Fejlődik a nyelvtudás, ha beépítem az amerikai rap zene hallgatását a mindennapjaimba?
2022. jún. 23. 21:11
1/11 A kérdező kommentje:
Főleg ha éneklem is?
2022. jún. 23. 21:14
2/11 anonim válasza:
A rap zene sajnos arról is híres, hogy elég lazán kezeli a nyelvtant, mondhatni feláldozza a ritmus és a rímelés kedvéért, és elég sok a szleng is benne. Helyesen beszélni nem lehet a rap zenéből megtanulni.
3/11 A kérdező kommentje:
Nem helyesen akarok megtanulni beszélni, hanem úgy akarok megtanulni beszélni, mint az átlag amerikai, az utca embere.
Ügyvédeknek, gazdagoknak, orvosoknak, politikusoknak kell helyesen beszélni az angol nyelvtant, a hétköznapi embernek nem.
2022. jún. 23. 22:31
4/11 anonim válasza:
Ha érdekel miről szólnak a dalok és valahogy kideríted a szavak, vagy kifejezések jelentését, meg ilyesmik, akkor szerintem segíthet. (De nyelvtanilag tényleg nem helyesek a rap dalszövegek.)
5/11 anonim válasza:
(Utolsó vagyok)
Azt hogy:"De nyelvtanilag tényleg nem helyesek a rap dalszövegek." visszavonom.
Az adott mondat helyett ez a véleményem: "De a rap szövegek tényleg nem mindig teljeskörűen helyesek nyelvtanilag."
6/11 anonim válasza:
3: Ha azt hiszed, az utca embere úgy beszél, mint a rapperek, akkor eléggé el vagy tájolódva. Még a rapperek maguk sem úgy beszélnek, mint ahogy rappelnek. Utóbbi többnyire csak egy szerep, amit a színpadon vagy a kamerák előtt felvesznek.
8/11 anonim válasza:
a válasz nem!
és pont a rapzenével vigyáznék: tele van szlenggel meg tolvajnyelvvel, biztosan nem segít a normatív szókincs elsajátításában.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
És az angol nyelvű Harry Potter könyvekről mit gondoltok?
Abból tanulhatok szókincset?
2022. jún. 24. 10:41
10/11 anonim válasza:
Lehet, kb. barmi jó, amit olvasol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!