Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet ez hülye kérdés és már...

Lehet ez hülye kérdés és már volt már, de ha egy nyelvet tanulok, akkor mit érdemes először megtanulni 1-2-3-4 ezer kifejezést/szót vagy a nyelvtant és utána a szavakat?

Figyelt kérdés

2021. aug. 4. 22:27
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Azért olyan 50-100 szót minimum érdemes megtanulni a nyelvtan tanulás előtt.

2021. aug. 9. 13:41
 22/31 anonim ***** válasza:
#19, idézem amit mondtál: "Arról nem is beszélve, hogy a spanyolnál még a nemek is számítanak, hogy férfi vagy nő beszél-e." Ezt válaszoltad arra, amit én írtam feljebb, ami pedig a spanyol igeragozásról szólt, amihez ennek semmi köze nincs. Egyébként a példa sem valami jó, mert diablesa az a "női ördög", a diabla az inkább kártológépet jelent. Egyébként ráadásul ez a legtöbb indoeurópai nyelvben így van: αδελφός - αδελφή, azaz "fiú testvér - lány testvér"(görög), Lehrer - Lehrerin, "tanár - tanárnő" (német), advocat - advocada, "ügyvéd - ügyvédnő" (katalán) etc.
2021. aug. 9. 14:18
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Megtanulsz 10 szót a hozzá tartozó 2 mondatnyi nyelvtannal, és gyakorlod, bárhogy is gyakorlod, mindkettőt gyakorlód.

A következő héten megtanulsz újabb 10 szót, és újabb két mondatnyi nyelvtant, és gyakorolsz immár 20 szót és 4 mondatnyi nyelvtant.

...

Így épülnek fel a nyelvtanuló könyvek, melyeket nyilvánvalóan hülyék írtak, és világszerte a tömegek, akik ezekből tanulnak meg nyelvet, nyilván véletlenül tudnak csak nyelveket.

És akkor jön valaki a Gyakorira, hogy ő majd kettéfűrészeli hosszában a ceruzát, mert írni csak jobb lesz külön a grafitrúddal és külön a fa héjával.

Kérdező felé nyilván a kötelet is tolják. :D És a levest villával eszik.

2021. aug. 9. 15:15
 24/31 anonim ***** válasza:

Az úgy érdekes ha egy gép neve. Főleg mert én úgy tudtam, hogy az az ördög női formája. (Meg egy sorozatnak a címe így eléggé értelmetlenné válik ha tényleg kártológép-et jelent :'D )

2021. aug. 9. 18:11
 25/31 anonim ***** válasza:
Én most tanulok franciául és mi nyelvtant tanulunk, elsősorban sablon mondatokkal és azokhoz kapcsolódóan szavakat. Mindenképp együtt érdemes, hatékonyabb is és sokkal jobban megragad.
2021. aug. 9. 19:23
 26/31 anonim ***** válasza:
Én azért a sablon mondatokkal nem értek egyet. Mert az hatékonyabb ha magukat a nyelvtani szabályokat tanulod meg és nem kész mondatokat. Legfeljebb az adott szabályhoz példaként látni pár mondatot, hogy jobban értsed a működését.
2021. aug. 9. 19:28
 27/31 anonim ***** válasza:
#24, ahogy mondtam, a diabla INKÁBB kártológépet jelent, a hangsúly az inkábbon van;D Azaz nem mondtam, hogy nem jelenthet női ördögöt is, viszont mivel a diablesa forma létezik és sok anyanyelvi előnyben részesíti a diabla formával szemben, pont egy elég rossz példa volt. Ettől függetlenül, így is irreleváns, amit mondtál, mert semmiben nem nyilvánul meg, hogy nő vagy férfi beszél, ugyanaz az igeragozás, max a személyes névmásoknál van különbség (él/ella pl), de így is értelmetlen, amit írtál;D Egyébként attól, hogy egy sorozat címe semmivel sem hitelesebb, tekintve, hogy van Desperado című film is és nincs ilyen szó spanyolul (max desesperado/a).
2021. aug. 9. 19:39
 28/31 anonim ***** válasza:

Ha nem hiszed, itt a RAE véleménye a témáról:

[link]

2021. aug. 9. 19:40
 29/31 anonim ***** válasza:

Én a sorozattal csak azt akartam mondani, hogy egy szappan opera kétlem, hogy "kártógép" címen futna (legalább is ez olyan volna, mintha a Rómeó és Júliát mondjuk Rotációskapának neveznéd). :'D

Egyébként amit spanyolul tudok az mind filmekből és más műsorokból ragadt rám (nyelvészeti cikkek példa szövegeiről nem is beszélve).

2021. aug. 10. 11:29
 30/31 anonim ***** válasza:
51%

#29, látom megértetted a lényeget... Arra szerettem volna rávilágítani, hogy a példád nem a legjobb volt, mert létezik több ezer másik, amik nem poliszémikus jellegűek, mint a diabla;D Egyébként *kártológép, kártógép nem létezik:D

Csak az a baj, hogy nem sok ragadt rád, mint kiderült. Örülök, hogy érdekel a nyelvészet, akkor a RAE korreszpondens szedetét valószínűleg nem kell lefordítanom (bár kétlem, hogy spanyolul nyelvészeti cikkeket olvasnál).

2021. aug. 10. 17:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!