Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha megfogják adni a nyelvvizsg...

Ha megfogják adni a nyelvvizsga amnesztiát, akkor mire várnak?

Figyelt kérdés
Szerencsétlen diákoknak így is stresszes lehet a vizsgaidőszak, miért kell még ezzel is tetézni?

2021. máj. 27. 06:31
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
94%

Remélem megadják. Érettségi előtt megcsináltam már és akarok is még más nyelvből egyetem után, de én nem sajnálnám ha elengednék azoknak, akiknek ez szükséges és számít.

Mint pl. itt a zongorás illetőnek, ha mesterre is akar menni, ez nem babra megy. Az is megoldás lenne, ha kitolnák a mester feltételének a nyelvvizsgát, ha nem is engedik el. Igazából a kormány b@szik kidolgozni erre egy rendszert, pedig idő az volt rá, nem csak az eltörlés lenne az egyetlen megoldás szerintem.

Egyébként meg nem fair, hogy ugyanúgy itt ez a szörnyű helyzet, depressziós már a fél ország, szinte lázongás volt már a nyitásért is, probléma probléma hátán és akkor pont ezt a kegyelmet akarják eltörölni. Holott az előző amnesztiánál többségében olyan diploma szabadult ki, amikre a gazdája évek óta szart és nem csinált nyelvvizsgát. Akinek meg tényleg volt hátráltatása, nem pedig linkelt éveket diploma után, annak meg most bemutatnak, röhejes.

2021. máj. 28. 16:24
 32/55 A kérdező kommentje:

Mindenkinek megy a jó kéz.

Nagyon tartalmas hozzászólások születtek.

2021. máj. 28. 16:28
 33/55 anonim ***** válasza:
77%

A középiskolai évek alatt nem volt lehetőségem külön órára járni, mert nem lett volna rá pénz. A tanárom pedig a kettes tanulókkal foglalkozott folyton, hogy legalább érettségin átmenjenek. Középiskola után egyből munkába álltam aztán mellette elmentem fősulira kb.alapfokú angol nyelvtudással. 3 műszakban dolgoztam egy gyárban, ami mellett energiám se kedvem nem volt nyelvvizsgát tenni. Fősuli végén csináltam egy Eszperantó nyelvvizsgát kifejezetten a diploma miatt, hogy megkapjam. (Pár hónap alatt.) A szakdolgozat angol nyelvű cikkeiben a fordításban pedig segítettek. Úgyhogy nekem így lett meg a diplomám. Azóta sem használok semmilyen idegen nyelvet, mert a munkahelyemen nem kell. Ennyit erről az egészről.

Úgyhogy lehet itt ítélkezni nagyon könnyen.

2021. máj. 31. 18:18
 34/55 anonim ***** válasza:
19%
Hozzáteszem, nem érzem magam kevesebbnek mert 10 éves koromban nem volt 3 nyelvvizsgám, 15 évesen meg 2 diplomám.
2021. máj. 31. 18:20
 35/55 anonim ***** válasza:
73%

Ne érezd rosszul magad. 14 éves kor előtt nem lehet nyelvvizsgát tenni. Én is megszívtam ezzel.

2021. máj. 31. 18:42
 36/55 anonim ***** válasza:
82%
már jópár éve csak élő nyelvre adnak diplomát. tehát eszperantóval, lovárival meg ilyenekkel már sok éve nem lehet diplomázni.
2021. máj. 31. 20:57
 37/55 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is segítség volt a tavalyi amnesztia. Készültem nyelvvizsgára magamtól, régi érettségi feladatsorokkal, 5perc angol újságokkal.. .stb. De úgy éreztem, hogy azért egy nyelvsuliban csak professzionálisabb lenne a készülés. Barátnőmmel, páros kedvezménnyel, 20 órás kifejezetten nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra fizettünk 70-70 ezret/koponya, kezdésenk. Maga a tanfolyam úgy zajlott, hogy a megbeszélt időponthoz képest a tanár késett legalább 30 percet. Minden. Egyes. Alkalommal. Az első órán felmérte kb. a tudásunkat, kitöltetett próbanyelvvizsgát, hallásutáni szövegértés, levél. Mindkettőnknek 85% felett lett a középszintű, emeltet is kitöltetett, az pedig 65-75 között ha jól emlékszem. Második alkalomtól kezdve teljesen az alapszinttől oktatott. A macska fekete, a kutya kedves...stb példamondatokkal, és hasonló feladatokkal zajlott tovább az oktatás. A 20 órából 17-en ez volt, de persze teljes órát számoltak fel annak ellenére, hogy mindig késett a fószer. Utolsó előtti órán azt mondta, hogy a tudásunk nem megfelelő a nyelvvizsgához, mert még az alapoknál tartunk, vegyünk még fejenként 80!! órát minimum. Mondanom sem kell, az utolsó órára már nem mentünk be. Nekem annyira elvette a kedvem az egésztől ez a semmirekellő nyelviskola maffia, hogy azt elmondani nem tudom. A végzettségemhez nincs szükségem aktív nyelvtudásra, ennek ellenére angolul jól,németül társalgási szinten beszélek.

Töröljék csak elmidén is. Akinek kell továbbtanuláshoz, az csinálhassa meg, de röhejes az egész nyelvvizsga mizéria. A nyelviskolás 90%-a lehúz. Nekem spórolt az állam kb. 300 ezer Ft-ot minimum.

2021. jún. 1. 08:07
 38/55 A kérdező kommentje:
A telex egy tegnapi cikkében már 35 ezer emberről beszél, akiknek szüksége lenne a mielőbbi amnesztiára.
2021. jún. 1. 14:09
 39/55 anonim ***** válasza:
44%

33-as vagyok

"már jópár éve csak élő nyelvre adnak diplomát. tehát eszperantóval, lovárival meg ilyenekkel már sok éve nem lehet diplomázni."

Az Eszperantó élő nyelv, és köszöni szépen a diplomám! :D

[link]

2021. jún. 1. 19:34
 40/55 anonim ***** válasza:
93%

"Ha megfogják adni a nyelvvizsga amnesztiát, akkor mire várnak?"

A jobb időre .... 🤣

2021. jún. 1. 19:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!