Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME vagy Debrecen Egyetem...

BME vagy Debrecen Egyetem villamosmérnök szak?

Figyelt kérdés
A tananyag ugyanaz mindkét iskolában, akkor miért van az, hogy a BME-t sokkal jobbnak mondják az összes többi egyetemtől? Pedig mindenki azt mondja róla, hogy a tanárok nem adják le rendesen az anyagot, valamint sorra buktatják az embereket, akkor miért jobb mint a többi egyetem?

2017. márc. 30. 17:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
12%

Mennyi a felvételi pontszám a te egyetemeden a szakodra? Itt a BME-VIK-n, elég magas a pontszám, az átlag pontszám meg 425 körül van. Tehát a BME-VIK-re az elit hallgatók jönnek többségében, akik emelt érettségiket tettek, nyelvvizsgájuk van. Nekik se sikerül. Ez a baj.

Pont ez a baj a BME-VIK-n is az oktatással, mint a PISA teszttel kapcsolatban is. Nem a kisiskolások a hülyék, hanem az oktatás színvonala, nem? Ezért teljesítenek alul a PISA teszten, mert nem jó az oktatás, amit kapnak, nem? A hallgatók is hibásak, de nemcsak a hallgatók. Ha nem adja le az oktató a ZH-n és vizsgán követelt anyagot, azért nem lehet a hallgató a hibás, nem? Ha többet tanul a hallgató, ha nem jár be előadásra, hanem inkább otthon képzi magát, akkor ez a hallgató hibája, vagy gyenge az előadás színvonala?

2017. ápr. 1. 20:26
 22/30 anonim ***** válasza:
15%

"Mennyi a felvételi pontszám a te egyetemeden a szakodra? Itt a BME-VIK-n, elég magas a pontszám, az átlag pontszám meg 425 körül van. Tehát a BME-VIK-re az elit hallgatók jönnek többségében, akik emelt érettségiket tettek, nyelvvizsgájuk van. Nekik se sikerül. Ez a baj. "

Tényleg?

[link]

2017. ápr. 1. 21:33
 23/30 anonim ***** válasza:
74%

#22-es:

A felvételi átlagpontszámról beszéltem, nem a felvételi pontszámról. Tudod értelmezni az átlag pontszámot?

2017. ápr. 1. 21:52
 24/30 anonim ***** válasza:
48%

20-as vagyok

Nem tudom pontosan, ide szerintem olyan 350 lehet az átlagpont. Én csak egy példát mondtam, hogy nálunk ez a helyzet, na most lehet ,hogy a BME-re tehetségesebb diákok mennek, viszont a színvonal is magasabb, szóval ugyan ott lehetnek mint mi.Nem bírják tartani az iramot. Vagy ez csak egy egyetemi berögzültség, hogy csak a legjobbakkal akarnak foglalkozni.

Én csak azt vettem észre, hogy legutobb jóval kevesebben jelentkeztek a BME-VIK-re ( átlagos 410-430 fő helyett csak valami 350-en, ezért is vitték le a ponthatárukat 365-röl 350-re ) ,míg más egyetemeken nem vátozott a jelentkezők aránya, sőt az OE-ra talán még egy 20 fővel nőtt is.

Én azt mondom ,hogy tőled függ, hogy hova mész. Ha úgy érzed, hogy kiemelkedően tehetséges vagy ( emelt érettségi az alap, és emellett jársz versenyekre is stb ) akkor a BME-t is el tudja végezni. De ha már egy emelt érettségi is gondot okoz, vagy úgy érzed, hogy arra is rengeteget kell készülj, akkor szerintem nem az ideális választás. Inkább egy "gyengébb", vidéki egyetemet akkor. A BME akkor érheti meg, ha biztos vagy benne, hogy csúszás nélkül eltudod végezni. Ha 2 évet csúszól és mellette fizeted a pesti albérletet, akkor mennyivel vagy előrébb egy BME-s diplomával , mint hogy már egy "kevésbé értékes" ( de még mindig nagyon keresett ) diplomával, 2 év munkatapasztalattal, olcsóbban fizetett szállással rendelkeznél ?! Ha egyetemi tanulmábyaid alatt különböző projektekbe kapcsolódsz bele, esetleg duálisra jelentkezel, akkor már is előrébb vagy szerintem.

2017. ápr. 1. 23:17
 25/30 anonim ***** válasza:
43%

"De ha már egy emelt érettségi is gondot okoz"

Erre szoktam mondani, hogy akkor mégis mire számít az ember? Régen ez volt a FELVÉTELI szint, tehát e nélkül a lábadat nem tehetted be az ajtón, sehol... most meg van 1 egyetem, ahol ténylegesen számon kérik, és nem esett a színvonal le a francba...

2017. ápr. 2. 14:31
 26/30 anonim ***** válasza:
24%
A DE nem rossz egyetem, de nincs mérnökképzési hagyományai. Emiatt nem választják a jó diákok, és a képzés se javul. A képzést kb. 50%-ban a hallgatók határozzák meg (átlagpontszám). Ezen kívül a BME-VIK-en az oktatói gárda generációs, több száz éves hagyományokkal. + főváros, sokkal nagyobb vonzáskörzet, több cég stb. össze se lehet hasonlítani.
2017. ápr. 2. 14:33
 27/30 anonim ***** válasza:
18%
#25: Miből gondolod, hogy nem esett le a színvonal?
2017. ápr. 2. 18:19
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Valamennyit esett, de nem olyan sokat, mint ahová olyan emberek mennek, akik egy közép matekot /közép fizikát nem tudnak rendesen megírni.
2017. ápr. 3. 05:39
 29/30 anonim ***** válasza:
27%

Hidd el nem alacsonyabb máshol se a színvonal, csak mások a súlyok az oktatásban. Jobb lenne, ha gyakorlatorientáltabb lenne a képzés , a soft skilleket is fejlesztené. Sok az elavult, használhatatlan, vagy kevés hasznát vehető anyag a BME VIK-en.

Most folyik egy projekt, hogyan csökkentsék a BME-VIK-en a tantárgyak anyagát és ezzel párhuzamosan az óraszámot, és nyilván ami ne lesz anyag nem szerepelhet a ZH-kon. De nekem az a gyanúm, hogy még kevesebbet fognak oktatni, és ezért még szívatósabb ZH-k és vizsgák lesznek. Igazából a színvonal tovább esik, bár már véleményem szerint most is elég alacsony.

2017. ápr. 3. 17:43
 30/30 anonim ***** válasza:

" Mutattam neki egy programkódot amit mi írtunk itt az első félév végén, közölte, hogy semmit nem ért belőle... "

Anélkül hogy ismerném bármelyikőtöket, vagy az említett nyelvet, két lehetőség van:

- A kód minősége sz..r, egy ócska spagettit egy profi szakember sem fog tudni ránézésre megérteni, sőt az ilyen kódokat jellemzően inkább káromkodások közepette újraírják, mert úgy is gyorsabb, mint átbogarászni a katyvaszt.

- Az ismerősöd nem ért az adott nyelvhez.

Ez nem igazán érv ilyen formában az egyetem mellett, vagy ellene.

2017. máj. 13. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!