Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen szakmáknál,munkánál...

Milyen szakmáknál,munkánál jöhet jól a nyelvtudás?

Figyelt kérdés

Megéri manapság (ritka) nyelvet tanulni?

Nagyon szeretek nyelveket

tanulni,majd nyelvekkel szeretnék foglalkozni.

Angol, német,spanyolt tanulok jelenleg + majd szertnék 1-2 szláv és ázsiai nyelvet is tanulni (japán,kínai...)

2022. jún. 28. 22:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Külkereskedelem azaz Nemzetközi gazdálkodás szak.

Logisztika szak.

Mérnöki szakok, ha ázsiaiakkal akarsz együtt dolgozni.

Ma már a nyelvtudás nem egy szuper értékes skill. Én is beszélek keleti nyelven, kávégépnél jó ezzel felvágni ha jönnek külföldi partnerek, de egyébként angolul beszélünk (mondjuk nem is beszélem már sajnos olyan szinten a nyelvet, nem vagyok tárgyalóképes).

2022. jún. 29. 07:08
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem bármelyiknél. Ha másért nem, azért mert az általad beszélt nyelveken esetleg találhatsz olyan információt, amit angolul/magyarul nem találsz meg(Fordul elő, hogy nincs angol, vagy magyar nyelvű informació valamiről a neten.), és mert az adott nyelvet beszélő országokban így tudsz dolgozni olyan munkahelyen, ahol azon a nyelven beszélnek.
2022. jún. 29. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!