Ha megfogják adni a nyelvvizsga amnesztiát, akkor mire várnak?
Remélem megadják. Érettségi előtt megcsináltam már és akarok is még más nyelvből egyetem után, de én nem sajnálnám ha elengednék azoknak, akiknek ez szükséges és számít.
Mint pl. itt a zongorás illetőnek, ha mesterre is akar menni, ez nem babra megy. Az is megoldás lenne, ha kitolnák a mester feltételének a nyelvvizsgát, ha nem is engedik el. Igazából a kormány b@szik kidolgozni erre egy rendszert, pedig idő az volt rá, nem csak az eltörlés lenne az egyetlen megoldás szerintem.
Egyébként meg nem fair, hogy ugyanúgy itt ez a szörnyű helyzet, depressziós már a fél ország, szinte lázongás volt már a nyitásért is, probléma probléma hátán és akkor pont ezt a kegyelmet akarják eltörölni. Holott az előző amnesztiánál többségében olyan diploma szabadult ki, amikre a gazdája évek óta szart és nem csinált nyelvvizsgát. Akinek meg tényleg volt hátráltatása, nem pedig linkelt éveket diploma után, annak meg most bemutatnak, röhejes.
Mindenkinek megy a jó kéz.
Nagyon tartalmas hozzászólások születtek.
A középiskolai évek alatt nem volt lehetőségem külön órára járni, mert nem lett volna rá pénz. A tanárom pedig a kettes tanulókkal foglalkozott folyton, hogy legalább érettségin átmenjenek. Középiskola után egyből munkába álltam aztán mellette elmentem fősulira kb.alapfokú angol nyelvtudással. 3 műszakban dolgoztam egy gyárban, ami mellett energiám se kedvem nem volt nyelvvizsgát tenni. Fősuli végén csináltam egy Eszperantó nyelvvizsgát kifejezetten a diploma miatt, hogy megkapjam. (Pár hónap alatt.) A szakdolgozat angol nyelvű cikkeiben a fordításban pedig segítettek. Úgyhogy nekem így lett meg a diplomám. Azóta sem használok semmilyen idegen nyelvet, mert a munkahelyemen nem kell. Ennyit erről az egészről.
Úgyhogy lehet itt ítélkezni nagyon könnyen.
Ne érezd rosszul magad. 14 éves kor előtt nem lehet nyelvvizsgát tenni. Én is megszívtam ezzel.
Nekem is segítség volt a tavalyi amnesztia. Készültem nyelvvizsgára magamtól, régi érettségi feladatsorokkal, 5perc angol újságokkal.. .stb. De úgy éreztem, hogy azért egy nyelvsuliban csak professzionálisabb lenne a készülés. Barátnőmmel, páros kedvezménnyel, 20 órás kifejezetten nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra fizettünk 70-70 ezret/koponya, kezdésenk. Maga a tanfolyam úgy zajlott, hogy a megbeszélt időponthoz képest a tanár késett legalább 30 percet. Minden. Egyes. Alkalommal. Az első órán felmérte kb. a tudásunkat, kitöltetett próbanyelvvizsgát, hallásutáni szövegértés, levél. Mindkettőnknek 85% felett lett a középszintű, emeltet is kitöltetett, az pedig 65-75 között ha jól emlékszem. Második alkalomtól kezdve teljesen az alapszinttől oktatott. A macska fekete, a kutya kedves...stb példamondatokkal, és hasonló feladatokkal zajlott tovább az oktatás. A 20 órából 17-en ez volt, de persze teljes órát számoltak fel annak ellenére, hogy mindig késett a fószer. Utolsó előtti órán azt mondta, hogy a tudásunk nem megfelelő a nyelvvizsgához, mert még az alapoknál tartunk, vegyünk még fejenként 80!! órát minimum. Mondanom sem kell, az utolsó órára már nem mentünk be. Nekem annyira elvette a kedvem az egésztől ez a semmirekellő nyelviskola maffia, hogy azt elmondani nem tudom. A végzettségemhez nincs szükségem aktív nyelvtudásra, ennek ellenére angolul jól,németül társalgási szinten beszélek.
Töröljék csak elmidén is. Akinek kell továbbtanuláshoz, az csinálhassa meg, de röhejes az egész nyelvvizsga mizéria. A nyelviskolás 90%-a lehúz. Nekem spórolt az állam kb. 300 ezer Ft-ot minimum.
33-as vagyok
"már jópár éve csak élő nyelvre adnak diplomát. tehát eszperantóval, lovárival meg ilyenekkel már sok éve nem lehet diplomázni."
Az Eszperantó élő nyelv, és köszöni szépen a diplomám! :D
"Ha megfogják adni a nyelvvizsga amnesztiát, akkor mire várnak?"
A jobb időre .... 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!