Tanárok, miért választottátok a tanári pályát?
Én eg elég fiatal tanárbácsi vagyok legalábbis remélem a 28 évemmel. Azért választottam ezt a szakmát mert imádtam a gimimet, mind a tanárokat mind az ostálytársakat, a hangulatot és miegyébet ami a suliva jár. Mialatt lediplomáztam sajna megszüntették a sulit és összevonták másikkal de nem volt baj mert sok ismerős marad még igy is amikor visszamentem, csak a hangulat más volt. Még mind a mai napi élvezek bemenni, hogy miért nem tudom. Pedig van olyan hogy le kell mennem ovis szintre olyan hülyék a diákok (hát a dolgozatokról ne is beszéljünk). De persze az értelmes vagy szorgalmas diákok azért elég tisztességesek meg jófejek. A fizetésről ne beszéljünk, mert néha ingerült leszek tőle. A rengeteg hülye adminisztráció, friss osztályfönökként letöltöttem a első évemet, de állandóan egy rahedli lapot levágnak az asztalomra, szinte minden szünetben, hogy osszam ki, hívjam fel a figyelmet, töltsem ki , adminisztráljam 2 példányba meg ilyesmik. De ezek valahogy mind eltörpülnek számomra, az iskolai élet, amikor reggelente a tanárokkal vagy a diákjaimmal kávézok, és mindíg cikizem őket a cigi miatt. Az első osztálykirándulás, az érettségikor hogy látom ki milyet villogott ( és én tanítottam címmel) vagy hogy elbujtam volna szégyenemben a vizsgaelnök elöl.
Szóval lehet hogy elég hosszan talaltam, de sok kollégámat nem értem hogy ki akar cseszni a diákkal és nem valahogy együttműködni vele.
Mindezzel azt akartam mondani, hogy lehet egy idő után nagyon is unni a tanári állást vagy ez emberfüggő? (eddig csak 3 évet tanítottan gyakorlattal, de minden percét élveztem)
Sajnos érdemleges választ nem tudok adni, mert még nem vagyok tanár, de szeretnék az lenni, majd 5-6 év múlva, ha befejezem az egyetemet (ha fölvesznek egyáltalán:)), de én azért szeretném ezt csinálni, mert egy nagyon jó gimibe jártam, és láttam a tanárokat, hogy mennyit tudnak, és hogy át tudják adni ezt a tudást, és az ilyen emberekre fel lehet nézni. szeretnék ilyen tanár lenni, hogy ne az legyen a fiatalokban, hogy tanár, akkor fúúúj, meg hülye, meg hasonlók.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!