Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanárok, miért választottátok...

Tanárok, miért választottátok a tanári pályát?

Figyelt kérdés

Én eg elég fiatal tanárbácsi vagyok legalábbis remélem a 28 évemmel. Azért választottam ezt a szakmát mert imádtam a gimimet, mind a tanárokat mind az ostálytársakat, a hangulatot és miegyébet ami a suliva jár. Mialatt lediplomáztam sajna megszüntették a sulit és összevonták másikkal de nem volt baj mert sok ismerős marad még igy is amikor visszamentem, csak a hangulat más volt. Még mind a mai napi élvezek bemenni, hogy miért nem tudom. Pedig van olyan hogy le kell mennem ovis szintre olyan hülyék a diákok (hát a dolgozatokról ne is beszéljünk). De persze az értelmes vagy szorgalmas diákok azért elég tisztességesek meg jófejek. A fizetésről ne beszéljünk, mert néha ingerült leszek tőle. A rengeteg hülye adminisztráció, friss osztályfönökként letöltöttem a első évemet, de állandóan egy rahedli lapot levágnak az asztalomra, szinte minden szünetben, hogy osszam ki, hívjam fel a figyelmet, töltsem ki , adminisztráljam 2 példányba meg ilyesmik. De ezek valahogy mind eltörpülnek számomra, az iskolai élet, amikor reggelente a tanárokkal vagy a diákjaimmal kávézok, és mindíg cikizem őket a cigi miatt. Az első osztálykirándulás, az érettségikor hogy látom ki milyet villogott ( és én tanítottam címmel) vagy hogy elbujtam volna szégyenemben a vizsgaelnök elöl.

Szóval lehet hogy elég hosszan talaltam, de sok kollégámat nem értem hogy ki akar cseszni a diákkal és nem valahogy együttműködni vele.

Mindezzel azt akartam mondani, hogy lehet egy idő után nagyon is unni a tanári állást vagy ez emberfüggő? (eddig csak 3 évet tanítottan gyakorlattal, de minden percét élveztem)

2010. jún. 9. 23:27
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
17%
Erre én is kíváncsi vagyok, mint diák:) De mondjuk arra is, mennyit keres egy átlag tanár, mert szerintem nincs nap, hogy ne hallanánk, hogy a tanároknak mennyire rossz sorsuk van meg minden, de ezt nem hiszem én:)
2010. jún. 9. 23:43
 2/40 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos érdemleges választ nem tudok adni, mert még nem vagyok tanár, de szeretnék az lenni, majd 5-6 év múlva, ha befejezem az egyetemet (ha fölvesznek egyáltalán:)), de én azért szeretném ezt csinálni, mert egy nagyon jó gimibe jártam, és láttam a tanárokat, hogy mennyit tudnak, és hogy át tudják adni ezt a tudást, és az ilyen emberekre fel lehet nézni. szeretnék ilyen tanár lenni, hogy ne az legyen a fiatalokban, hogy tanár, akkor fúúúj, meg hülye, meg hasonlók.

18/L

2010. jún. 9. 23:43
 3/40 anonim ***** válasza:
0%
Azért, mert éhen akarnak halni.
2010. jún. 9. 23:55
 4/40 A kérdező kommentje:
Egyébként a tanári fizetés egy ugynevezett bértábla alapján van megállípítva (fenn van az interneten is) és még ahoz jönnek a juttatások, ha osztályom van, különórák, kajajegy meg miegyéb, de ezek csak akkor ha az intézmény vállalja is a támogatást, ha nem vállalja akkor tök ingyen szenved az ember. Az előző lánynak meg nagyon merem ajánlani a tanári pályát, ha szeret emberekkel lenni, foglalkozni velük, dumálni, és persze tanítani. Sokan megszóltak már engem a kollégáim közül, mert én fontosabbnak tartom a közöséget, mit a szigurú tanrendet vagy a hülye házirendet. Ha elcsúszok néhány órát akkor mi van? majd leadminisztrálom azt meggyórsítva vagy tömörebben leadom az anyagot, de egy jó beszélgetést én nem hagyok ki az osztályommal. Persze figyelni kell erre hogy ne legyen lepzselés, mert tanítani igen is kell, és meg kell követelni a diáktól hogy megtanulja.
2010. jún. 9. 23:57
 5/40 anonim ***** válasza:
55%
Remélem nem magyart tanítasz, borzalmas a helyesírásod.....
2010. jún. 10. 00:02
 6/40 A kérdező kommentje:
Jólvan nem volt a kedvenc tárgyam a nyelvtan, de nem magyart, hanem boiszt és kémiát tanitok. Bár világ életemben 4 es voltam diák koromban azóta nem nagyon néztem tankönyvekbe.
2010. jún. 10. 00:07
 7/40 A kérdező kommentje:
Hát átnéztem és azért szerintem nem olyan szörnyű, érettségin itt kb 5-6 pont levonás lenne a 15 ből.
2010. jún. 10. 00:09
 8/40 anonim válasza:
90%
énis tanárnak tanulok,matematika informatika :) és azért választottam,mert volt egy nagyon jó matek tanárnőm, nekem ő a példaképem, miatta szerettem meg a matekot :)
2010. jún. 10. 00:13
 9/40 anonim ***** válasza:
12%
Megtetszett a matektanárnő?
2010. jún. 10. 00:14
 10/40 A kérdező kommentje:
Móricka?
2010. jún. 10. 00:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!