Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit lehet tenni, ha valaki...

Mit lehet tenni, ha valaki nem szereti az angolt, de meg kell tanulni?

Figyelt kérdés

Nem a nyelvtanulás ellen vagyok.

De az angol nyelvet nem szeretem. Nem tetszik a hangzása, nehéz a kiejtése, vannak olyan hangok, amiket nem tudok képezni. A nyelvtanát egyszerűen horrorisztikusnak tartom: 12 igeidő, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Nem, semmiképpen sem szeretem ezt a nyelvet.

De ettől függetlenül meg kell tanulnom, mert ez a világnyelv. Mivel Magyarországon kívül tervezek élni, még ha nem is angol nyelvterületen vagyok, szükségem lehet erre a nyelvre.

De hogy tanuljak meg egy olyan nyelvet, amit nem szeretek?

A japán nyelvet viszont szeretem. Nemrég kezdtem el a hiraganákat tanulni, és sikerélményként élem meg, hogy már le tudok írni bizonyos szavakat hiraganákkal. Az a célom, hogy a japán nyelvet elsajátítsam, végzettségem is legyen róla.

2022. okt. 7. 11:25
1 2 3
 1/25 Metionin ***** válasza:
93%
Kapcsold valamihez, amit szeretsz pl. hallgass angolul zenéket, nézz meg filmeket, sorozatokat, amiket szeretsz, nézz videoblogot olyasmiről,ami érdekel. Én így csináltam. Alapvetően könnyen és gyorsan tanulok nyelveket de az angolt utáltam, gimiben meg szar tanárom volt, így végül a szakkönyvekből tanultam meg amit muszáj volt (itt a motiváció az volt, hogy átmenjek a vizsgákon), majd a hétköznapi angolt így sorozatokkal meg rajzfilmekkel tettem elviselhetővé.
2022. okt. 7. 11:43
 2/25 A kérdező kommentje:

Az lesz. Filmezéshez, vloghoz meg ilyesmikhez fogom kötni.

Még nem merültem el annyira az angol nyelvtanban, tegnap a határozott és határozatlan nevelőkre vonatkozó szabályokat tanultam. Szóval reménykedem benne, hogy esetleg meglátok valami szépséget ebben a nyelvben.

2022. okt. 7. 11:49
 3/25 anonim ***** válasza:
90%

Azt lehet tenni, hogy félreteszed az ellenérzéseidet, és megtanulod. Sajnos ez ilyen. Minél inkább tartod a mentális ellenállást a feladattal szemben, annál kellemetlenebb lesz.

Ha egy szimpatikus magántanárra nincs lehetőséged, akkor ajánlom Dohár Péter "Kis angol nyelvtan" című könyvét. Rendkívül jól strukturált, átlátható, érthető, és van benne egy jó adag humor is. Ha ehhez a megfelelő szókincset hozzáteszed, simán megvan a B2-es nyelvvizsga.

2022. okt. 7. 11:52
 4/25 A kérdező kommentje:
Igaz, az a legjobb, ha félreteszem a mentális ellállást. Így csak húzódik a dolog, telik az idő. Le kell ülni, meg kell tanulni. Jobb ezen túl lenni hamar, aztán már csak fel kell időnként frissíteni a nyelvtudást.
2022. okt. 7. 11:59
 5/25 anonim ***** válasza:
90%
Majd ha a japánban elérsz odáig, hogy 2000 jouyou kanji meg hozzá ~8000 olvasat, akkor sírva menekülsz vissza a 12 angol igeidőhöz (aminek a felét se használják napi szinten). 😜
2022. okt. 7. 12:10
 6/25 anonim ***** válasza:

Leginkább szenvedni...

Utáltam. 4-es voltam belőle 4 évig. Azóta sem tudok, max bemutatkozni.

2022. okt. 7. 12:11
 7/25 A kérdező kommentje:

A kanji-k miatt nem aggódom, mert előtte a kínai nyelvvel teszteltem azt, hogy alkalmas vagyok-e japántanulásra. A kínai szavakból származnak a kanji-k, és azokat a kínai szavakat elég hamar memórizálni tudtam. Így vágtam neki a japánnak.

2022. okt. 7. 12:18
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy túlzottan ragaszkodsz a szabályok tanulásához és az elveszi a kedved?
2022. okt. 7. 12:19
 9/25 A kérdező kommentje:

Amúgy te beszélsz angolul és japánul is?

Ha igen, akkor a két nyelv nyelvtana közül szerinted melyik a nehezebb?

2022. okt. 7. 12:20
 10/25 A kérdező kommentje:

Lehet. Bár a szabályokat tudni kell. Tegnap viszont könnyítettem, és átáltam egy olyan módszerre, hogy csak a lényeges szabályokat fogom megtanulni.

Pl. Van olyan szabály, hogy a "the" szó kiejtése mássalhangzó előtt "dö", magánhangzó előtt meg "di". Az ilyen szabályokat lehet felesleges megtanulni.

2022. okt. 7. 12:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!