Mit lehet tenni, ha valaki nem szereti az angolt, de meg kell tanulni?
Nem a nyelvtanulás ellen vagyok.
De az angol nyelvet nem szeretem. Nem tetszik a hangzása, nehéz a kiejtése, vannak olyan hangok, amiket nem tudok képezni. A nyelvtanát egyszerűen horrorisztikusnak tartom: 12 igeidő, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Nem, semmiképpen sem szeretem ezt a nyelvet.
De ettől függetlenül meg kell tanulnom, mert ez a világnyelv. Mivel Magyarországon kívül tervezek élni, még ha nem is angol nyelvterületen vagyok, szükségem lehet erre a nyelvre.
De hogy tanuljak meg egy olyan nyelvet, amit nem szeretek?
A japán nyelvet viszont szeretem. Nemrég kezdtem el a hiraganákat tanulni, és sikerélményként élem meg, hogy már le tudok írni bizonyos szavakat hiraganákkal. Az a célom, hogy a japán nyelvet elsajátítsam, végzettségem is legyen róla.

Az angol nehézségétől nem kell megijedni. Ha egyszer elkezdesz foglalkozni a 12 igeidővel, te is be fogod látni, hogy tök logikusan épülnek fel, hiszen nem 12 random, összefüggéstelen igeidőről van szó, hanem a négy alapigeidőből van múlt, jelen, és jövő idejű változat, így jön ki a 3x4-ből a 12. De a nyelvtan többi része sem ördöngösség.
A kiejtés olyan amilyen, de ismeretlen hangok vannak a japánban is, szóval ha a japánnál ez nem tántorít el, akkor ez nem lehet jogos érv az angol tanulása ellen sem.
Ez olyan, mint hogy a matek/magyar/történelmet is meg kell tanulnod, akár szereted, akár nem, mert anélkül nem tudsz leérettségizni. De míg a matek/magyar/töri tudásodat nemigen használod érettségi után, addig az angolnak bizonyára hasznát fogod venni, bárhová is vetődsz a világon.
Ráadásul, a japántanulásodat is nagyban elő tudná segíteni, ha tudnál angolul, hiszen rengeteg angol nyelvű (tan)anyagot találhatsz a neten a japánnal kapcsolatban, amitől angoltudás hiányában elvágnád magad. Ha más nem, motiváljon ez az angoltanulásra! ;)
Köszönöm a motiváló válaszodat!
Csak egy megjegyzés a hangokra. A japán nyelvben amivel eddig találkoztam, ami kérdésa volt nekem, az a う hang kiejtése. De ezt meg tudom oldani. Az angol nyelvben viszont a "th" hang kiejtése viszont nem igazán megy. Jóval nehezebbnek tartom.
De ettől függetlenül megtanulok angolul.

Mit tehetsz? Ne a nyelvtan magolását azonosítsd egy nyelv megtanulásával, hanem nézz filmeket, hallgass videókat, zenéket, olvass könyveket...
A nyelvtannal akkor foglalkozz, amikor már egy londoni úton amúgy - ha nyelvtanilag nem is helyesen - elmakognál úgy, hogy nem adnának el.

"Pl. Van olyan szabály, hogy a "the" szó kiejtése mássalhangzó előtt "dö", magánhangzó előtt meg "di". Az ilyen szabályokat lehet felesleges megtanulni."
Ez nem szabály, hanem gyakorlat, és ha csak végignézel egy filmet, már tudni is fogod...

Az angol nyelvben viszont a "th" hang kiejtése viszont nem igazán megy. - néztél róla képet/videót, hogy hova kell tenni a nyelved vagy csak hallás után próbálod?
Jut eszembe nem te vagy az, aki a tanárnőjr könyvéből tanulja a szabályokat és hónapok óta a névelőnél tart?

Az angol anyanyelvűek is ezerféleképpen ejtik a "th"-t. Még országon belül is, nemhogy USA, Ausztrália, Anglia... viszonylatban.
Szóval ezen fennakadni akkora, de akkora butaság. Sőt, inkább csak kifogás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!