Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha megfogják adni a nyelvvizsg...

Ha megfogják adni a nyelvvizsga amnesztiát, akkor mire várnak?

Figyelt kérdés
Szerencsétlen diákoknak így is stresszes lehet a vizsgaidőszak, miért kell még ezzel is tetézni?

2021. máj. 27. 06:31
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
82%

Én tényleg nagyon sajnálom azokat az embereket, akiket érintett ez a sz*r covid. Viszont én úgy érzem, ezek nagy része kifogás. Én is egyetem alatt csináltam meg a nyelvvizsgát. Oké, akkor nem volt pandémia, de ugyanúgy nyáron a gyakorlatok közben kezdtem tanárhoz járni, és vizsgaidőszak közepén, két szigorlat mellett nyelvvizsgáztam le (ami amúgy a vizsgákhoz képest gyerekjáték volt). Szóval nekem nem kell mondani, hogy nehéz az egyetem. Ne csináljunk már úgy, mintha most csak annak lenne nehéz, akik ebben az időszakban járnak. Én nem nyafogtam anno, hogy jajj de nehéz a suli mellett még készülni rá, meg hogy vizsgák, meg szigorlatok közben még el kellett mennem rá, mert tudtam, hogy én rontottam el, mert én húztam eddig. Azt meg nem is értem, hogy vidéken nem talál valaki olyan nyelvtanárt, aki online tart órát. Ha úgy is online tart, akkor tök mindegy, hogy a tanár az ország másik felén van akár... Régen én is azt hittem, hogy hülyeség, hogy kötelező nyelvvizsgázni, mert nincs rá szükség. Aztán amióta dolgozom rájöttem, hogy igenis folyamatosan használom, mert egyrészt, néha külföldiekkel is kell beszélnem, másrészt rengeteg szakirodalom angolul van (eü).

Én csak azt tudom mondani, hogy mindig minden nehéz lesz. De minden alól nem ad kibúvót a Covid sajnos. Rossz lehet, ha valaki emiatt nem kapja meg a diplomát, de ez van. Akkor egy félévet tud készülni a nyelvvizsgára úgy, hogy nincs más dolga.

2021. máj. 28. 09:35
 22/55 anonim ***** válasza:
36%
Kedves Kérdező! Te is nyelvvizsgára készülsz? Akkor jobb, ha előbb a magyar nyelvet tanulmányozod, mert a megfogják adni-t így írják: meg fogják adni, ugyanis az igekötő (meg) itt nem az ige előtt áll, mert az ehhez tartozó ige az adni: megadni. A fogják csak segédige, ami közbe van ékelődve az ige és az igekötő közé. Ilyenkor három szóba kell írni a kifejezést.
2021. máj. 28. 09:41
 23/55 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező! Te is nyelvvizsgára készülsz? Akkor jobb, ha előbb a magyar nyelvet tanulmányozod, mert a megfogják adni-t így írják: meg fogják adni, ugyanis az igekötő (meg) itt nem az ige előtt áll, mert az ehhez tartozó ige az adni: megadni. A fogják csak segédige, ami közbe van ékelődve az ige és az igekötő közé. Ilyenkor három szóba kell írni a kifejezést"

Nem, nekem már meg van. De köszönöm a segítséget. Esetleg a kérdéshez is van véleményed?

Nem bántásból, mert legalább itt el is magyarázod az elméletet, de egyébként milyen érdekes, hogy ilyen kérdéseknél mindig előjönnek a magyar helyesírással operáló személyek, mintha ezzel hiteltelenítenék- hitelteleníthetnék az idegen nyelvű középszintű nyelvvizsga követelményt, vagy akár egy nyelvvizsga meglétét.

2021. máj. 28. 09:53
 24/55 anonim ***** válasza:
76%

Nekem már egyetem előtt megvolt, szóval nem érint. Felőlem engedjék el az összeset, ne is kelljen soha többet, de ! azért vicces, ha valakinek nincs semmi képességzavara, mégsem tud letenni egy nyelvvizsgát középfokon....

Igen, sz*r az oktatás, sz*rok a tanárok, de aki picit is távlatokban gondolkodik, az a saját érdekében megtanul bármilyen élő nyelven legalább középfokon.

2021. máj. 28. 09:57
 25/55 anonim ***** válasza:
96%

Milyen szakról beszélünk? Az orvosi az egyetlen, amiről tudom, hogy kb. minden nyáron van gyakorlat, viszont ott az angol meg kifejezetten fontos, így órákra készülés során is elsajátítható.

2021. máj. 28. 10:37
 26/55 A kérdező kommentje:
Most szinte minden labor nyárra tolódott pl. szerves, szervetlen, fizikai-kémia, bioszervetlen, nem orvosi élettani stb laborok. Augusztus végéig tart sok helyen a félév.
2021. máj. 28. 11:28
 27/55 anonim ***** válasza:
52%

Ja, hogy most. Igen, gimi alatt gondolom azért mondták a tanárok, hogy csinálják meg a diákok a nyelvvizsgát, mert világjárvány lesz. :D

És sok helyen be sem kellett járni, amivel 1-2-3 órányi szabadidejük lett, mert nem kellett utazni.

Ha csak szorgalmi időszakkal számolok, ami 14 hét (14*5nap=70 nap), akkor olyan 70-140-210 órányi szabadideje lett a hallgatóknak.

Szerintem egy nyelvvizsga az 70 órából is kijön.

2021. máj. 28. 12:14
 28/55 anonim ***** válasza:
93%
20as vagyok,gyógyszerészeti, orvosin sincs minden évben nyári gyakorlat, de nekünk igen :/
2021. máj. 28. 12:36
 29/55 anonim ***** válasza:
74%
nem kifogást keresek, meg akarom csinálni, csak lehet csak a diploma után fog menni, mellette nem bírnám, amúgy is szorongós típus vagyok nagyon.
2021. máj. 28. 12:38
 30/55 anonim ***** válasza:
97%

Egyetértek azzal, hogy jelenleg az országban nagyon rossz a nyelvoktatás, mint ahogy az is némileg túlzás, hogy elvárjuk minden egyetemre készülőtől, hogy még gimi alatt nyelvvizsgázzon -sajnos nagyon sok középiskolában egyetlen egy idegen nyelvből nem tudok 4-8-12 év alatt sem egy B2-es szintre eljuttatni. Én magam egy egyébként nagyon jó hírnevű középiskolába jártam német tagozatra úgy, hogy általános iskolában is németes voltam. 12 év tanulás után éppenhogy sikerült egy középfokú nyelvvizsgát szereznem. Mindemellett, mondván, hogy nekünk elég bajunk van a német nyelvű tárgyakkal, az angol nyelvoktatás eléggé nevetséges szinten ment, még 11-ben is ugyanazt a könyvet lapozgattuk, amit 9-ben elkezdtünk. 3 év alatt egy szintlépés nem sikerült. És ez egy jó gimnázium egy nagy városban, nem a pernyevackori szakmunkásképző.

Ugyanakkor azt is látom, hogy most valóban csak az nem tanul meg idegen nyelven, aki nem akar. Ilyen siralmas angol oktatás mellett is sikerült, nyilván nagyrészt önállóan megtanulnom és leraknom egy C1-es vizsgát, majd ugyanígy megtanultam olaszul is. Én voltam idén nyelvvizsgázni és nem nagyon látom, hogy ugyan mi volt benne nagyobb nehézség, mint mondjuk 3 éve. Voltak online vizsgák is, az első sikereset vissza is fizetik, tényleg nagyon baráti. Holott én sem egész nap csak nyelvet tanulok, elég nehéz egyetemi szakra jártam, most munka és posztgraduális képzés mellett, 33 hetes terhesen mentem januárban B2-re. Már a jelentkezésnél tudni lehet, hogy a diplomához nyelvvizsga kell, ha nem lenne koronavírus, szóba sem kerülne semmilyen amnesztia. COVID tavaly óta van, tehát aki tavaly óta is csak ül és az idei amnesztiában reménykedik, az azt jelenti, hogy az egyetemi éveinek nagy részében sem foglalkozott a kérdéskörrel. Kérdezem, akkor mi volt a terv, mi volt az elképzelés? Ha nem jött volna a covid, hogy oldottátok volna meg?

2021. máj. 28. 16:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!