A latin nyelvtudás mennyiben segít a francia nyelv elsajátításában?
Figyelt kérdés
2021. márc. 11. 16:53
1/4 anonim válasza:
Sok szó ismerős lesz. Leírva. Mert a kiejtés aztán teljesen más.
2/4 anonim válasza:
Semennyire. Illetve csak annyira, amennyire egy másik random idegen nyelv ismerete, legyen az német, orosz vagy szuahéli.
3/4 anonim válasza:
mivel neolatin nyelv, a szavak felismerésében nagy segítség lesz. De a kiejtést meg kell tanulni. :)
4/4 anonim válasza:
8 évig tanultam a latint (4 év gimnázium, 4 év egyetem) és rengeteget segített.
Ahogy előttem is írják, a kiejtés más, amit meg kell tanulni, de a kacifántos francia nőnemű-hímnemű szavak megkülönböztetésében olyanokat is tudtam, amiben a született franciák is hezitálnak néha.
Arról nem is beszélek, hogy a szavak megértése sokkal könnyebb volt, mert rengeteg szó értelmét a magyarban is ismerjük.
Természetesen ehhez nem kell 8 évnyi latin tanulás, de akármennyi hasznos lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!