Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a legegyszerűbben,...

Melyik a legegyszerűbben, legkisebb erőbefektetéssel megoldható, középszintű német írásbeli nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Bocsi, de teljesen el vagyok kavarodva a fajták között, és a fajtánkénti feladatok között. Légyszi, aki azzal akar jönni, hogy márpedig fektessek több erőt bele, az inkább ne írjon, mert nem kioktatásra van szükségem, hanem kb azonnal egy középfokú írásbelire. A lehető legkönnyebb verzióra, kevés nyelvtannal, sok bemagolható feladattal, és az sem árt, ha nem 4-5 órán keresztül tart, mint a rigó utcai. Azt az életben nem fogom letenni (szóban már megvan).

2021. okt. 22. 01:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
24%
Egyáltalán nem kell annyi nyelvtan a nyelvvizsgákhoz manapság. Az a lényeg, hogy tudjon kommunikálni. Amennyi pontot a nyelvtan miatt esetleg elveszít, annyi belefér, hogy még összejöjjön neki, ha amúgy hatékonyan tudja használni a nyelvet. Márpedig annyira mindegy, hogy milyen végződéssel használja pl. a mellékneveket, mindenképpen átmegy a jelentés.
2021. okt. 23. 21:31
 12/62 anonim ***** válasza:
70%

Pedig ha nem tanulod meg rendesen a nyelvtanokat akkor a kommunikálásod se lesz működőképes. Mivel egy élő beszélgetésben egy német nem fogja kilogikázni, hogy te mit akartál mondani a véletlenre alapozott mondatoddal.

Elvégre a nyelvtan az nem csak a szavak helyes formáját jelenti, hanem a szórendeket is ahhoz amit éppen mondani akarsz.

Például magyarban sem mindegy, hogy "Peti egy almát eszik" vagy "Peti eszik egy almát", egy kötött szórendű nyelvnél meg főleg nem lesz mindegy. :)

És sajnos az emberek eléggé alul edukáltnak fogják többségében nézni az embert ha hatalmasakat téved.

2021. okt. 23. 21:45
 13/62 A kérdező kommentje:

Jó, fussunk neki még egyszer:

- Nyelvvizsgára van szükségem. Én nem akarom, de kell, kötelező, muszáj.

- Azért a német, mert a szóbeli már megvan, csak nagyon régen csináltam. Egy másik nyelvből mindkét rész kellene, és biztos, hogy most nem kezdek bele egy új nyelvbe, nincs is rá időm.

- Nem, nem egyformák a nyelvvizsga típusok. Nekem a rigó utcai nehéz, nehéz a német nyelvtan. És olyan típust keresek, ahol nem erre mennek rá.

- Nem, nem fogom használni, most sem kell használnom, nem is kell soha, ergo számomra ez nem hasznos. Ez egy kényszer, egy muszáj-dolog. Nyilván nem akarok bele erőt fektetni, ha van valami könnyen teljesíthető kiút a problémából.

És akkor most még egyszer, kioktatás, beszólogatás, ellenvetés, lehülyézés és arrogancia nélkül: melyik a legegyszerűbb, legkönnyebben megoldható nyelvvizsga? Az Origo (rigó utcai) kilőve. Vidéki vagyok, ezért nem árt, ha a nagyobb városokban elérhető az ajánlott viszga.

Legyetek kedvesek, és csak olyanok írjanak, akik a konkrét kérdésben tudnak és akarnak segíteni, a többi számonkérés és leszabást hagyjuk, nem is akarok beszámolni arról, miért kell, vagy teljes helyzetjelentést adni az életemről, és nem is várhatja ezt el tőlem senki. Nem kérek elemzést arról, hogy ki szerint és hogyan gondolkodom. A konkrét kérdésre szeretnék választ kapni olyanoktól, akik tapasztaltak a témában.

2021. okt. 25. 02:52
 14/62 anonim ***** válasza:
100%

"A konkrét kérdésre szeretnék választ kapni olyanoktól, akik tapasztaltak a témában."

Vagyis olyantól, aki több német nyelvvizsgát is tett különböző nyelvvizsgaközpontokban, így van összehasonlítási alapja? Ilyen nincs. Minek ment volna másik vizsgaközpontba az, akinek már sikerült?

Olyan van, aki X központban megpróbálta, nem sikerült, aztán Y központban sikerült neki - ezért nyilván Y központot fogja könnyebbnek mondani. De abból, hogy ő máshol megbukott, ott meg átment, még nem következik, hogy ott tényleg könnyebb a vizsga. Lehet, hogy addigra már többet tudott, vagy nagyobb szerencséje volt, vagy pont a bukott vizsga adott neki olyan rutint, ami segítette őt a következőn.

Minden nyelvvizsgaközpontban B2 szintre van kalibrálva a középfokú vizsga. Annyi csak a különbség, hogy milyen típusú feladatok vannak. Ennek nézz utána, és olyan vizsgaközpontot válassz, ahol számodra szimpatikusak a feladatok. Értem, hogy nem akarsz bele sok időt meg energiát fektetni, de azért a neten elérhető mintafeladatokat megcsinálni érdemes lenne, mert azok alapján látnád, hogy konkrétan neked melyik testhezállóbb, egy idegen nem tudhatja, hogy neked melyik típusú feladat megy könnyebben. Amelyik nyelvvizsga azzal hirdeti magát, hogy náluk "nincs nyelvtan", annak se kell bedőlni: ha nincs is olyan nevű feladatsor, hogy "nyelvhelyesség" vagy hasonló, akkor is értékelik a nyelvtant: a fogalmazásban, a szóbelin, stb. akár nagyobb súllyal is, mint más vizsgán (ahol van külön "nyelvhelyesség" feladatsor is).

2021. okt. 25. 07:42
 15/62 A kérdező kommentje:
Tehát: olyanokat szeretnék kérdezni, akik többfélét is kipróbáltak. Mert igenis nagyon fontos a SZEMÉLYES tapasztalás. Az nem elég, hogy felmegyek honlapokra próbafeladatokat töltögetni, engem a személyes benyomások, tanácsok, észrevételek, tehát tapasztalatok érdekelnek. Pl. mindenhol van levélírás, de marhára nem mindegy, hogy arról kell-e írni, ha elromlott a mosógép, és panaszlevelet fogalmazok a gyártónak, mekkora vacak a termékük, vagy arról, hogy milyen jó volt a családi nyaralás. Az első nehezebb feladat, a másodikat kisujjból ki lehet rázni. De ha mondjuk több tapasztaló azt mondja egy bizonyos típusra, hogy ott igenis könnyű levélfeladatoat adnak, mert neki ez és ez volt, akkor az nekem sokat jelent, ehhez nem elég az egy darab próbafeladat a honlapon. Személyes tapasztalatok érdekelnek olyanoktól, akik már nekifutottak, vagy túl is vannak rajta. Mennyire érezték könnyűnek. Szóval hadd kérdezzem már meg ezeket, és hagyjuk már abba a kioktatásomat, hogy mit és hogy csináljak, és mennyire ássam el magam. Miért nem kérdezhetek? Annyi hülye kérdés van itt, pont az enyémbe kell belekötni?
2021. okt. 25. 11:02
 16/62 anonim ***** válasza:
100%

"Pl. mindenhol van levélírás, de marhára nem mindegy, hogy arról kell-e írni, ha elromlott a mosógép, és panaszlevelet fogalmazok a gyártónak, mekkora vacak a termékük, vagy arról, hogy milyen jó volt a családi nyaralás."

Ez nem változó általában a vizsgáknál, hogy melyik évben melyik központ milyen témát ad meg? o.O

"Az nem elég, hogy felmegyek honlapokra próbafeladatokat töltögetni, engem a személyes benyomások, tanácsok, észrevételek, tehát tapasztalatok érdekelnek."

Mint valaki korábban is mondta, a személyes tapasztalat jobban elérhető próba feladatokkal. Mivel minden ember más, lehet van akinek az volt a könnyű ami neked nehéz. Így a próba feladatokkal a saját bőrödön tapasztalhatod meg, hogy nagyjából mire számíts.

"Szóval hadd kérdezzem már meg ezeket, és hagyjuk már abba a kioktatásomat, hogy mit és hogy csináljak, és mennyire ássam el magam. Miért nem kérdezhetek? Annyi hülye kérdés van itt, pont az enyémbe kell belekötni?"

Itt nem az a baj, hogy mit kérdezel. Hanem az, hogy pont azokat veszed kioktatásban meg leb*szásnak amik a valóságot írják. Míg te arra vársz, hogy mások mondják meg a saját tapasztalatukból, hogy neked mi volna a könnyű így ismeretlenben...

2021. okt. 25. 11:27
 17/62 anonim ***** válasza:
67%
Az olvasott szöveg értése elég nehéz lesz neki, bármelyiket is választja majd. ;-)
2021. okt. 25. 11:30
 18/62 anonim ***** válasza:
65%

Ne haragudj, de ha az Origo nyelvvizsga kifog rajtad, akkor a többi is, sőt... Esetleg próbáld meg még a BME-t, mondanám a TELC-et is, de magyarul sem erősséged a szövegértés, hát akkor milyen lehet németből;D

Arra még mindig nem kaptunk választ egyébként, hogy MIÉRT (hátha így csupa nagybetűvel eljut a tudatodid) lenne kötelező németből nyelvvizsgáznod, főleg ha már van más nyelvből vizsgád és még egyetemen is csak egyet kérnek a diplomához... Abból ítélve, hogy milyen lekezelő vagy a német nyelvvel kapcsolatban, gondolom nem is Németország lenne a cél (azt inkább nem kommentálom, hogy "sosem lesz rá szükségem", majd egyszer jön az a bizonyos pofáraesés;D). Ilyen undorító hozzáállással inkább ne is akarj egyáltalán nyelvvizsgázni menni, így megspórolod az időt a javító tanárnak is és magadnak is.

2021. okt. 25. 15:00
 19/62 A kérdező kommentje:

Na most egyrészt: nem vagyok köteles itt megindokolni, hogy MIÉRT. Kell, és kész, egy porcikám sem akarja. Kell, muszáj. Egyszerűen csak fogadd el, nem akarok mélyebben belemenni a miértbe,. KELL, nem nekem, kérik.

Másrészt: gyűlölöm ezt a nyelvet, szívből és zsigerből utálom.

Továbbá: nem nekem van bajom a sz9vegértéssel, hiszen leírtam már fentebb, hogy van egy német szóbeli középfokúm. Nem másik nyelvből, hanem ebből. Ennek az írásbeli párja kell. És nekem az origós nehéz, mert ott sokkal könnyebb belebukni a német átkozott kivételes és mindenféle fránya végződésű nyelvtanjába, hiszen magyarról németre is kell forditani. ez más vizsgáknbál nincs.

Hogy ne akarjak nyelvvizsgázni menni? Akar a fene, hidd el. Nem akarok, nyűg és kín az egész, és nem akarom, utálom, elegem van a xarakodásból, amivel jár. Nem véletlenül szeretném a legkönnyebb megoldást megtalálni, és itt vissza is térünk az eredeti kérdéshez, amit még senki nem válaszolt meg, nem írt senki tapasztalásokat, továbbra is csak a számonkérésem megy, illetve a lefikázásom, és a taposásom, hogy én mit ne akarjak, és mennyire xar ember vagyok, és különben is minek ez nekem. Nos, nem akarom senki orrára kötni. Mert nem ez a téma, hogy miért kell, annyit tudok továbbra is mondani, hogy ha nem kellene, akkor nem vesződnék már ezzel. De kell. És ha nem szerzem meg, egy fontos dolog úszik el miatta. ÉS nem, valóban eszem ágában sincs német nyelvterületre menni dolgozni, egy szót nem akarok az életben megszólalni ezen az átkozott nyelven. De a fele már megvan, még középiskolából. Akárhonnan nézem, a legidőhatékonyabb út, ha a másik felét szerzem meg, hiszen ahhoz már megnyikkanni se kell. És nem egy vadi új nyelvet kezdek el megtanulni az elejétől, az még nagyobb nyűg lenne.

2021. okt. 26. 02:30
 20/62 anonim ***** válasza:
65%

Ember senki se kényszerít a vizsgázásra. :'D

Ha ennyire szenvedsz tőle akkor ne azt az utat válaszd amihez kell, ennyi. De ilyen egyszerű logikus gondolkodás helyett itt sajnáltatod magad és olyan embereket keresel akik eldöntik helyetted, hogy melyik vizsga a könnyebb. Hát figyelj, de jól figyelj! Mások nem tudják eldönteni helyetted, hogy neked mi a könnyű. Tapasztald ki te magad. Remélem ennyit megértesz magyarul. Vagy fordítsam le németre neked? Mert úgy látszik nem tudod értelmezni amit itt a válaszolók magyarul írnak le neked. Attól mert valami nem tetszik az még nem taposás, fikázás és minden más amit még felsoroltál. Ez nem az a rovat ahol önsajnáltató kisgyerek lelkivilágát dédelgetik.

Ha meg tényleg nyűg neked levizsgázni akkor ne tedd, sok ezer másik dolog is van a világon amibe bele vághatsz. De tippelni mernék, hogy miért erőlteted ennyire magadnak azt amit nem akarsz.

2021. okt. 26. 07:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!