Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet ez hülye kérdés és már...

Lehet ez hülye kérdés és már volt már, de ha egy nyelvet tanulok, akkor mit érdemes először megtanulni 1-2-3-4 ezer kifejezést/szót vagy a nyelvtant és utána a szavakat?

Figyelt kérdés

2021. aug. 4. 22:27
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
24%
meg pl hol van olyan az angol angolban, hogy fifteen hundred? mint 1500. Az úgy lenne "hivatalosan", hogy one thousand five hundred. Éltem már angliában, sose szóltak rám hogy HÉ ANGOL ANGOLUL BESZÉLJ. :D
2021. aug. 7. 21:27
 12/31 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy #10 azért ne keverjük már az amerikai meg brit angolt. Ez olyan mintha a mandarin és kantoni nyelveket vennéd az összehasonlításodba.

Tehát értelmetlen, mivel a kétféle angol hosszú ideig külön utakon fejlődött így természetes, hogy eltér a szókincs és a nyelvtan is.

Olyan meg nincs, hogy értelmetlen nyelvtant tanulni. Főleg arra alapozni az indoklásod, hogy az anyanyelveden tudsz beszélni a nyelvtan tanulás nélkül (legalább is gondolom, hogy a magyar az anyanyelved).

2021. aug. 8. 15:30
 13/31 anonim ***** válasza:
0%
#12 én nekem a célom ha idegen nyelvet tanulok, hogy az életben elboldoguljak, mármint az ottani életben. Vagyis nem kell felsőfokú nyelvvizsga ahhoz ... a nyelvtant meg tanulják azok akik papírb*zik, ettől még ők sem fognak jobban beszélni mint én aki csak sablonokat tanul elsőnek és azokba helyettesítget be. De ez én vagyok, utálok tanulni, mert baromi unalmas, sokkal jobban szeretem úgy tanulni hogy az érdekes is legyen.
2021. aug. 8. 18:49
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy mennyire utálod a nyelvtant az fontos eleme marad a nyelveknek és azok tanulásának. Különben ha csak random dobálod a szavakat akkor nagy szerencse ha meg is értenek téged úgy ahogy te meg akarod magad értetni.

Az meg, hogy szerinted unalmas és csak a papírhoz kell, hát te tudod. De attól még ezt nem kell kész tényként másoknak hirdetni akik rendesen meg akarják tanulni a nyelveket és nem csak "ahogy esik úgy puffan" módon.

2021. aug. 9. 06:24
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
#13, arról nem is beszélve, hogy épp saját magadnak mondtál ellent, amikor azt mondtad sablonokat tanulsz... Szerinted ezek a sablonok mi alapján működnek? Az hogy nem nyelvtannak hívod, attól még ugyanúgy az lesz. Egyébként nem tudom te hol hallottad, hogy teached a taught helyett, mert én amerikaiaktól sem hallottam. Attól, hogy hallottál egy fél analfabéta, valszeg eléggé edukálatlan embert, aki ezt mondta nem jelenti azt, hogy ez a norma, sőt. Arról meg, hogy fifteen hundred, hát el kell keserítselek, ugyanúgy használják Nagy Britanniában is, főleg informális helyzetben, mert egyszerűbb, mint a one thousand five hundred-ot egyfolytában mondogatni (ez utóbbit leginkább hivatalos dokumentumokban láthatod). Összességében látszik, hogy fogalmad sincs a hatékony nyelvtanulásról, gondolom egy idegen nyelvet sem beszélsz normálisan, de idejössz okoskodni, mintha valami világmegváltó gondolatod lenne. Megnéznélek mit kezdenél egy spanyol vagy egy orosz nyelvvel nyelvtan tanulás nélkül, tekintve, hogy az előbbi elég gazdag igeragozással bír, míg az utóbbinak a főnév deklinációja brutális.
2021. aug. 9. 09:56
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem is beszélve, hogy a spanyolnál még a nemek is számítanak, hogy férfi vagy nő beszél-e.

2021. aug. 9. 10:02
 17/31 ambrielcoaching ***** válasza:
100%
#4 Ha csak szavakat tanul, honnan fogja tudni pl, melyik után milyen vonzat jön, hol a helye a mondatban? Sokkal nehezebb úgy felépíteni egy mondatot beszéd közben, hogy minden egyes szónál gondolkodnia kell, milyen alakban és hova kerüljön, mint ha rendelkezésére áll a fejében egy csomó sablon (hívjuk akkor így), amiket gyorsabban elő tud hívni. Feltételezem, hogy a nyelvtanulók nagy részében megvan az a készség, hogy ne ragajdon le pl ott, hogy I'm reading a book., hanem ez alapján tudjon olyat is mondani, hogy I'm reading a magazine. Ha ez nem megy, akkor ott komoly gondok lehetnek.
2021. aug. 9. 11:06
 18/31 anonim ***** válasza:
#16, ez nem így van... Ugyanúgy ragozódik az ige függetlenül attól, hogy nő vagy férfi beszél (folyékonyan beszélem a nyelvet).
2021. aug. 9. 11:25
 19/31 anonim ***** válasza:

Én nem az igékre gondoltam. Hanem azokra a szavakra amik nemtől függően 1-1 betűben eltérhetnek. Például Diablo és Diabla (hirtelen ez a szó ugrott most be a példára)

2021. aug. 9. 11:33
 20/31 vera_emma válasza:
74%
Egyszerre a kettőt, mert nyelvtan nélkül nem tudod használni a szavakat, és szavak nélkül a nyelvtannal sem mész semmire.
2021. aug. 9. 13:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!