Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolosok,Jól fordítottam?

Angolosok,Jól fordítottam?

Figyelt kérdés

Paul died doing what he loved…eating poo

Paul abba halt bele,amit szerettet,kakit evett

Roger,the Magpie.Never saw that window coming

Roger,a szarka.Nem látta hogy közeledik az ablak

It says „Mr.Bubbles”

Azt írja, buborék úr

there’s only a note

Ez csak egy cetli

2020. nov. 8. 14:37
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Igen, de az utolsó mondat inkább "Csak egy jegyzet van" lenne.
2020. nov. 8. 14:45
 2/6 chtt ***** válasza:
74%

Nem biztos, kedves egyes, látni kéne, lehet, hogy tényleg csak egy cetli. ;) Ráadásul, ha a cetli van előbb, és arra vonatkozik az "it says"... azt is többféleképpen fordíthatjuk: azt írja / azt mondja / az van ráírva, hogy... stb. Az elsőt lehet cifrázni: Paul abba halt bele, hogy azt tette, amit szeretett... - kettesnél: _that_ window - nem látta, hogy jön az az ablak -- de ezek csak cifrázások, alapjáraton jók, amiket írtál, kedves kérdező.

:)

2020. nov. 8. 15:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az abba halt bele azt sugallja, hogy ez okozta a halálát, de az angol mondat nem állít ilyet csak, hogy épp azt csinálta halálakor, amit szeretett.
2020. nov. 8. 15:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A never saw that windpw coming meg egy kifejezés, itt nem feltétlen mozog az ablak, egyszerűen csak arra utal, hogy nem vette észre, totál meglepetés volt (hogy az ablaknak csapódott).

És nem ez csak egy cetli, hanem: csak egy cetli (csak egy cetlit hagyott hátra valaki)

2020. nov. 8. 15:39
 5/6 chtt ***** válasza:
100%

Látom, közben megérkeztek a lepontozók. :(

Hármas-négyesnek teljesen igaza van. Ezt az 'abba halt bele' dolgot én is elnéztem kicsinykét. De az ablaknak miért kellett volna mozognia? Nálunk is létezik a kifejezés, amely nem azt jelenti, hogy az ablak jön, hanem hogy én megyek. /Vigyázz, Malvin, jön a kanyar! - Salamon Béla; Vigyázz, jön a fal! - Megalkuvó macskák, Koós-Hofi).

:)

2020. nov. 8. 16:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A jön a kanyar az valóban nem rossz, ahogy a nem látta az ablakot jönni se, de a kérdező "közeledni" szót használta.
2020. nov. 8. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!