Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Meg lehet tanulni egy nyelvet...

Meg lehet tanulni egy nyelvet úgy, hogy nem szereti a tanuló?

Figyelt kérdés

Az angolról van szó, nem szeretem ezt a nyelvet, ezért nehezen veszem rá magam a tanulásra. Ha szórakozva próbálnék nyelvet tanulni, az sem csökkentené az utálatomat, mivel nem a nyelvtanulással, hanem az angol nyelvvel van bajom. Nem tetszenek az angol szavak, kiejtés, stb.

Sajnos meg KELL tanulom ezt a nyelvet is, legalább B2 szinten, de nehezen veszem rá magam, mivel semmi, de semmi kedvem hozzá.

2022. dec. 13. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Változtatnod kell a hozzáállásodon. Minek a B2 ha utána nem használod? Alap már az angol
2022. dec. 13. 19:45
 2/10 A kérdező kommentje:
Ha nem használnám, nem tanulnám. Használnom kell majd.
2022. dec. 13. 20:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az utálat elmúlik, az angolnyelv-tudás hasznossága örök. Ahogy haladsz a tanulással és észreveszed a vicces és hasznos oldalát, majd megszereted.

Az angolban igazából csak az írás és kiejtés közötti eltérés a borzalmas és idegtépő. Meg engem például a brit kiejtés nyafogása idegileg felbasz, én a flat amerikai ill. nemzetközi akcentust kultiválom, például ahogy a svédek vagy németek beszélnek angolul.

Én filmeket csak angolul nézek, könyveket főleg angolul olvasok, angol nyelvű videókból tanulok, körülveszem magam a nyelvvel, így külön nem is kell azt tanulnom.

2022. dec. 13. 20:10
 4/10 A kérdező kommentje:

Az sem éppen szimpatikus, hogy 12 igeidőt kell bevágnom.

De remélem, legalább egy kicsit megszeretem majd.

2022. dec. 13. 20:30
 5/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk lehet, hogy tudat alatt ez okozza az utálatot, hogy félek a 12 igeidőtől, hogy miként fogom megtanulni.
2022. dec. 13. 21:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
akkor hisztizés helyett kezdj el tanulni, és majd út közben ez is letisztázódik, jó?
2022. dec. 13. 21:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Igazad lehet. A hisztivel nem jutok előre. Inkább tanulok.
2022. dec. 13. 21:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Te nem utálod az angolt, hanem csak nem tetszik. Jutalmazd magadat valami olvasmánnyal, vagy filmmel, ha eljutottál egy-egy egység végéig, vagy ha úgy érzed, hogy tényleg nem bírod már ezt a nyelvet.
2022. dec. 14. 19:49
 9/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Végül nem adtam fel. Tanultam ma is szavakat.

Illetve, az előbb hallgattam végig egy 1 órás angol nyelvű podcast-ot, ahol a kedvenc írómmal, Richard Dawkins-al beszélgetett egy kellemes hangú műsorvezető.

Több ismerős szó, kifejezés is elhangzott benne, és volt, mikor a témát is felismertem!

Szóval most már jobb a hangulatom az angol nyelv iránt, mint tegnap!!!

2022. dec. 14. 20:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne vágd be a 12 igeidőt. Az anyanyelvi beszélők sem úgy tanulnak meg angolul, h egy táblázatból bevágják a 12 igeidőt. Tanulj, ismételj kifejezéseket, mondatokat, szerkezeteket, a nyelvtan pedig magától fog beszívódni az agyadba. Ezzel a módszerrel tanít az Effortless English módszer is, A. J. Hoge projektje. A rossz nyelvek szerint az ncore torrent áruházból is letölthető az anyag. ;)
2022. dec. 14. 21:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!