Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol nyelvben a "May I...

Az angol nyelvben a "May I kiss you?" pontosan mit jelent?

Figyelt kérdés

Természetesen a csókolózásra kérdez rá az illető, de nem értem, hogy a "May" szó miért kell ide, és hogy pontosan mi is ez.

A kérdést ez az angol nyelvű filmjelenet ihlette, itt hangzik el:

[link]

2022. dec. 11. 10:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt jelenti, "megcsókolhatlak?". Így picit szofisztikáltabban hangzik, mint a "Can I kiss you?", talán tükörfordításban valami olyan, mintha azt kérdezné, "van-e lehetőségem rá, hogy megcsókoljalak". :) A may egyébként azt jelenti, mint magyarban a -hat, -het hatóigeképző.
2022. dec. 11. 10:20
 2/9 A kérdező kommentje:

Tehát, ha azt mondom:

May I eat the apple?

Az ezt jelenti: Megehetem az almát?

2022. dec. 11. 10:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A "may" kifejezetten angolos szó. Így udvariasan arra kérdez rá az illető, hogy megcsókolhatja-e. Igazából ez egy nyelvtani forma arra, hogy engedélyt kérjen valamire valaki. Maga a szó viszont a might-tal együtt bizonytalan válaszadás-nál használják, vagy mint írtam előtte engedély kérésnél adásnál. Ebben a jelenetben van egy ilyen kis cukiskodás azért használják ezt a fordulatot.
2022. dec. 11. 10:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#2 Igen azt jelenti
2022. dec. 11. 10:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ma is tanultam valamit az angolból. :)
2022. dec. 11. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A "can" képességbeli, a "may" lehetőségbeli tudást jelent, én még így tanultam.
2022. dec. 11. 11:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen. 40+ eve a can be may-t igy tanitottak.

Can I kiss you?

I’m sure you can, but you may not.

2022. dec. 11. 12:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#7: kb akkor tanultam 😃
2022. dec. 11. 12:59
 9/9 anonim ***** válasza:
69%
A "may" nem csak lehetőségbeli tudást jelent, hanem az alap angol udvariasságot Minden épeszü kérdés így kezdődik: may i....
2022. dec. 27. 09:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!