Lehetséges a nyelvvizsga amnesztia újból?
Orbán Viktor mondta, hogy vissza kell térni az áprilisi állapotokohoz..
Meg mondta, hogy 55 000 ember munka nélkül van, sok diploma meg nem került kiadásra.
Érintett is vagyok, igaz vélhetően menni fogok áprilisban nyelvvizsgázni, de...
Szerintetek?
Lehetséges, csak éppen semmi értelme, ahogy áprilisban sem volt.
Attól, hogy koronavírus van, nem lesz semmivel sem kevésébé kellemetlen, hogy még mindig egy csomó olyan emberek kerül ki a felsőoktatásból, akinek egy nyelvből sincsen legalább középkfokú tudása. (Mert ha van, akkor nem túl nagy energiabefektetés papírt szerezni róla.)
Sarkos magánvélemény, de szerintem általában nem a ki nem adott diplomája miatt nem kap valaki munkát, hanem a nyelvtudás hiánya miatt. Persze az olyan munkakörökre ez nem vonatkozik, ahol törvényi előírás a megfelelő egyetemi végzettség.
"Sarkos magánvélemény, de szerintem általában nem a ki nem adott diplomája miatt nem kap valaki munkát, hanem a nyelvtudás hiánya miatt. "
Én dolgozok fejlesztőként. Az egyetem most végeztem el, nincs nyelvvizsgám és a büdös életbe nem lesz, mert nem tudom megcsinálni ennyi. :) A szóbelin lehetetlen átmennem. Az írásbelim megvan. Megsem tudok ott szólalni, sokszor még magyarul sem tudok az adott dologban kommunikálni vagy azt se tudjam mit mondjak. Szóval én arról lemondtam, hogy valaha is meglesz. Bármilyen angol szakkönyvet megértek, vagy írásban bárkivel tudok kommunikálni és ennyi bőven elég a munkámhoz. :) Nem ez a lényeg? Vagy az a lényeg, hogy arról tudjak bemagolt szöveget mesélni, hogy egy cipőt vásároljak a boltba? Vagy egy random képről beszélni amin van 2 szülő és 3 kisgyerek? Soha büdös életbe nem lesz ilyenre szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!