Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a legegyszerűbben,...

Melyik a legegyszerűbben, legkisebb erőbefektetéssel megoldható, középszintű német írásbeli nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Bocsi, de teljesen el vagyok kavarodva a fajták között, és a fajtánkénti feladatok között. Légyszi, aki azzal akar jönni, hogy márpedig fektessek több erőt bele, az inkább ne írjon, mert nem kioktatásra van szükségem, hanem kb azonnal egy középfokú írásbelire. A lehető legkönnyebb verzióra, kevés nyelvtannal, sok bemagolható feladattal, és az sem árt, ha nem 4-5 órán keresztül tart, mint a rigó utcai. Azt az életben nem fogom letenni (szóban már megvan).

2021. okt. 22. 01:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
60%
Miért, a 25-s a kérdésre reagált?:D Ahogy láttam egyetlen válaszában sem említett egyetlen nyelvvizsga típust sem, sőt, azokkal ellentétben, akik téged kritizáltak, még alpári és tahó is volt. Senki nem mászott bele az életedbe, sőt senkit nem érdekel az életed;D Én írtam a BME nyelvvizsgát, fogadni mernék, hogy azóta sem nézted meg, pedig állítod mennyire fontos neked a vizsga. Ahogy mondtam, meg kell nézni a nyelvvizsga felépítését, kitölteni gyakorlás képpen a mintafeladatokat, beszerezni a felkészítő könyvet, stb... Ezekből fogod megtudni, hogy sikerülne élesben az egész, nem mások tapasztalataiból, mert mivel egyének vagyunk, abszolút máshogy tapasztalunk dolgokat. És szerintem ez nem nagy erőfeszítés, vagy esetleg olyan elfoglalt vagy, hogy egész nap és minden nap dolgozol? Nem hiszem. Sajnos ilyen az élet, ha kell valami energiát is kell belefektetni, gondolom a munkahelyeden sem a két szép szemedért kapod a fizetésedet.
2021. nov. 14. 09:02
 32/62 anonim ***** válasza:
62%

"Nem lesz rá szükségem, és ez biztos, mert nem adok az életemben lehetőséget arra, hogy szükségem legyen."

:D

2021. nov. 14. 09:10
 33/62 A kérdező kommentje:
31-es, a 25-ös megértette, hogy mennyire elegem van a sznobokból. Vagyis ezek között nem tartalak nyilván, mert nem fölényeskedő választ adtál, bár azért érezni a szavaidból, hogy hajlamos vagy te is az orrfennhordásra, hiszen feltéelezésekbe bocsátkozol (biztos nem néztem meg a BMe-s nyelvizsgát, BIZTOS, ugye..), de azért közel sem vagy annyira arrogáns, mint a többi.
2021. nov. 14. 19:19
 34/62 A kérdező kommentje:

32-es, írj még egy xd-t is, hátha attól hitelesebb lesz a sugallatod. Hiszen szerinted vicceset irtam, és valószínűleg szeretnél belekötni, de egy vigyorgó fejtől többre nem futotta, ezt viszont feltétlenül és visszavonhatatlanul hozzá akartad fűzni. Remélem, most teljesebb az életed.

:D

és XD

meg amit akarsz még ide a végére...

2021. nov. 14. 19:20
 35/62 anonim ***** válasza:
62%
Ennyi idő alatt, annyi energiabefektetéssel, amennyivel ide írogatsz, már a többi feladattípusait is megnézhetted volna. Megtetted? Amelyikben nincs semmi ismeretlen típusú feladat, hanem csak csupa olyan, amivel már korábban is rendszeresen találkoztál, azt válaszd, az a legegyszerűbb.
2021. nov. 14. 19:23
 36/62 anonim ***** válasza:
65%

Egyet értek a 32-essel. Tényleg vicces, hogy elvileg szükséged van a nyelvtudásodat bizonyító papírra, de használnod meg nem lesz szükséges.

Mert logikusan ahova kell nyelvvizsga ott azért nem kevésszer használni is fogod azt. Különben értelmetlen volna megkövetelni a papírt.

Szóval az már orrfennhordó sznob aki nem adja a szádba a dolgokat hanem a jó útra terelget és a te saját tapasztalataid megszerzésére?

Hát ilyenek a mai emberek... lusták maguktól bármire is...

2021. nov. 15. 01:22
 37/62 A kérdező kommentje:

Annyit irogatok ide, amennyit jól esik. Figyelem a válaszokat, ha úgy érzem, kell, akkor meg is válaszolom őket. Nehogy már most meg ebbe kössetek bele...

És igen, van ilyen: kell egy papír, formaság és hülye magyar jogszabály írja elő, de NEM FOGOM a nyelvet használni, következésképpen nem is akarom igazán megtanulni. De fejezzük már be ennek firtatását. Lustaság? Jó, akkor szerinted legyen lustaság. Én értelmetlen időpazarlásnak és felesleges energiabefektetésnek hivnám.

A kérdés továbbra is az, hol a legegyszerűbbek a feladatok. Nem, nem fogok most nekikezdeni sok-sok próbafeladatnak, a kérdést azért tettem fel, hogy itt, egy helyen kiderüljön: xy nyelvvizsgánál ez és ez a feladat. yz-nél meg ez és ez. Szerintem ez meg ez a könnyebb. Ilyen válaszokat várok, nem kekeckedést, lecseszést, nagyzolást, firtatást, megkérdőjelezést és leszidást, mert a tököm tele van ezzel az egésszel, és a hülye jogszabályok is elmehetnének már a fenébe, hogy emiatt a xarság miatt ne végezzem a dolgom tovább, amiben meg egyébként jó vagyok, és nincs hozzá szükségem semmiféle idegen nyelvre. Úgyhogy haladjunk, a legkönnyebb, leg faékebb nyelvvizsgát keresem, személyes tapasztalatokat várnék itt korábbi vizsgázóktól, és annak felsorolását, hogy milyen feladatok vannak pontosan. Semmi egyebet, semmi mellébeszélést.

2021. nov. 15. 04:15
 38/62 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, nem fogok most nekikezdeni sok-sok próbafeladatnak"

Azt mar tudjuk. Epp ezert irtam csak a feladattipusok megnezeserol, nem megoldasarol. Ha erre sem vagy hajlando, akkor sorold fel, hogy milyen feladattipusokkal talalkoztal mar rendszeresen, hogy annak alapjan eldonthessuk, hogy konkretan neked melyik nyelvvizsga lesz a legkonnyebb.

2021. nov. 15. 05:38
 39/62 A kérdező kommentje:

Az első fele a mondandódnak bla bla, ismételt kötekedés. Gúnyolódás, megkérdőjelezés, terelés, nem a kérdésre válaszolás, szóval nem ismétlem magam, leírtam már, mi a véleményem erről.

"De tippelni mernék, hogy miért erőlteted ennyire magadnak azt amit nem akarsz." - Na, ez érdekel. Mi a tipped? Komolyan kíváncsi vagyok :D

2021. nov. 17. 18:25
 40/62 A kérdező kommentje:

38-as: tippelős feladat (Origo-s nyelvvizsga), fordítás magyarról németre (itt a hülye végződések miatt rengeteget lehet hibázni), levélírás (ez nem szokott gond lenni). TELC-en (azt hiszem az volt) volt olyan, hogy szavakat kellett beírni egy szöveg kipontozott részére. Ezek olyan felemásul sikerültek.

Olyan nyelvvizsgát keresek, ahol a nyelvtan miatt nem lehet sok pontot veszteni, mert a der die das-t folyamatosan eltévesztem. A szót megjegyzem, de ha elba--om, hogy milyen nemű, akkor bukik az összes melléknév végződés meg minden részeseset stb, szóval ezeken irtó sok pontot vesztek, és igazán felkur, mert állítólag még a németek is eltévesztik néha a szavak nemét, és egyébként ez pont az a fajta szőrözés, amit pont le kellene sz.rni, mert ettől még megérteti magát az ember.

2021. nov. 17. 18:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!