Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akik jól beszélnek angolul,...

Akik jól beszélnek angolul, és életükben nem tanultak semmit, csak "rájuk ragadt" a nyelv mi alapján osztogatnak tanulási tanácsokat?

Figyelt kérdés

Különösen zavaró a szótárazás elleni hadjáratuk. Normális esetben az ember szótáraz, kiírja a szót, és ismételgeti.

Taps neked, ha rád ragadnak az angol szavak, de nem mindenki van ilyen helyzetben. Akkor mi alapján mondod, hogy ez hülyeség?

Ez olyan, mintha a másodfokú egyenletek 2-3 feladatmegoldás után rám ragadnának, te meg egy hét után is szenvedsz vele, és félve jössz be megírni a dolgozatot.

Tanítani kell, aki tanult. Akire csak ragadtak a dolgok, az ne tanítson, mert ő tanulás árán sajátította el az angolt, csak rá ragadt.

Segítő példa: ha én egy szót nem gyakoroltam az egyenleteket, csak "rám ragadt", akkor nem fogom tanítani.

2022. jan. 8. 17:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
9-esre: ha hiszed, ha nem, én a Micimackó című könyvet olvastam először angolul. Igen, ez a módja. Vagy ha még nem elég jó a szókincsed, akkor ott vannak a coursebookok, azért nem véletlenül abból kezdik a tanítást. Idegen nyelven olvasni, tévét nézni csak akkor van értelme, ha már megvannak az alapok. Most őszintén neked az milyen élményt nyújt, ha leülsz olvasni egy könyvet, és oldalanként 50 szót meg kell nézni a szótárban? Én azt nem nevezném olvasásnak. Akkor vegyél inkább egy kezdő, vagy újrakezdő nyelvkönyvet, és vedd át az alapokat.
2022. jan. 8. 18:05
 12/25 anonim ***** válasza:
Könyvesboltokban lehet kapni kimondottan nyelvtanulóknak szánt könyveket. (Nem nyelvkönyvekre gondolok.) Az az értelme annak, hogy a 80%-át érted, hogy nem veszi el az olvasás élményét, de új szavakat is tanulsz. És ha már mindent értesz azokat egy új könyv/szöveg elolvasásakor már érteni fogod. Szerintem az első és legfontosabb dolog az az, hogy a nyelvtanulás ne legyen szenvedés, mert az hosszútávon nem lesz jó. (Persze más az ha x időn belül muszáj a nyelvvizsga.)
2022. jan. 8. 18:11
 13/25 A kérdező kommentje:

Értem. Bocsánat, hogy kicsit indulatosabb vagyok, de érettségi előtt kellene a nyelvvizsga.

Egyébként a Harry Pottert mikor kezdjem el olvasni, ha B1 szinten vagyok?

2022. jan. 8. 18:13
 14/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt így nem lehet megmondani. Megnézheted, hogy most mennyit értesz belőle. (Ha olvastad magyarul, az előny, mert már ismered a történetet.) De ha nyelvvizsgáról van szó én sok (különböző témájú) cikket is olvasnék (nyelvvizsgához hasznosabb a minél változatosabb szókincs és így egy témához jobban hozzá tudsz szólni). Még az jutott eszembe, hogy ha van Netflixed akkor a language reactor-t le lehet hozzá tölteni.
2022. jan. 8. 18:24
 15/25 A kérdező kommentje:

"Most őszintén neked az milyen élményt nyújt, ha leülsz olvasni egy könyvet, és oldalanként 50 szót meg kell nézni a szótárban?"

Nem csinálok ilyet, csak néha nézek meg szavakat. Egyébként meg szerintem túlértékeled a nyelvtanulást. Az angol nyelv muszáj, mert alap. Nincs benne semmilyen élmény.

Élmény abban a nyelvben van, amit az ember szeret. Az angolt kifejezetten unalmas nyelvnek tartom. Soha nem tanulnám, ha nem lenne belőle érettségi, + nem kellene nyelvvizsga.

Engem a japán nyelv érdekel.

2022. jan. 8. 18:27
 16/25 A kérdező kommentje:

Csak legyek már ezen túl, nem szeretem az angolt...

Aztán végre nekikezdhetek a japánnak.

2022. jan. 8. 18:28
 17/25 anonim ***** válasza:
Én vagyok a harmadik és az is aki a cikkeket mondta. Igen, ebben igazad van én is azért olvastam ennyit meg tanultam az általam beszélt 2 nyelvet mert szeretem őket. Angol nekem is egy ilyen muszáj nyelv és mivel nem foglalkoztam vele ilyen szinten nem is megy annyira jól mint a másik 2. A japán biztosan jobban fog menni ha azt szereted.
2022. jan. 8. 18:39
 18/25 A kérdező kommentje:

Majd igyekszem megszeretni az angolt!

Te milyen nyelveken beszélsz?

2022. jan. 8. 18:41
 19/25 anonim ***** válasza:
Olaszul és spanyolul felsőfokon (fordító szeretnék lenni, így nem csak a na szerezzünk gyorsan nyelvvizsgát szinten), angolul középfokon (igazából egy éve kezdtem újra el , mert el akartam menni nyelvvizsgázni és miután letettem a vizsgát nem vettem elő, mert az olasszal kellett foglalkoznom) és megértem a brazil portugált. (De nem beszélem, csak sorozatokat nézek, mert van 1-2 ami tetszik és ha azokat értem már elég nekem.)
2022. jan. 8. 18:51
 20/25 anonim ***** válasza:

Oké, hogy egy jó képességű ember nem igazán tud hasznos tanácsot adni a többieknek, akiknek probléma egy nyelv vagy egyéb dolog elsajátítása, de a szótárazgatás módszertanilag nem túl hasznos stratégia ettől függetlenül.

A nyelvet nem szabadna így tanulni...

2022. jan. 8. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!