Nyelvvizsgához kell valamilyen papír?
2.
Én tanár nélkül tanulok már fél éve, és nagyon fogékony vagyok rá, már egész jól megy. Ezért nem akarok pluszban kiadni csomó pénzt tanfolyamra is.
Vannak tök nyelvtan könyveim, munkafuzetek, szótár stb
Azt választod amelyiket akarod, lehet elsőre C1 is.
Amúgy a beszéd és írás is megy? azokat kicsit nehezebb egyedül gyakorolni (persze nem lehetetlen) (chatgpt tud segíteni az írásban/ellenőrzésben)
Én pl. németből annakidején B2-vel kezdtem.
Egyébként azért érdemes pár óra felkészítőre elmenni. Nem az ismeretanyag miatt, hanem mert minden intézmánynél más a vizsga menete, és erre kell ráhangolódni.
Ha ott lepődsz meg, hogy jé, most van egy ismeretlen téma, amiről ismeretlen emberrel kell beszélgetni, pl. egy party leszervezése, akkor sokkal rosszabb lesz az eredmény, mintha már tudod, hogy lesz valami haonló.
Engem pl. 10 évvel a B2-es vizsgám után németeknél az állampolgársághoz köteleztek egy Telc B1-re, mert a másik intézmányt nem akarták elismerni, 98% lett egy 2 napos hétvégi felkészóitővel. Hiába évek kint 15 éve, ha fekészületlenül esek be, és nem ismerem a partnereket, pl. a déneres törököt, akivel összekerültem, akkor csomó pontot bukok, plusz köpni nyelni nem tudtam volna azon, hogy a partner nagyon gyenge volt szóban, és valahogy ki kellett hóuzni a szarból, mert engem is lehúz, ha nem tudom jól kezelni.
6.
még nem annyira de még csak 6 hónapja csinálom. Még 9 hónapot akarok itthon tanulni, mindennap, és utána jövőre év végén valamikor a vizsgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!