Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME vagy Debrecen Egyetem...

BME vagy Debrecen Egyetem villamosmérnök szak?

Figyelt kérdés
A tananyag ugyanaz mindkét iskolában, akkor miért van az, hogy a BME-t sokkal jobbnak mondják az összes többi egyetemtől? Pedig mindenki azt mondja róla, hogy a tanárok nem adják le rendesen az anyagot, valamint sorra buktatják az embereket, akkor miért jobb mint a többi egyetem?

2017. márc. 30. 17:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
44%

Csak egy példa:

BME-s vagyok, van egy ismerősöm, aki DE-s... Mutattam neki egy programkódot amit mi írtunk itt az első félév végén, közölte, hogy semmit nem ért belőle... Ez lehet, hogy csak őt minősíti, de én ennél azért okosabbnak ismertem őt meg, szóval inkább a Debreceni Egyetem műszaki képzéseinek színvonalát mutatja ez... Ha műszaki, akkor Debrecent tessék messziről elkerülni, annál bármi jobb!

Az utolsó 60%-os válaszolót meg már ismerem, szegény nem tudta a VIK-et elvégezni, ezért ott szapulja ahol csak tudja, eszébe nem jutna magába nézi, és magában keresni a hibát. Na, ez az igazán szánalmas viselkedés

2017. márc. 31. 10:52
 12/30 anonim ***** válasza:
38%

11: " Mutattam neki egy programkódot amit mi írtunk itt az első félév végén, közölte, hogy semmit nem ért belőle... "

Ez asztán az érv!

Én is mutatok neked olyat, amit mi csináltunk - én nem várnám el tőled, hogy egyből beleláss...

2017. márc. 31. 11:38
 13/30 anonim ***** válasza:
61%

már megint itt a folyton VIK-et gyalázó 60%-os érvek nélküli duálképzés-fetisiszta..

minden fórumon csak a VIK-et szidja (valszeg kiesett onnan), szval kérdező én helyedben nem hallgatnék a tanácsaira...

2017. márc. 31. 16:32
 14/30 anonim ***** válasza:
20%

"Ez asztán az érv!

Én is mutatok neked olyat, amit mi csináltunk - én nem várnám el tőled, hogy egyből beleláss..."

Hát ha ugyanarról a programnyelvről van szó, illett volna ezt azt látnia belőle, márpedig én is, és az ismerősöm is C-t tanult

2017. márc. 31. 22:23
 15/30 anonim ***** válasza:
26%
Az hogy a BME-VIK-es hallgatók több mint a fele sohase kap diplomát az is az én hibám, ugye? Az hogy a hallgatók több, mint a fele sose szerez diplomát, nyilván ez sem az oktatók, a BME-VIK, az oktatás színvonalának a hibája, hanem ez mind a hallgatók hibája, ugye?
2017. ápr. 1. 13:17
 16/30 anonim ***** válasza:
49%
Egyébként a BME-VIK-nek a Debreceni Egyetemmel van együttműködési megállapodása. Tehát a DE-s villamosmérnöki diploma semmivel sem rosszabb, mint a BME-s.
2017. ápr. 1. 13:18
 17/30 anonim ***** válasza:
43%

#10-es / #16-os, avagy a "60%"-os BME-s szidós:

"Az hogy a BME-VIK-es hallgatók több mint a fele sohase kap diplomát az is az én hibám, ugye?"

-> Nem, ez nem a te hibád (hacsak nem vagy/voltál BME-s hallgató). A BME több professzora nyíltan szeretne egy nemzetközi minimumot megtartani. Az, hogy ezt a hallgatók nem képesek megugrani (és hogy te sem tudtad) az nem az feltétlenül ő hibájuk.

"Az hogy a hallgatók több, mint a fele sose szerez diplomát, nyilván ez sem az oktatók, a BME-VIK, az oktatás színvonalának a hibája, hanem ez mind a hallgatók hibája, ugye?"

-> Ameddig van olyan, aki képes elvégezni (méghozzá jó jeggyel, csúszás nélkül), addig lényegében igen, a kibukás a hallgatók hibája. Nem mindenki való mérnöknek. A BME csak annyit tesz, hogy ezt a tudtára is hozza a hallgatóknak ahelyett, hogy átengedné az alkalmatlanokat szakbarbárokat képezve. Veled is így tett, csak Te pont nem jó következtetést vontál le a kirúgásodból, most meg itt vinnyogsz. Ennyi.

"Egyébként a BME-VIK-nek a Debreceni Egyetemmel van együttműködési megállapodása. Tehát a DE-s villamosmérnöki diploma semmivel sem rosszabb, mint a BME-s."

-> A magyar államnak is van együttműködési megállapodása a románnal, a lengyellel, a NATO-val és az EU-val is.. Ettől még egyikkel sem ekvivalens. Nem is értem, honnan szedted ezt a marhaságot, hogy együttműködési megállapodás két diplomát egy szintre hoz. Ezt igazán kifejthetnéd, mert szeretnék még jókat röhögni rajtad és az írásaidon.

2017. ápr. 1. 14:32
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

#17-es, Ugyan már? Ne nevettessél a szövegeddel. Szerintem ezt még te sem hiszed el, amiket írogatsz, vagy igen?

Szerinted csak a hallgatók hibásak a BME-VIK-en? Tényleg? EGy oktató sem hibás, még véletlenül se, ugye? Még véletlenül se alacsony az oktatás színvonal a BME-VIK-en, hanem csak a tanulók többsége hülye? Ugyan már!

Ezért sülyedt idáig a színvonal a BME-n mert ilyen fanatikus a szemléletmódja a hallgatók egy kis részének, nyilván annak a 10-15%-nak, akik egyenesben végzik el a szakot. Nyilván azért ez a szemléletmódod, hogy védd a diplomádat, hogy azt hidd, hogy ettől értékesebb a diplomád. Pedig, nem az. Elavult a tudás, amit adnak a BME-VIK-n, semmi gyakorlati tudást nem ad, ezért nincs is duális a bME-VIK-en, csak mesteren.

Az hogy csak nagyon kevesen végzik el egyenesben, nem azt mutatja, hogy jó az oktatás, hanem pont azt mutatja, hogy nagyon rosssz. Pont azt mutatja, hogy a BME-VIK-es oktatók többsége nem tud hozzáadott értéket adni a hallgatók tudásához, nem tudja fejleszteni őket, hanem nagyon sokat visszafejleszt. A BME-VIK-en eddig a legjobb hallgatók voltak, akik jól, kíválóan teljesítettek a szakközépben, sokuknak emelt érettségijük van és nyelvvizsgájuk. Tehát nem a hallgatókban van a hiba, hanem az oktatás minőségében, színvonalában.

Az a baj a BME-VIK-es oktatók többségével, hogy nem hajlandó leadni azt a tudásanyagot, amit zh-kon, meg vizsgán visszakövetel.

Ezenkívül semmilyen minőségbiztosítási rendszere nincs aBME-VIK-nek az oktatás színvonalának emelésére, így mindegyik oktató szabadon garázdálkodhat. A többségét nem is érdekli ezért az oktatás minősége, felhányják a diákat, azt jó napot!

Szóval én nem ajánlom senkinek, hogy a BME-VIk-re jöjjön, mert csak az államis féléveit vesztegeti, diplomája meg semmivel sem lesz értékesebb, már ha sikerül 6 év alatt elvégeznie a BME-VIK-et, mint egy bármelyik másik egyetemen végzetté, főleg ha ott az illető duálisban végez. Azért meg fogják kérdezni a felvételin a BME-VIK-est, gondolom, miért tartott ilyen sokáig elvégezni az alapképzést? Nem tanult? Nem volt jó tanuló? Szóval ezeket a kellemetlen kérdéseket érdemes elkerülni egy felvételizőnek.

2017. ápr. 1. 15:03
 19/30 anonim ***** válasza:
23%

"Az hogy a BME-VIK-es hallgatók több mint a fele sohase kap diplomát az is az én hibám, ugye? Az hogy a hallgatók több, mint a fele sose szerez diplomát, nyilván ez sem az oktatók, a BME-VIK, az oktatás színvonalának a hibája, hanem ez mind a hallgatók hibája, ugye?"

Mutass erről egy hivatalos statisztikát!

2017. ápr. 1. 16:12
 20/30 anonim ***** válasza:
70%

Vidéki egyetemre járok villamosmérnökire. Itt 3. Félévre az eredeti létszám 75%-a kibukik vagy csúszik, és a fele banda itt sem tudja sosem megszerezni a diplomát. Pedig a tanárok jól magyaráznak és egyértelműek a követelmények, mindenki tudja hogy mit kell tudniuk. Nálunk többségében nem a tanárokkal van hiba, hanem a hallgatókkal. Nem bírják a tempót, és ami a legfontosabb, hogy nincsenek hozzászokva a napi szinten tanuláshoz. Megragadták a gimnázium szintjén, ahol lehet, hogy nem minden nap kellett leülni tanulni.

Ezzel arra akartam utalni, hogy bizony a tanárok sem tehetnek arról, hogy csökken a diákok színvonala. Nézd meg a PISA teszteket, egyre rosszabbak, de van egy szint ami alá az oktatók nem akarnak menni.

Tehát nálunk bizony a hallgatók szorgalmával van a gond, nem tudnak leülni napi szinten tanulni. Szóval gondolom a BME-n is hasonló a gond...Vagy nem elég szorgalmasak, vagy nem tudják megugrani a szintet. Persze én nem oda járok, nem tudom hogy mi van ott, de itt bizony nagyon jók a tanárok, csak a hallgatók lusták. Szóval ott is lehet ez a helyzet

2017. ápr. 1. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!