Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha már szinte minden módszert...

Ha már szinte minden módszert kipróbáltam, de még mindig nehezen megy az angol, akkor van lehetőség arra, hogy egyszer könnyebb lesz, vagy el kell fogadnom, hogy keserű úton fogok megtanulni angolul?

Figyelt kérdés

Egyesek azt mondják, hogy számukra a nyelvtanulás szórakozás - számomra szenvedés.

Minél inkább elmerülök az angol nyelvben, annál inkább kétségbe esek, mintha minél beljebb kerülnék egy erdő sűrűjébe, és és egyre nagyobb lenne a sötétség.

A nyelvtani szabályokat pokoli nehéznek és soknak tartom, én ennyi mindenre nem tudok figyelni. A szavak is kész horror egy idő után; teljesen másképp ejted, mint írod.

Pedig olvasok angolul, nézek videókat, filmet is stb. semmi sem segített.

Annyira utálom az angolt, hogy idén előre hozott érettségit teszek belőle, hogy megszabaduljak tőle 12. osztályra. Egy 2-essel úgyis át fogok menni. Csak a probléma az, hogy valódi tudásom még így sem lesz, holott bármennyire is utálom ezt a nyelvet, a külföldi karrieremhez szükség van rá. Szóval valahogy muszáj vagyok megtanulni.

De számomra nincs más út csak egy frusztált, keserű út, vagy van remény, hogy én is "szórakozva" tanuljam a nyelvet?

ma 09:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ha te előrehozott érettségit teszel, akkor kizárt, hogy ne lenne nyelvérzéked!

A problémád inkább az, hogy megutáltad.

Tehát keresned kell valamit angol nyelven, ami iránt lelkesedni tudsz és azon keresztül gyakorolni a nyelvet.

Ismerek olyanokat, akik pl. online játékokon keresztül sajátították el az angolt úgy, hogy közben beszélgettek a külföldi játékos partnereikkel és így kvázi játékosan tanultak és azt, ami érdekelte őket.

Míg aki csak a nyelvkönyveket bújta, abból sok esetben nem lett semmi, csak örökös újrakezdő.

Szerintem egy titka van a nyelvtanulásnak:

használni kell és nem tanulni!!

Szóval keress valamit, ami hobbid lehet és amin keresztül tudod használni a nyelvet..!!

ma 14:32
 12/18 anonim ***** válasza:
Gondold el, hogy egy gyerek sem nyelvtankönyveket bújva sajátítja el még az anyanyelvét sem, hanem úgy, hogy állandóan azt hallja, abban él és a sok hallgatás után egyszer csak ő maga is megszólal..
ma 14:34
 13/18 A kérdező kommentje:

"Szerintem ha te előrehozott érettségit teszel, akkor kizárt, hogy ne lenne nyelvérzéked!"

Ez nem bizonyít semmit, mert az érettségi nagyon könnyű. Egy 2-esre bárki meg tudja csinálni.

A 2-es érettségi tudás azonban nem nyelvtudás.

ma 14:41
 14/18 A kérdező kommentje:

Én most a some/any szavak használatát tanulom éppen.

Pl. az anything használatára is különböző szabályok vonatkoznak. Tagadó mondatban semmit jelent, kérdőben valamit, állótóban bármit.

De ugyanezek a fordítások vannak más angol jelentéssel is, pl a something is valamit jelent, de azt kijelentő és kérdő mondatban tudod használni.

Ezek elég szigorú és merev szabályok.

Nehezek.

ma 14:52
 15/18 anonim ***** válasza:

"Egy 2-esre bárki meg tudja csinálni."

Ez nem igaz

Szerintem alapból túlmisztifikálod az egészet, olyan nyelvtani szabályokon rugózól, ami nem kritikus a mindennapi nyelvhasználat során, de gyanús, hogy nem először jössz ezzel, és kiderült, hogy felesleges bármit is írni.

ma 17:50
 16/18 A kérdező kommentje:
Oké. Akkor lehet, még sem vagyok olyan buta, mint hiszem.
ma 18:22
 17/18 A kérdező kommentje:

Nem mondom, hogy felesleges bármit írni, de össze vagyok zavarodva, mert nem tudom, hogy van-e tehetségem a nyelvtanuláshoz, vagy nincs. Ezért írtam ki a kérdést, hogy van-e csoda módszer számomra, vagy fogadjam el, hogy nekem a nehéz út jutott, szemben azokkal, akik "szórakozva" tanulnak nyelvet.

Mindenesetre Májusban kiderül az igazság:

Az angol érettségi vizsgán való szereplésem végleg eldönti, hogy van-e keresnivalóm a nyelvtanulás területén. Főleg a szóbeli, ahol egy párbeszédet kell végigvinnem.

ma 18:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Az angol nyelvben van egy kifejezés: learn something the hard way, azaz valamit a gyakorlatban, tapasztalatból tanulj meg. Talán neked még több gyakorlásra van szükséged.

Belefáradtál, kiégtél? Keress valamit, amin keresztül hozzáférhetsz!

ma 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!