Aki szakmát tanul, az miért az angol nyelvet tanulja a német helyett? Angollal, hogy helyezkedik el? Szerintem sehogy.
Azt nem írják külön, hogy az angolt IS elfogadják, de Németországban gyakorlatilag mindenhol elboldogulsz az angollal is.
VISZONT némettel CSAK német területeken jutsz valamire, angollal meg bárhol.
Egy elgondolkodtató kérdés számodra: ha elég lenne a német, miért tanulna minden német angolul is???
Egy csöszerelönek meg elég, ha el tudja végezni a munkát, nem kell igazan beszélgetnie.
Német nyelvterületen az angol szinte fölösleges, mert a főnök németül fog veled beszélni.
Az angol arra jó, hogy ne nézzenek hülyének, lássák, hogy beszélsz egy idegen nyelvet. De ennyi. Aki Németországban akar dolgozni, annak B2 német kell.
Mégegyszer: a főnök NEM fog veled németül beszélni!
Német nyelvterületen a főnök németül fog beszélni, nem a angolul. Veled ellentétben, nekem volt német főnököm.
Pontosabban:
*a német főnök NEM fog veled angolul beszélni!
#9 voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!