Meg lehet tanulni egy nyelvet úgy, hogy nem szereti a tanuló?
Az angolról van szó, nem szeretem ezt a nyelvet, ezért nehezen veszem rá magam a tanulásra. Ha szórakozva próbálnék nyelvet tanulni, az sem csökkentené az utálatomat, mivel nem a nyelvtanulással, hanem az angol nyelvvel van bajom. Nem tetszenek az angol szavak, kiejtés, stb.
Sajnos meg KELL tanulom ezt a nyelvet is, legalább B2 szinten, de nehezen veszem rá magam, mivel semmi, de semmi kedvem hozzá.
Az utálat elmúlik, az angolnyelv-tudás hasznossága örök. Ahogy haladsz a tanulással és észreveszed a vicces és hasznos oldalát, majd megszereted.
Az angolban igazából csak az írás és kiejtés közötti eltérés a borzalmas és idegtépő. Meg engem például a brit kiejtés nyafogása idegileg felbasz, én a flat amerikai ill. nemzetközi akcentust kultiválom, például ahogy a svédek vagy németek beszélnek angolul.
Én filmeket csak angolul nézek, könyveket főleg angolul olvasok, angol nyelvű videókból tanulok, körülveszem magam a nyelvvel, így külön nem is kell azt tanulnom.
Az sem éppen szimpatikus, hogy 12 igeidőt kell bevágnom.
De remélem, legalább egy kicsit megszeretem majd.
Sziasztok!
Végül nem adtam fel. Tanultam ma is szavakat.
Illetve, az előbb hallgattam végig egy 1 órás angol nyelvű podcast-ot, ahol a kedvenc írómmal, Richard Dawkins-al beszélgetett egy kellemes hangú műsorvezető.
Több ismerős szó, kifejezés is elhangzott benne, és volt, mikor a témát is felismertem!
Szóval most már jobb a hangulatom az angol nyelv iránt, mint tegnap!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!