Milyen nyelvet érdemes elkezdenie tanulnia egy olyan embernek, aki a logikus szabálykövetés híve nem a logikátlan, össze-vissza kuszaságé, egy magyar ember számára fordított gondolkodásé, mint az angol például?
Figyelt kérdés
Eddig egyedül angolul tanultam, de sosem tetszett vagy érdekelt ez a szerintem ronda, logikátlan, követhetetlen, nehéz nyelvtanú, fordított gondolkodást, logikát igénylő nyelv. Persze elismerem jó, hogy értek angolul, hasznos sok tekintetben, de nem a szívem csücske ez a nyelv. Ezért gondoltam hátha tud valaki ajánlani az én gondolkodásomhoz illő nyelvet, ami logikus, szabályos, következetes és, ha lehet az írása is egyezzen a kiejtéssel.2021. aug. 20. 22:46
21/21 anonim válasza:
Egyetértek a #20 hozzászólóval. Az csak egy, minden alapot nélkülöző legenda, hogy a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve volna. Nekem egy magyar ismerősöm vietnámi nyelven tanult meg. Elmondása szerint irdatlan nehezen tanulható nyelv, ugyanis a szótagok hanglejtésének módosításával radikálisan átalakul a jelentés is. Ehhez képest a szinte teljességgel fonetikus írást használó magyar nyelv tanulása gyerekjáték.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!