinávok közül.

2022. jan. 13. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!