Lehet ez hülye kérdés és már volt már, de ha egy nyelvet tanulok, akkor mit érdemes először megtanulni 1-2-3-4 ezer kifejezést/szót vagy a nyelvtant és utána a szavakat?
Azért olyan 50-100 szót minimum érdemes megtanulni a nyelvtan tanulás előtt.
Megtanulsz 10 szót a hozzá tartozó 2 mondatnyi nyelvtannal, és gyakorlod, bárhogy is gyakorlod, mindkettőt gyakorlód.
A következő héten megtanulsz újabb 10 szót, és újabb két mondatnyi nyelvtant, és gyakorolsz immár 20 szót és 4 mondatnyi nyelvtant.
...
Így épülnek fel a nyelvtanuló könyvek, melyeket nyilvánvalóan hülyék írtak, és világszerte a tömegek, akik ezekből tanulnak meg nyelvet, nyilván véletlenül tudnak csak nyelveket.
És akkor jön valaki a Gyakorira, hogy ő majd kettéfűrészeli hosszában a ceruzát, mert írni csak jobb lesz külön a grafitrúddal és külön a fa héjával.
Kérdező felé nyilván a kötelet is tolják. :D És a levest villával eszik.
Az úgy érdekes ha egy gép neve. Főleg mert én úgy tudtam, hogy az az ördög női formája. (Meg egy sorozatnak a címe így eléggé értelmetlenné válik ha tényleg kártológép-et jelent :'D )
Ha nem hiszed, itt a RAE véleménye a témáról:
Én a sorozattal csak azt akartam mondani, hogy egy szappan opera kétlem, hogy "kártógép" címen futna (legalább is ez olyan volna, mintha a Rómeó és Júliát mondjuk Rotációskapának neveznéd). :'D
Egyébként amit spanyolul tudok az mind filmekből és más műsorokból ragadt rám (nyelvészeti cikkek példa szövegeiről nem is beszélve).
#29, látom megértetted a lényeget... Arra szerettem volna rávilágítani, hogy a példád nem a legjobb volt, mert létezik több ezer másik, amik nem poliszémikus jellegűek, mint a diabla;D Egyébként *kártológép, kártógép nem létezik:D
Csak az a baj, hogy nem sok ragadt rád, mint kiderült. Örülök, hogy érdekel a nyelvészet, akkor a RAE korreszpondens szedetét valószínűleg nem kell lefordítanom (bár kétlem, hogy spanyolul nyelvészeti cikkeket olvasnál).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!