A mandarin üzletileg sokkal hasznosabb nyelv mint mondjuk a japán, koreai, indonéz/maláj?
A kínaiak kommunisták. Ha az elnyomó rezsimeknek nem áldozik le nagyon rövid időn belül, akkor a világnak is befellegzett. Az egyetlen esélyünk az, ha a kínai rendszer összeomlik hamarosan.
A japán és a koreai viszont a jövő. Ha engem kérdezel, akkor különösen a koreai. Amint a kínai zsarnokok összeroppannak a saját tarthatatlan rendszerük súlya alatt, Észak Korea is felszabadul (valamint Tibet
meg a Kínában senyvedő buddhisták, stb.
Onnantól a koreai az egyik legjelentősebb világnyelv lesz.
Amelyik kínai ér valamit, az tud angolul. Egyébként én tanultam mandarinul, de minél többet megtudtam erről a gusztustalan népről, annál jobban elment a kedvem magától a nyelvtől is. Sajnos nem tudok elvonatkoztatni.
Olaszországgal, Németországgal is vannak üzleti kapcsolatai az országnak. A holland, portugál nyelvvel is lehet jó állást kapni. Ha mindenképp ázsiai kell, akkor meg koreai vagy japán. Koreai cég is egyre több van nálunk, Japán meg még mindig fejlett országnak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!