Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha már szinte minden módszert...

Ha már szinte minden módszert kipróbáltam, de még mindig nehezen megy az angol, akkor van lehetőség arra, hogy egyszer könnyebb lesz, vagy el kell fogadnom, hogy keserű úton fogok megtanulni angolul?

Figyelt kérdés

Egyesek azt mondják, hogy számukra a nyelvtanulás szórakozás - számomra szenvedés.

Minél inkább elmerülök az angol nyelvben, annál inkább kétségbe esek, mintha minél beljebb kerülnék egy erdő sűrűjébe, és és egyre nagyobb lenne a sötétség.

A nyelvtani szabályokat pokoli nehéznek és soknak tartom, én ennyi mindenre nem tudok figyelni. A szavak is kész horror egy idő után; teljesen másképp ejted, mint írod.

Pedig olvasok angolul, nézek videókat, filmet is stb. semmi sem segített.

Annyira utálom az angolt, hogy idén előre hozott érettségit teszek belőle, hogy megszabaduljak tőle 12. osztályra. Egy 2-essel úgyis át fogok menni. Csak a probléma az, hogy valódi tudásom még így sem lesz, holott bármennyire is utálom ezt a nyelvet, a külföldi karrieremhez szükség van rá. Szóval valahogy muszáj vagyok megtanulni.

De számomra nincs más út csak egy frusztált, keserű út, vagy van remény, hogy én is "szórakozva" tanuljam a nyelvet?

ma 09:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Rossz a nyelvérzéked. Te ilyen vagy, ez van. Más már attól megtanulja ha csak hallgatja a híreket a tévében az adott nyelven. Nem vagyunk egyformák.
ma 09:19
 2/14 anonim válasza:
Hoznál konkrét példát, hogy mit nem értesz?
ma 09:42
 3/14 A kérdező kommentje:

Tökéletesen egyetértek veled. Van egy lánytestvérem, neki az expasoja hallás után tanult meg németül külföldön. Soha nem használt könyveket, szótárat stb. Csak amit hallott, azt megjegyezte. Ráadásul még az akcentusokat is meg tudta különböztetni úgy, hogy korábban soha nem tanulta azt a nyelvet.

Ez van. A nyelvtanulási tippek csak illúziók, minden a nyelvérzéken, tehetségen múlik.

ma 09:42
 4/14 A kérdező kommentje:
*expasija
ma 09:43
 5/14 anonim ***** válasza:
Így van. Most például ha valaki leül a zongora elé, nem biztos hogy meg is tudja tanulni. De ezt valahogy jobban elfogadják mint a nyelvet, meg az egyéb iskolai tárgyakat.
ma 09:48
 6/14 A kérdező kommentje:
Hát akkor marad nekem a nehéz, keserves út a nyelvtanuláshoz. Ez van.
ma 10:23
 7/14 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele, csak én idősebb vagyok.

Szerintem ha kimész külföldre, az sokat fog segíteni. Élő környezetben fogod használni a nyelvet, és akkor muszáj lesz legalább egy használható szinten elsajátítanod.

Egyébként szerintem az angol elég nehéz nyelv, a németet sokkal könnyebbnek találom. Már csak az is nagy segítség a németben, hogy a kiejtés sokkal közelebb áll a magyarhoz, és a szavak kiejtett formája is közelebb áll a leírt formához, mint az angolban.

A british english még csak hagyján, de az american english, főleg amit a nyugati parton beszélnek, az nem is beszéd, az ugatás.

ma 10:30
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát nálam pont fordítva van: az american english az, amit még könnyebbnek tartok valamennyitr, a british english-t viszont megtanulhatatlan.
ma 10:40
 9/14 anonim ***** válasza:
Más nyelvvel próbálkoztál más? Nekem is rémesen ment az angol a gimiben, pont ezért, amit leírtál, illetve ehhez még társult egy rossz tanár is. Az angol mellett viszont németet tanultam, bár annak "nehezebb" a nyelvtan azt mondják, mégis könnyebben ráéreztem, és a kiejtés is egyszerűbb. Szereztem is belőle egy középfokú nyelvvizsgát. Lehet, ahogy irják nincs nyelverzéked, de az is lehet, hogyha még mást nem próbáltál ezt kellene.
ma 11:13
 10/14 anonim ***** válasza:
78%

"Annyira utálom az angolt, hogy idén előre hozott érettségit teszek belőle"

Ja, pont ez jellemzi azokat, akiknek nem megy a nyelv...

ma 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!