Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a legegyszerűbben,...

Melyik a legegyszerűbben, legkisebb erőbefektetéssel megoldható, középszintű német írásbeli nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Bocsi, de teljesen el vagyok kavarodva a fajták között, és a fajtánkénti feladatok között. Légyszi, aki azzal akar jönni, hogy márpedig fektessek több erőt bele, az inkább ne írjon, mert nem kioktatásra van szükségem, hanem kb azonnal egy középfokú írásbelire. A lehető legkönnyebb verzióra, kevés nyelvtannal, sok bemagolható feladattal, és az sem árt, ha nem 4-5 órán keresztül tart, mint a rigó utcai. Azt az életben nem fogom letenni (szóban már megvan).

2021. okt. 22. 01:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
65%

18-as vagyok, senki nem taposott el, senki sem fikázott, csak egyszerűbb a saját agressziódat levezetni egy csoport anonim emberen hiszti formájában. Neked mindenekelőtt felnőni kéne előbb, majd utána mehetsz akár nyelvvizsgázni is, de nevetséges, hogy felnőtt korban ilyen korlátozott gondolkodással bírsz...

"KELL, nem nekem, kérik."

De ha kérik, akkor nem gondolod, hogy lehet el is várnak mögötte egy tudást, nem csak annyit, amit X éve elmakogtál a szóbelin és most meg meg akarsz úszni az írásbelin? Teljesen rosszul ülsz azon a bizonyos lovon...

"gyűlölöm ezt a nyelvet, szívből és zsigerből utálom."

Gratulálok, ahhoz már kimondottan éretlennek kell lenni, hogy egy nyelvről így nyilatkozz... Még mielőtt félreérted, én sem szeretem kimondottan a németet, de valahogy nincs se időm, se energiám ilyen dühvel nyilatkozni róla, mint egy kisgyerek akinek elvették a nyalókáját;D

"És nekem az origós nehéz, mert ott sokkal könnyebb belebukni a német átkozott kivételes és mindenféle fránya végződésű nyelvtanjába, hiszen magyarról németre is kell forditani."

Annyira tudod, hogy nem neked való ez a vizsga, hogy még a vizsgafelépítést sem ismered. Origón csak németről magyarra fordítása van B2-n, C1-en van az, hogy egy rövidebb szöveget kell összefoglalni németül (szótárral). Mivel te nem a C1-re hajtasz (bár a B2-re sem kéne ilyen megúszós, agresszív és gyerekes hozzáállással, ami gondolom a tudásod is nagyon jól tükrözi) számodra irreleváns ez az összefoglaló rész. Egyébként, ahogy mondtam, az origón még szótár is használható, tehát ha az nem megy, akkor a többi vizsga sem fog.

"visszatértünk az eredeti kérdéshez, amit még senki nem válaszolt meg"

De, én nem egy vizsgaopciót írtam már, de a sértődöttséged és a szánalmas önsajnáltatásod közepette xartál az egészre (csak hogy a te szinteden kommunikáljunk). Azon felül, semmit nem fogsz érni a másik ember tapasztalataival, vizsgafeladatokat (BME, TELC) nézz meg és onnan fogod látni melyik a legjobb számodra, de ehhez ész is kéne;D

"És ha nem szerzem meg, egy fontos dolog úszik el miatta."

Hát ezzel a hozzáállással, amivel beszélsz az egészről szerintem a leendő főnököd is örül ha elúszik a lehetőséged... Ha ennyire fontos valami, akkor küzdeni kéne érte, de te ahelyett, hogy csinálnál valamit itt siránkozol és elfogadhatatlan hangnemben beszélsz a másikkal.

"ÉS nem, valóban eszem ágában sincs német nyelvterületre menni dolgozni, egy szót nem akarok az életben megszólalni ezen az átkozott nyelven."

Hidd el, csak a németeknek teszel szívességet;D Tipikus begyepesedett, szűklátókörű érveid vannak, de majd jön a koppanás. De egyébként ilyen mentalitással, nemhogy Németországba, de más külföldi országba se menj, úgyis pillanatok alatt elküldenének. Itt Magyarországon csak egyike vagy az életunt, pesszimista és savanyú tömegnek.

Leírom mégegyszer (harmadjára), azokat a nyelvvizsgákat, amiket szerintem nézz meg (még az undorító stílusod ellenére is segítek): BME, TELC. Szívesen;D

2021. okt. 26. 09:57
 22/62 anonim ***** válasza:
65%

Ennél szókimondóbban, közérthetőbben, szebben én se tudnám leírni amit itt kifejtettél neki. :)

Ha még ezt se fogja megérteni az anyanyelvén akkor a nyelvvizsga se neki való dolog. :)

2021. okt. 26. 10:05
 23/62 A kérdező kommentje:

Azért érdekes, hogy felteszek egy kérdést, rögtön az első válaszoló egy ősbunkó, de persze ha megvédem magam, akkor én vagyok az agresszor... Azon túl, hogy azóta meg folyamatosan engem minősítgetnek, feltételeznek, sértegetnek, pusztán mert az 1-es belém kötött azonnal. Érdekes.... de persze az én felfogásommal van a baj, hogyne.

És még midnig nem bírtok leszállni arról, hogy ugyan minek kell ez nekem. Még mindig az a téma, hogy jajj, hát ha nem tiszteled ezt a k*va német nyelvet, akkor ússzon csak el, amihez kell neked, meg jajj, hát ha kell, akkor biztos nem a semmiért. Hát de. Fel kell mutatni, de utána nem kell vele semmit csinálni. Nem kell mögé tudás, nem fogják kérni, egyszerűen csak kell. És szálljunk már le arról, hogy miért, mert a foglalkozásomban jó vagyok, és a következő szinthez kell egy ilyen vacak papír, de nem kell használni. Egyszerű, merő statisztika, egy hülye jogszabályi elvárás, de a gyakorlatban nem kell használnom.

És visszatérve az origós nyelvvizsgához... Sokszor nekifutottam még középiskolás koromban, és igenis volt benne magyarról németre fordítás. Lehet, hogy azóta kivették, de nem vagyok hülye, igenis volt.

Na jól van, hagyjuk, majd megkérdezem máshol, ami érdekel, mert ezt a kérdést széttrollkodtátok nekem.

2021. okt. 26. 14:01
 24/62 anonim ***** válasza:
65%

Ha neked trollkodás az igazat leírni, hogy ne mástól várd el, hogy megmondja neked mi lesz könnyű akkor sajnállak.

Az első válasz nem volt ősbunkó, csak egy tömören megfogalmazott igazság. Ha meg nem tetszenek a tények akkor ne kérdezz ilyesmit. Ez nem önsajnáltató kurzus. :)

Ha meg "szintlépéshez" kell a papír róla akkor csak simán ne menj feljebb, valószínűleg az előléptetés nélkül is megtudtál eddig élni ha jó vagy a szakmádban. Nem fog elveszni a kenyér a szádból csak mert nem léptetnek elő. :)

2021. okt. 26. 14:11
 25/62 anonim ***** válasza:
25%

De el vagytok szállva a német közepetekkel...

Ahogy észrevettem, a nyelvvizsgával rendelkezők sokkalta jobban beképzeltebbek mint az egyetemisták.

Jegyezd meg kérdező, ha diplomával vagy nyelvvizsgával rendelkezel 80% az esély arra, hogy te is ilyen pökhendi veréb leszel, mint az itteni válaszolók.

Csak szólok, a tudás nem a nyelvvizsgánál kezdődik.

És nincs annál szánalmasabb, amikor egy retkes papírra vered magad.

Hiába, a szerénység nem tanulható, meg az emberség sem...

De legalább van papírod (ha van :D) és megy az iz der eni kvescsön.

Amúgy az ilyen német középpel rendelkezők, miért nem mennek ki és maradnak ott ? :)

Nem zaklatnák fel magukat ilyen kérdésekkel.

Jaa, hogy az nem megy ?

El lehet ezen gondolkodni.

2021. nov. 11. 17:42
 26/62 anonim ***** válasza:
62%

"Amúgy az ilyen német középpel rendelkezők, miért nem mennek ki és maradnak ott ?"

Honnan veszed, hogy nem onnan írunk? :D

2021. nov. 11. 18:03
 27/62 anonim ***** válasza:
38%

Akkor rád csak a második része vonatkozik!

Ilyen egyszerű ;)

2021. nov. 11. 22:54
 28/62 anonim ***** válasza:
60%
És akinek nincs német vizsgája, de azért átlátja, hogy a kérdező kérésének feltételei nevetségesek? :'D
2021. nov. 11. 23:12
 29/62 anonim ***** válasza:
17%
Ebben az esetben a kamion a miénk és el akarunk menni vele...
2021. nov. 12. 09:12
 30/62 A kérdező kommentje:

25-ös, ezt már ki se fejtettem nekik. Mert egyáltalán nem a kérdésre reagálnak, hanem kioktatnak, és hogy mit és hogy csináljak, meg minek az nekem. Belemásznak az életembe, már-már életvezetési tanácsot adnak kéretlenül, és vallóban nagyon nagyra vannak magukkal.

Pedig igen egyszerűen fogalmaztam, de mintha kollektíve sértené őket az egész, és ezért összezárnak. Lepontozában is.

A lényeg ennyi: szükségem van legális úton egy német középfokú írásbeli nyelvvizsgára, és nem akarom kifejteni itt, hogy miért. Ez legyen az én dolgom, az én ügyem, a titkom, ha úgy tetszik, de szükségem van erre a papírra és kész. Mivel nem akarom használni a nyelvet, és nem kell németül sem beszélnem, sem írnom ezek után, csak fel kell mutatni, hogy megvan, ezért nem akarom valóban mélyrehatóan megtanulni, nem is érdekel, nem is szeretem ezt a nyelvet. Lovárit sem tanulok, csak azért, hogy legyen nyelvvizsgám, aztán sose kelljen, meg eszperantót se. Nekem a német is pont ilyen. Nem lesz rá szükségem, és ez biztos, mert nem adok az életemben lehetőséget arra, hogy szükségem legyen. Nem dolgozom német cégnél, nem megyek német nyelvterületre mosogatni, semmi ilyesmi. Mondjuk úgy, hogy adminisztratív formaságok miatt kell, és nem, nem veszem meg az Ecserin, nem akarok 5-10 év múlva belebukni egy ilyen botrányba, amikor felgöngyölítenek majd valami bűnszervezetet.

Szóval szükségem van egy német középfokú írásbeli nyelvvizsgára. És annak a lehetőségét szeretném felkutatni, hogy ez hol, milyen vizsgarendszerben kivitelezhető a legkevesebb energiabefektetéssel, magyarán szólva melyik viszgarendszerben a legkönnyebb ezt elérni.

Szerintem világosan és érthetően beszélek. A válaszolók tapasztalatait vártam volna, hogy xy vizsgán ez és ez volt, mennyi idő van a feladatokra, mennyire szigorúak, hányszor futottak neki, mennyi tudással ugrottak neki, vagyis hogy könnyű volt-e vagy sem. El vagyok kavarodva a TIT, Goethe, Rigó utca stb között, és világos, tapasztalaton alapuló válaszokat szerettem volna kapni. Ezért van ez az oldal. Kérdésem van, felteszem, megválaszolják. Amire meg én tudok, arra én válaszolok.

Ehelyett megjelentek a sznobok, és belekötöttek a motivációmba, miértekkel bombáztak, kérdőre vontak, befolyásolni akartak, leszóltak, próbáltak nevetségessé tenni, és minden létező módon beleszólni abba, hogy minek ez nekem, ha aztán nem foglalkozom vele, és még az is felmerült, hogy hogy is beszélhetek tiszteletlenül egy általam nagyon nem kedvelt nyelvről. Szinte minden elhangzott itt, többnyire becsmérlés és ócsárolás, aztán a szavaim kiforgatása és direkt hergelés is, csak érdemi válaszok nem.

Úgyhogy kösz, hogy jöttél, legalább valaki még hajlandó volt meglátni, hogy bizony itt nagyon fenn hordják az orrukat sokan, de a nagy tudásuk mellett képtelenek arra, hogy a lényegre, a kérdésre koncentráljanak anélkül, hogy elkezdenének beletúrni a másik életébe vagy épp megkérdőjelezni a döntéseit.

2021. nov. 13. 23:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!