Akik jól beszélnek angolul, és életükben nem tanultak semmit, csak "rájuk ragadt" a nyelv mi alapján osztogatnak tanulási tanácsokat?
Különösen zavaró a szótárazás elleni hadjáratuk. Normális esetben az ember szótáraz, kiírja a szót, és ismételgeti.
Taps neked, ha rád ragadnak az angol szavak, de nem mindenki van ilyen helyzetben. Akkor mi alapján mondod, hogy ez hülyeség?
Ez olyan, mintha a másodfokú egyenletek 2-3 feladatmegoldás után rám ragadnának, te meg egy hét után is szenvedsz vele, és félve jössz be megírni a dolgozatot.
Tanítani kell, aki tanult. Akire csak ragadtak a dolgok, az ne tanítson, mert ő tanulás árán sajátította el az angolt, csak rá ragadt.
Segítő példa: ha én egy szót nem gyakoroltam az egyenleteket, csak "rám ragadt", akkor nem fogom tanítani.
Értem. Bocsánat, hogy kicsit indulatosabb vagyok, de érettségi előtt kellene a nyelvvizsga.
Egyébként a Harry Pottert mikor kezdjem el olvasni, ha B1 szinten vagyok?
"Most őszintén neked az milyen élményt nyújt, ha leülsz olvasni egy könyvet, és oldalanként 50 szót meg kell nézni a szótárban?"
Nem csinálok ilyet, csak néha nézek meg szavakat. Egyébként meg szerintem túlértékeled a nyelvtanulást. Az angol nyelv muszáj, mert alap. Nincs benne semmilyen élmény.
Élmény abban a nyelvben van, amit az ember szeret. Az angolt kifejezetten unalmas nyelvnek tartom. Soha nem tanulnám, ha nem lenne belőle érettségi, + nem kellene nyelvvizsga.
Engem a japán nyelv érdekel.
Csak legyek már ezen túl, nem szeretem az angolt...
Aztán végre nekikezdhetek a japánnak.
Majd igyekszem megszeretni az angolt!
Te milyen nyelveken beszélsz?
Oké, hogy egy jó képességű ember nem igazán tud hasznos tanácsot adni a többieknek, akiknek probléma egy nyelv vagy egyéb dolog elsajátítása, de a szótárazgatás módszertanilag nem túl hasznos stratégia ettől függetlenül.
A nyelvet nem szabadna így tanulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!