Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki szakmát tanul, az miért...

Aki szakmát tanul, az miért az angol nyelvet tanulja a német helyett? Angollal, hogy helyezkedik el? Szerintem sehogy.

Figyelt kérdés
2022. jún. 5. 19:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

9-10-es: ez tévedés, a fönök ANGOLUL IS fog beszélni, ha a helyzet megköveteli, persze ott a doglozó nem a takarítónéni vagy a portás, hanem normális végzettségü valaki!

Sok éve élek Németországban, rengeteg olyan cég van, ahol a cégen belüli nyelv az angol, az egyetemek jó részén a mesterképzés csak angolul folyik, igen sok területen kifejezetten szükséges az angol, inkább, mint a német.

A német egyedül a privát életben - bevásárlás, orvoshoz menés, stb - szükséges, mindenhol máshol mindegy, hogy németül vagy angolul beszél valaki.

2022. jún. 6. 14:21
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen, az ELIT munkahelyen talán beszél angolul a főnök, de a normális munkák esetében nem.

Akik kimennek Németországba dolgozni, azokkal német nyelven fog beszélni a főnök. Senkit sem érdekel az angol.

Aki szakmát tanul, (normális munkát) azzal németül fognak beszélni.

Mikor Basel-ben jártam, oda is ki volt írva a hirdetőtáblára, hogy jó németül beszélő embereket keresnek.

Senkit sem érdekel az angol. Ja, de a fizikusokat, programozókat, orvosokat igen... Csakhogy ezek elit munkák, amit a bevándorlók kis része végez.

Ha valaki elmegy dolgozni német nyelvterületre egy szakmával, nem angol, hanem német nyeltudást kérnek.

Senkit sem érdekel az angol. Azzal nem vesznek fel sehova.

2022. jún. 6. 14:42
 13/17 anonim ***** válasza:
#11-nek ment a 12-es válaszom
2022. jún. 6. 14:43
 14/17 anonim ***** válasza:
11. Te se voltál még Németországban ugye? Mert én kint dolgozom közel egy évtizede, és max. IT-s munkáknál elég az angol, de ott is hatalmas hátrány, ha nem tudsz németül. Az összes többi helyen németet kérnek, senki nem foglalkozik a csak angolosokkal.
2022. jún. 6. 15:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Tévedsz, egy nagy autokonszernnßel dolgozom mérnökként, a munkatársak több mint a fele angol, illetve van egy ausztrál, két amerikai, meg vagy 10 ázsiai, akik csak angolul tudnak. Ebböl következöen mindenki angolul beszél, még a fönök is.
2022. jún. 6. 18:26
 16/17 anonim ***** válasza:
15. Aha értem. És az Aldiig eltaláltál már? A Finanzamtban voltál már ügyet intézni? Stb. Azt a hibát követed el, hogy dolgozol valami elefántcsonttoronyban, és azt hiszed, hogy a pincérekre, kőművesekre stb. ugyanolyan munkakörülmények várnak…
2022. jún. 6. 20:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Azt nem írtam sehol, hogy ÉN nem beszélek németül IS!
2022. jún. 6. 20:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!